Procesarea datelor cu caracter personal Eturia

Together for excellent journeys
Procesarea datelor cu caracter personal

1. Scopul si domeniul de aplicare al prezentei Notificari

Eturia respecta intimitatea dvs. si se angajeaza sa va protejeze datele personale. Aceasta notificare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal (denumita in continuare “Notificare”) are rolul de a va oferi informatii relevante cu privire la modul in care prelucram datele dvs. personale atunci cand vizitati site-ul nostru sau cand ne furnizati, prin orice alta modalitate datele dvs. personale (cum ar fi: telefonul, email, cv), atunci cand achizitionati servicii turistice, atunci cand va inscrieti la newsletter-ul nostru, cand participati la o calatorie sau cand cereti o oferta de la noi etc.

Acest site este destinat numai persoanelor majore si singurele situatii in care colectam date referitoare la copii sunt cele in care rezervati oferte turistice si pentru copii dvs.

Aceasta Notificare va informeaza cu privire la operatiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal (astfel cum sunt acestea definite de legislatia relevanta in materie, incluzand Regulamentul general privind protectia datelor 2016/679 - denumit in continuare „GDPR") efectuate de catre Eturia, in considerarea calitatii acesteia de operator de date cu caracter personal.

Operatorul datelor dvs. cu caracter personal este ETURIA S.R.L. si este responsabil de datele dvs. personale (denumita in continuare "Eturia", "noi" sau "nostru" in aceasta Notificare).

2. Operatorul datelor dvs. personale si datele de contact ale Responsabilului cu protectia datelor

Operatorul datelor dvs. cu caracter personal este ETURIA S.R.L., avand sediul social in Mun. Piatra Neamt, str. 1 Decembrie 1918, nr. 58, jud. Neamt, avand numar de ordine in Registrul Comertului J27/908/2007, cod unic de inregistrare RO 22067680 (denumita in continuare "Eturia", "noi" sau "nostru" in aceasta Notificare).
In considerarea dispozitiilor legale aplicabile, Eturia a desemnat un Responsabil cu protectia datelor.
Daca aveti intrebari cu privire la aceasta Notificare, inclusiv orice solicitare cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal sau de exercitare a drepturilor dvs. legale, va rugam sa contactati Responsabilul cu protectia datelor utilizand urmatoarele date de contact:

 • (1) Email: dpo@eturia.ro
 • (2) Adresa de corespondenta: Mun. Piatra Neamt, str. 1 Decembrie 1918, nr. 60, jud. Neamt, Romania;

Este important ca datele personale pe care le detinem sa fie corecte si actuale. Va rugam sa ne informati daca oricare dintre detaliile pe care ni le furnizati ar trebui sa se schimbe, in timpul relatiei cu noi.

3. Legaturi externe

Acest site poate include link-uri catre site-uri sau aplicatii ale tertilor. Daca faceti click pe acele linkuri sau daca activati aceste aplicatii, este posibil ca tertii sa permita colectarea sau partajarea datelor despre dvs. Nu controlam aceste site-uri terte si nu suntem responsabili pentru Politicile lor privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Cand parasiti site-ul nostru, va rugam sa cititi Politicile fiecarui site pe care il vizitati.

4. Datele cu caracter personal pe care le colectam despre dvs.

Potrivit legislatiei in vigoare, “datele cu caracter personal” inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.
Cand accesati site-ul nostru sau comunicati cu noi sau prestam servicii turiste sau orice alt tip de servicii pentru dvs., este posibil sa prelucram urmatoarele categorii de date cu caracter personal:

 • Date de contact si/sau identificare, incluzand: nume si prenume, adresa (domiciliul sau resedinta), numar de telefon, e-mail, seria si numarul actului de identificare (buletin/ carte de identitate/ pasaport), codul numeric personal precum si informatiile continute in aceste documente, voce, istoric convorbiri;
 • Date legate de serviciile solicitate, incluzand: informatii privind serviciile solicitate sau prestate, detalii privind platile catre si de la dvs., inclusiv contul bancar, date de contact si identificare pentru persoanele care participa in calatorii cu dvs., istoricul conversatiilor din cadrul grupurilor de pe WhatsApp;
 • Date referitoare la candidati (in cazul proceselor de recrutare), incluzand: detaliile candidatului, adresa de e-mail, adresa, angajatorul curent, istoricul locurilor de munca, educatie, licente/ certificari, informatii referitoare la studii precum si celelalte informatii incluse in curriculum vitae, materiale video transmise in cadrul procesului de recrutare.
 • Date folosite in scop de reclama, marketing si publicitate, incluzand: nume, prenume, imagine, voce, feedback transmis, ID (username/numele folosit pe reteaua sociala) si imagini cont retele sociale (in cazul ID-ului si imaginilor publicate pe conturie de retele sociale, Eturia va mentiona prezenta persoanei respective in pozele si clipurile video publicate pe conturile retelelor sociale sau pe site-urile apartinand Eturia).
 • Categorii speciale de date cu caracter personal, cum ar fi: cerinte dietetice care pot dezvalui credintele dvs. religioase sau filosofice si date privind sanatatea.

Colectam si procesam datele de mai sus numai in cazul in care este strict necesar pentru a furniza serviciile turistice pe care l-ati achizitionat. In plus, vom colecta si procesa categoriile speciale de date personale speciale mentionate mai sus, numai in cazul in care ne-ati furnizat consimtamantul dvs. explicit in acest sens.

Nu aveti nicio obligatie sa va dati acordul sa va procesam categoriile speciale de date cu caracter personal, cu exceptia cazului cand acestea sunt necesare pentru prestarea serviciilor solicitate. Cu toate acestea, fara consimtamantul dvs., nu vom putea lua masurile necesare pentru a furniza serviciile turistice pe care le-ati rezervat sau incercati sa le rezervati.

Numai in cazul in care aceste informatii sunt necesare pentru prestarea serviciilor turistice, daca nu ne furnizati datele respective si nu avem consimtamantul dvs. nu vom putea presta serviciile turistice solicitate.

5. Sursa datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal pot fi obtinute din urmatoarele surse:

 • direct de la dvs. atunci cand: solicitati o oferta de calatorie sau beneficiati de serviciile turistice pe care le oferim, cand va abonati la newsletter sau la alte publicatii, transmiteti feedback, participati la concursurile organizate, candidati pentru un post disponibil in cadrul companiei.
 • prin activitatile pe care le desfasurati in timpul perioadei cat beneficiati de serviciile turistice oferite, cum ar fi poze, istoricul conversatiilor din grupurile de pe WhatApp;
 • de la terti, cum ar fi in cazul in care primim datele dvs. personale de la terti care solicita prestarea de servicii turistice (persoane care calatoresc cu dvs. sau alte agentii de turism)

6. Scopul prelucrarii datelor cu caracter personal

Eturia colecteaza, prelucreaza si utilizeaza datele cu caracter personal:

 • in scopuri care sa permita furnizarea unei oferte sau prestarea serviciilor turistice;
 • in scopuri care sa permita Eturiei sa isi indeplineasca scopurile legate de activitatea acesteia si obligatiile sale legale
 • pentru a permite initierea sau derularea unei relatii contractuale cu dvs.
 • in scop de reclama, marketing si publicitate;
 • in scopuri care sa va permita participarea la concursurile si evenimentele organizate de catre Eturia;
 • pentru exercitarea drepturilor si obligatiilor partilor rezultate din contractele semnate de parti sau in legatura cu servicile prestate;
 • in vederea protejarii intereselor partilor in promovarea de actiuni in justitie si apararea impotriva oricaror pretentii si procese;
 • in scopul asigurarii respectarii dispozitiilor legale referitoare la pastrarea si arhivarea datelor/ documentelor;
 • pentru exercitarea drepturilor Eturiei in conformitate cu prevederile legale si respectarea obligatiilor legale;
 • in scopuri subsumate scopului general de prestare servicii turistice.

Pentru evitarea oricarui dubiu, Eturia nu va folosi datele dvs. personale in scopuri de reclama, marketing si publicitate decat in masura in care va dati in mod expres consimtamantul de a face acest lucru.

Totodata, Eturia mentioneaza ca nu exista vreun proces decizional automatizat (incluzand crearea de profiluri) bazat pe datele dvs. cu caracter personal.

7. Dezvaluirea datelor cu caracter personal

Datele dvs. cu caracter personal vor fi divulgate in cadrul Eturia doar catre persoanele de conducere si catre alte persoane care au nevoie de acces la datele dvs. cu caracter personal („need to know basis”) pentru a-si indeplini atributiile specifice in scopurile enumerate la pct. 6 de mai sus sau in cazul in care acest lucru este necesar sau permis de legislatia aplicabila.

Eturia poate, de asemenea, sa furnizeze datele dvs. cu caracter personal unor terte parti care furnizeaza servicii in legatura cu serviciile turistice solicitate, servicii de suport IT sau servicii tehnice si organizationale (in legatura cu activitatile legate activitatea Eturia) sau catre consultantii legali, de audit sau catre alti consultanti sau furnizori ai Eturiei, numai in scopurile mentionate in aceasta Notificare. Eturia va exercita o diligenta adecvata in selectarea furnizorilor terti de servicii si va solicita ca acesti furnizori sa mentina masurile de securitate tehnice si organizationale adecvate pentru a va proteja datele personale si pentru a le procesa in conformitate cu dispozitiile legale aplicabile.

Eturia poate, de asemenea, sa dezvaluie datele dvs. cu caracter personal autoritatilor, dupa cum este necesar sau permis de prevederile legale, entitatilor care se ocupa de asigurari, consultantilor externi si/sau instantelor de judecata. Datele dvs. cu caracter personal vor fi divulgate unor astfel de terti doar in masura in care este necesar in legatura cu executarea contractelor, cu activitatile Eturiei si/sau cu scopurile enumerate punctul 6 de mai sus.

8. Transferul datelor cu caracter personal in afara UE sau SEE

Multi dintre furnizorii externi de servicii turistice se afla in afara Uniunii Europene (UE) sau a Spatiului Economic European (SEE), astfel incat prelucrarea datelor dvs. personale va implica un transfer de date in afara UE sau a SEE.

In cazul in care ati efectuat o rezervare a serviciilor turistice care sunt localizate sau care urmeaza sa fie indeplinite in afara UE sau a SEE, suntem obligati si suntem autorizati sa transferam datele dvs. personale furnizorului de servicii pe care l-ati achizitionat, in afara UE sau SEE, pentru a indepliniti contractul pe care il avem cu dvs.

In cazul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate in scop de reclama, marketing sau publicitate si sunt postate pe retelele sociale sau sunt transmise prin WhatApp, transferul datelor cu caracter personal va avea loc pe serverele retelelor sociale care pot fi localizate inclusiv in afara teritoriului Uniunii Europene, inclusiv in Statele Unite ale Americii.

Va rugam sa ne contactati daca doriti informatii suplimentare cu privire la mecanismul specific utilizat de noi atunci cand transferam datele dvs. personale in afara UE sau a SEE.

9. Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal

Temeiurile juridice ale operatiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal descrise in prezenta Notificare sunt: (i) executarea unui contract la care sunteti parte sau pentru a face demersuri inante de incheierea unui contract, (ii) interesele noastre legitime si/sau necesitatea de a incheia sau de a executa un contract, in conformitate cu dispozitiile legale privind confidentialitatea datelor si (iii) consimtamantul dvs.

Interesele noastre legitime sau cele ale unei terte parti includ cerintele noastre de a utiliza datele dvs. personale in litigii, anchete ale autoritatilor, prelucrarea datelor in scop de reclama, marketing sau publicitate sau in alte scopuri legale care implica Eturia.

10. Securitatea datelor

Eturia mentine masurile de securitate fizice, tehnice si organizatorice pentru a proteja datele cu caracter personal impotriva distrugerii, pierderii, modificarii, dezvaluirii, restrictionarii sau accesarii accidentale, ilegale sau neautorizate, indiferent unde sunt procesate.

Politica noastra de securitate reglementeaza modul in care va protejam datele cu caracter personal; o copie a acestei politici de securitate poate fi obtinuta de la Responsabilul cu protectia datelor.

11. Durata prelucrarii/ stocarii datelor cu caracter personal

Intentionam sa pastram datele dvs. cu caracter personal exacte si actualizate. De asemenea, ne straduim sa pastram datele dvs. cu caracter personal nu mai mult decat este necesar pentru a indeplini scopurile enumerate in prezenta Notificare sau decat cele impuse de lege.

In acest sens, va informam ca Eturia pastreaza datele dvs. cu caracter personal pe intreaga durata a contractului dvs. incheiat cu Eturia precum si o perioada prevazuta de legislatia in vigoare dupa data incetarii relatiei dintre dvs. si Eturia.

In plus, va rugam sa retineti ca anumite date cu caracter personal pot fi incluse si in anumite documente contabile ale Eturia, prin urmare trebuie respectata o perioada de pastrare extinsa, in conformitate cu legea aplicabila.

In cazul in care sunteti un candidat pentru un post oferit de catre Eturia (fara a fi formalizata vreo relatie cu Eturia), datele dvs. cu caracter personal puse la dispozitia Eturia vor fi pastrate pentru o durata de 1 an.

In ceea ce priveste datele cu caracter personal obtinute prin mijloace de supraveghere video, acestea vor fi mentinute pe o durata de maximum 30 de zile calendaristice de la data efectuarii inregistrarii, cu exceptia situatiilor cand exista motive temeinice pentru a fi stocate pentru o perioada mai lunga.

In anumite circumstante, putem anonimiza datele dvs. personale (astfel incat acestea nu mai pot fi asociate cu dvs.) in scopuri de cercetare sau statistice, caz in care putem utiliza aceste informatii pe o perioada nelimitata fara a va anunta in prealabil.

12. Prelucrarea datelor cu caracter personal in scop de reclama, marketing si publicitate

Captarea imaginii (fotografiere, video) sau utilizarea imaginii (fotografie, video) sunt permise doar cu consimtamantul dvs. prealabil iar in cazul minorilor doar cu consimtamantul prealabil al parintilor acestuia. De mentionat ca dreptul la imagine nu este un drept absolut, iar fotografierea si utilizarea imaginii unei persoane sunt permise chiar in lipsa unui consimtamant prealabil atunci cand acestea se fac cu buna credinta in exercitarea altor drepturi fundamentale cum este, de exemplu, dreptul la libera exprimare sau interesul nostru legitim pentru a asigurarea securitatea si paza persoanelor si bunurilor.

In cazul acordarii consimtamantului, Eturia va restrange utilizarea imaginii doar pe site-ul (site-urile) acesteia si doar pe mediile sociale principale, cum ar fi: FaceBook, Twiter, Instagram, WhatApp sau pe paginile de internet asociate Eturiei sau in cadrul afisarii in scop de reclama, marketing si publicitate in cadrul sediilor, evenimentelor sau prezentarilor.

Exista situatii, calatorii, evenimente de grup unde astfel de colectari ale imaginilor sau video sunt posibile, urmand sa fie anuntate anticipat si daca nu se doreste colectarea si prelucrarea se poate anunta organizatorul evenimentului sau Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal.

In cazul in care nu doriti sa mai prelucram datele dvs. cu caracter personal in scop de reclama, marketing sau publicitate, puteti sa va dezabonati de la primirea de newslettere prin accesarea link-ului din partea finala a newsletter-ului sau puteti sa solicitati acest lucru Responsabilului cu protectia datelor sau sa parasiti grupul de WhatApp din care faceati parte.

13. Drepturile dvs. in ceea ce priveste datele cu caracter personal

In conformitate cu dispozitiile aplicabile in ceea ce priveste datele cu caracter personal, va informam ca aveti urmatoarele drepturi, care pot fi exercitate prin adresarea unei cereri in acest sens utilizand datele de contact indicate in Sectiunea 2 de mai sus:

 • Dreptul de acces la datele cu caracter personal prelucrate, insemnand dreptul dvs. de a obtine din partea Eturia o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, accesul la datele respective si conditiile in care sunt prelucrate (inclusiv scopul prelucrarii, categoriile de date prelucrate, destinatarii datelor);
 • Dreptul de a solicita rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal, insemnand dreptul dumneavoastra de a ne solicita rectificarea datelor cu caracter personal inexacte sau completarea datelor incomplete.
 • De asemenea, dreptul la stergerea datelor dvs. cu caracter personal poate fi exercitat in anumite circumstante prevazute de legea aplicabila, incluzand: situatia in care datele cu caracter personal nu mai sunt necesare in legatura cu scopurile prelucrarii, situatia in care persoana vizata se opune la prelucrare si nu exista alte interese legitime care sa prevaleze pentru prelucrare, situatia in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal.
 • Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii, insemnand dreptul dvs. de a obtine din partea Eturia restrictionarea prelucrarii in urmatoarele cazuri: (i) contestati exactitatea datelor (restrictionarea va dura atat timp cat este necesar Eturiei sa verifice acuratetea datelor cu caracter personal); (ii) prelucrarea este ilegala si dvs. va opuneti stergerii datelor solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor; (iii) Eturia nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopurile mai sus mentionate, dar dvs. solicitati datele cu caracter personal pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; sau (iv) dvs. v-ati opus prelucrarii, pentru intervalul de timp in care Eturia verifica daca drepturile legitime ale Eturiei prevaleaza asupra drepturilor dvs.;
 • Dreptul de a va opune prelucrarii, insemnand dreptul dvs. de a va opune prelucrarii din motive legate de situatia particulara in care va aflati, atunci cand prelucrarea (i) se intemeiaza pe interesele legitime ale Eturiei sau ale unei terte parti, ori (ii) in masura in care este aplicabil, este realizata in scopul comunicarilor de marketing direct, implicand crearea de profiluri;
 • Dreptul de a nu fi supus unei decizii automate, inclusiv profilare;
 • Dreptul la portabilitatea datelor, insemnand dreptul dvs. de a solicita mutarea, copierea sau transferul datelor dvs. existente in baza de date a Eturiei catre o alta baza de date, intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, in cazul in care prelucrarea se bazeaza pe un contract si este efectuata prin mijloace automate;
 • Dreptul de a depune plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si de a va adresa instantelor de judecata competente.

14. Modificari ale Notificarii

Daca ne schimbam substantial practicile privind datele cu caracter personal sau aceasta Notificare, vom emite o Notificare revizuita si/sau vom lua alte masuri pentru a va notifica cu privire la modificari, in conformitate cu legislatia aplicabila.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia