Asia

Kazahstan Atractii

Bogatia dovedita prin grandoare
Ce ai de vizitat in Kazahstan

Almaty

Almaty, cunoscut si sub numele de Alma Ata, in 1921 numindu-se inca Vernii, desi nu mai este capitala Kazahstan-ului (fosta capitala intre 1929 - 1997) este cel mai mare oras al tarii si principal centru comercial si cultural. Cu o vechime ce incepe in anul 900 e.n., Alamty se afirma ca urbe incepan... [ Citeste tot ] Almaty, cunoscut si sub numele de Alma Ata, in 1921 numindu-se inca Vernii, desi nu mai este capitala Kazahstan-ului (fosta capitala intre 1929 - 1997) este cel mai mare oras al tarii si principal centru comercial si cultural. Cu o vechime ce incepe in anul 900 e.n., Alamty se afirma ca urbe incepand cu 1854 dupa construirea Fortului Vernii, fost punct de sprijin al expansiunii ruse spre orient. Situarea orasului la poalele muntilor Trans-Ili Alatau, in extremitatea de sud-est a tarii ii confera un regim climatic de tip temperat continental, destul de bland. La fel ca in multe localitati situate in zona orientala a Uniunii Sovietice in perioada Razboiului Mondial in Almaty au fost relocate multe uzine si fabrici pentru a sustine efortul de razboi al fostei Uniuni Sovietice. Almaty ramane singurul oras din Kazahstan cu o populatie mai mare de un milion de locuitori.  [ Ascunde ]

Astana

Astana este capitala Kazakhstanului din data de 10 decembrie 1997. Orasul este situat in centrul tarii intr-o zona de stepa, semiarida la altitudinea de 347 m pe malurile raului Ishim. Actualul oras Astana a fost fondat in anul 1824 ca avanpost militar cu numele de Akmolinsk de catre colonelul Feodo... [ Citeste tot ] Astana este capitala Kazakhstanului din data de 10 decembrie 1997. Orasul este situat in centrul tarii intr-o zona de stepa, semiarida la altitudinea de 347 m pe malurile raului Ishim. Actualul oras Astana a fost fondat in anul 1824 ca avanpost militar cu numele de Akmolinsk de catre colonelul Feodor Kuzimici Subin, fost participant la batalia de la Borodino. Pentru merite deosebite in dezvoltarea relatiilor ruso - cazace, Subin a fost decorat cu ordinul Sfantei Ana. In anul 1961, orasul a fost redenumit Telinograd si a fost folosit ca punct de plecare in destelinirea teritoriilor din stepele Kazahstanului. In 1992, orasul a fost redenumit Akmola. Pe 6 iulie 1994, a fost hotarat mutarea capitalei de la Alma Ata la Akmola, decizia finala find luata la 10 decembrie 1997 de catre presedintele Kazahstanului - Nursultan Nazarbaev. La data de 6 mai 1998 Akmola a fost redenumit Astana, iar recunoasterea internationala a orasului in calitate de capitala a Kazahstanului a avut loc pe 10 iunie 1998.  [ Ascunde ]

Impresii Azerbaidjan, Kazakhstan, Kyrgyzstan & Uzbekistan - Iulie

Teodora ne-a trimis cateva fotografii din circuitul in Azerbaidjan, Kazakhstan, Kyrgyzstan si Uzbekistan. Vezi testimonial

Eturia De ce

  • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
  • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
  • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
  • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
  • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
  • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
  • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
  • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
  • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia