Europa

SOLD OUT - Circuit de grup - Nopti albe in Tarile Baltice, 9 zile - iunie 2023 - cu Roberta Cristea Grup cu insotitor Eturia

9 zile / 8 nopti
Vei vizita Vilnius, Siauliai, Rundale, Riga, Tallinn, Helsinki
Oferta Speciala
Last Minute Escape
SOLD OUT
9 zile

Durata vacantei

4 tari

Vizitate

6 locatii

Explorate

Oferta Speciala
Last Minute Escape
SOLD OUT
Vacante
Tip vacanta
Grup cu insotitor Eturia
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare medicala
Inclusa

Eturia iti propune o incursiune in Tarile Baltice - un amalgam de culturi si religii cu o istorie zbuciumata, Lituania, Letonia si Estonia uimesc prin frumusetea oraselor si ospitalitatea locuitorilor. Vilnius, capitala Lituaniei, este un orasel fermecator prin comunitatea sa artistica excentrica, prin minunatul baroc al artelor si prin misterioasele curti interioare ce asteapta parca sa fie descoperite. Riga cucereste chiar si cei mai pretentiosi turisti prin atmosfera sa medievala si edificiile in stil baroc sau art nouveau, semanand izbitor de mult cu Praga, iar Tallinn ramane unul dintre cele mai bogate orase pe plan cultural european.

 • Cazare 8 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat pentru tururile incluse
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

SOLD OUT - Circuit de grup - Nopti albe in Tarile Baltice, 9 zile - iunie 2023 - cu Roberta Cristea Itinerar

 • Tur pietonal privat Vilnius

  Durata: 3 h

  Vei descoperi frumusetile capitalei lituaniene. Vei admira Catedrala, Palatul Prezidential, Primaria, Muzeul KGB, Biserica Sf. Ana si Bernadine, Galeriile de Chihlimbar, Biserica Ortodoxa Sfantul Duh si multe altele. Vilnius a fost fondat in 1323, cand Marele Duce Gediminas a construit aici un castel, al carui turn este astazi unul dintre simbolurile orasului. Centrul vechi din Vilnius este unul dintre cele mai vaste din Europa de Est, ocupand o suprafata de peste 360 de hectare. Atmosfera unica si magnifica armonie arhitecturala dintre gotic, renascentist, baroc si clasic dau farmecul acestui oras, inscris pe lista patimoniului UNESCO. Astazi, Vilnius este un oras in plina dezvoltare, un centru politic, economic si cultural important. Te vei plimba pe stradutele intortocheate ce pastreaza aerul medieval si patina timpului, vei explora magazine cochete ale unor artizani locali, si vei putea achizitiona obiecte si bijuterii deosebite din chihlimbar, pentru care orasul este deja celebru.

 • Cazare Vilnius

  Vilnius Neringa Hotel, Standard Room, regim mese Mic dejun

 • Transfer privat de grup Vilnius - Riga

  Durata: 4 h

  Vei calatori catre Riga, caoitala Letoniei, cu cateva opriri pe traseu.

 • Vizita Dealul Crucilor

  Durata: 1 h

  Dealul Crucilor din Siauliai este un important loc de pelerinaj pentru catolici si un obiectiv impresionant pentru trecatori - se gasesc aici peste 100000 de cruci de diferite dimensiuni, ridicate in cinstea eroilor martiri, care au luptat pentru independenta natiunii.

 • Vizita Palatul Rundale

  Durata: 2 h

  Inainte de a ajunge la Riga vei vizita Palatul Rundale, un complex impresionant, cu gradini intinse si camere amenajate in stil rococo. Printre cele mai spectaculoase sali se numara Salonul Auriu, Salonul Alb si Galeria Mare.

 • Cazare Riga

  Wellton Riga Hotel & SPAOpens in new window, Standard Room, regim mese Mic dejun

 • Tur pietonal privat Riga

  Durata: 3 h

  Vei face un tur al capitalei letone (circa 3 ore). Riga a fost dintotdeauna un oras cu o atmosfera de mare metropola. Vibrant, modern, atragator, orasul impresioneaza prin stilul Art-Nouveau personal si cucereste prin centrul istoric si prin parcurile sale intinse, adevarate oaze de verdeata. Acest "Paris al Estului" se dezvolta cu o viteza ametitoare, intr-atat incat UNESCO a avertizat edilii ca avantul luat in ceea ce priveste aparitia de noi cladiri cu un design modern ar putea afecta Centrul Vechi, inscris deja pe lista patrimoniului universal. Vei admira aici Castelul Riga, zidurile vechi ale orasului, Catedrala, Biserica Sfantul Petru, asa-numitii „trei frati” – cele trei cladiri medievale din piatra ce amintesc de Praga, Muzeul Ocupatiilor, Monumentul Independentei, Catedrala Nasterii lui Hristos si multe altele.

 • Tur privat de grup Jurmala

  Durata: 3 h

  Vei face o incursiune la Jurmala, cea mai mare statiune de litoral din Tarile Baltice, un orasel intesat de nenumarate case din lemn, foste resedinte ale aristocratiei din Riga, astazi declarate monumente nationale.

 • Cazare Riga

  Wellton Riga Hotel & SPAOpens in new window, Standard Room, regim mese Mic dejun

 • Zi libera Riga

  Vei avea timp la dispozitie pentru a te bucura de atmosfera capitalei letone. Stradutele pietruite, restaurantele si cafenelele cochete, dar si viata de noapte alcatuiesc o oferta greu de refuzat.

 • Cazare Riga

  Wellton Riga Hotel & SPAOpens in new window, Standard Room, regim mese Mic dejun

 • Transfer Riga - Turaida - Parnu - Tallinn

  Vei parasi capitala letona, Riga si te vei indrepta spre capitala estona, Tallin. Pe traseu vei face o prima oprire in Turaida, localitate din apropiere de Riga, unde vei vizita castelul cu acelasi nume. Vei face apoi o incursiune in orasul Parnu, un oras animat si fermecator situat pe tarmul Marii Baltice. Principala artera pietonala din oras se numeste Ruutli si este marginita de cladiri construite din lemn si piatra, in stilul tipic local. Vei vizita Biserica Catalica Sf. Elisabeta si Biserica Ortodoxa Sf. Ecaterina. Vei fi apoi transferat la Tallin, la hotelul la care vei fi cazat.

 • Cazare Tallinn

  Tallinn Radisson Blu Hotel Olumpia, Standard Room, regim mese Mic dejun

 • Tur privat de grup Tallinn

  Durata: 3 h

  Istoria orasului Tallinn incepe in secolul XIII, cand cavalerii Ordinului Teuton au ridicat aici un impresionant castel. Unul dintre cele mai importante edificii este Primaria veche construita in stil gotic in anul 1248, singura de acest tip din partea de nord a continentului. Vei vedea si Castelul Toompea, ridicat pe locul unei fortarete din secolul IX, care gazduieste sediul Parlamentului Republicii Estonia. Pe teritoriul orasului s-a pastrat jumatate din vechiul sistem de fortificatii ce inconjurau asezarea in timpul epocii medievale. Cateva dintre turnurile de aparare servesc ca puncte de observatie pentru turistii dornici sa arunce o privire de la inaltime. Impunerea orasului Tallinn pe plan cultural s-a produs in anul 1997 odata cu includerea sa in patrimoniul UNESCO. In semn de respect pentru rolul jucat in promovarea valorilor trecutului, orasul Tallinn a purtat in anul 2011 titlul de Capitala Culturala Europeana. Vei explora cartierul Kadriorg, dominat de palatul omonim, datand din secolul 18, una dintre resedintele lui Petru cel Mare. Vei vizita apoi Catedrala Maicii Domnului, una dintre cele mai vechi cladiri din Tallinn, dar si cel mai impunator obiectiv ortodox din oras, Catedrala Alexander Nevsky.

 • Vizita Catedrala Alexander Nevsky

  Durata: 1 h

  Vei vizita cel mai impunator obiectiv ortodox din oras, Catedrala Alexander Nevsky, construita in perioada 1894-1900. Interiorul este bogat ornamentat, catedrala avand 11 clopote uriase, fabricate la Sankt Petersburg.

 • Cazare Tallinn

  Tallinn Radisson Blu Hotel Olumpia, Standard Room, regim mese Mic dejun

 • Zi libera Tallinn

  Vei avea intreaga zi la dispozitie pentru shopping si pentru a explora orasul pe cont propriu. Poti vizita Parcul Kadriorg, ce se intinde pe o suprafata de 70 hectare, sau poti explora cartierul Rotermann, aflat nu departe de centrul vechi al orasului.

 • Optional: Excursie la Helsinki

  Durata: 8 h

  Vei face o incursiune in capitala Finlandei, aflata la doar 2 ore distanta fata de Tallinn. Transferurile se efectueaza cu feribotul. Vei vizita centrul vechi al orasului si vei admira Catedrala Luterana, Piata si Palatul Senatului, Casa Sederholm, cea mai veche cladire din oras, dar si Catedrala Ortodoxa, cea mai mare din Europa de Vest. Vei ajunge apoi la impresionanta Biserica sapata in stanca si Monumentul Sibelius, dedicat compozitorului finlandez Jean Sibelius. La finalul turului vei putea vizita piata locala pentru delicatese si suveniruri locale.

 • Cazare Tallinn

  Tallinn Radisson Blu Hotel Olumpia, Standard Room, regim mese Mic dejun

Optiuni Cazare Hoteluri

Vilnius Neringa Hotel 4*
Vilnius

Vilnius Neringa Hotel 4*

Standard Room

Mic dejun

Tallinn Radisson Blu Hotel Olumpia 4*
Tallinn

Tallinn Radisson Blu Hotel Olumpia 4*

Standard Room

Mic dejun

Wellton Riga Hotel & SPA 4*
Riga

Wellton Riga Hotel & SPA 4*

Standard Room

Mic dejun

Orar de zbor Segmente

Decolare Bucuresti
Durata zborului
1h 50m
Aterizare Varsovia
12.06.2023
14:35
12.06.2023
15:25
LOT POLISH AIRLINES
Decolare Varsovia
Durata zborului
1h 5m
Aterizare Vilnius
12.06.2023
16:30
12.06.2023
18:35
LOT POLISH AIRLINES
Decolare Tallinn
Durata zborului
1h 35m
Aterizare Varsovia
20.06.2023
18:10
20.06.2023
18:45
LOT POLISH AIRLINES
Decolare Varsovia
Durata zborului
1h 45m
Aterizare Bucuresti
20.06.2023
22:55
21.06.2023
01:40
LOT POLISH AIRLINES

Vezi harta

Estonia Sfaturi

Estonia
Estonia
Estonia

Informatii legate de viza turistica in Estonia gasiti aici

Informatii legate de vremea din Estonia gasiti aici

Ghid de calatorie Estonia

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Estonia

Letonia Sfaturi

Letonia este o societate bazata pe ierarhie. Respectul pentru varsta si/sau pozitie sociala este consacrat. Persoanele in varsta sunt considerate ca intelepte si li se arata respect. In grup letonienii asteapta ca persoana mai varsta sa ia deciziile importante. Familia se afla in centrul structurii sociale si este obisnuit ca familia sa ofere suport emotional si financiar membrilor sai., In raport cu strainii letonii sunt rezervati si se exteriorizeaza foarte rar cu toate acestea sunt politicosi si amabili. De regula salutul poate fi o doar scurta privire sau strangere de mana. Adresarea cu titulatura este considerata importanta si denota respect pentru interlocutor. Cand este prezentata o persoana modalitatea de adresare este cu nume si prenume precum si titlul onorific de "kungs" pentru barbati si "kundze" pentru femei., Daca esti invitat intr-o familie se recomanda sa duci drept cadou o cutie de ciocolata, o bautura de import, fructe sau flori pentru gazda. Florile trebuie sa fie in numar impar. Nu se recomanda trandafirii rosii, deoarece sunt folositi la inmormantari. Darurile sunt de obicei deschise cand sunt primite.

Letonia
Letonia
Letonia
Letonia

Informatii legate de viza turistica in Letonia gasiti aici

Informatii legate de vremea din Letonia gasiti aici

Ghid de calatorie Letonia

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Letonia

Lituania Sfaturi

Biserica romano catolica are o mare influenta asupra vietii de zi cu zi. Influenta bisericii se manifesta si in cultivarea respectului in relatiile ierarhice. Familia este centrul structurii sociale, obligatiile fata de familie constituie prima prioritate a lituanienilor. Impreuna cu religia, familia formeaza baza in jurul careia graviteaza toate aspectele vietii sociale. In mod obisnuit salutul se rezuma la o strangere de mana. Practica modalitatii de adesare este folosirea numelui onorific si apoi a numelui de familie., Daca esti invitat intr-o familie se recomanda sa duci drept cadou dulciuri sau vin si flori. Florile trebuie sa fie in numar impar. Nu se recomanda crizanteme deoarece sunt folosite la inmormantari. Nu se dau flori albe, acestea sunt folosite la nunti. Darurile sunt in general deschise la primire.

Lituania
Lituania
Lituania
Lituania

Informatii legate de viza turistica in Lituania gasiti aici

Informatii legate de vremea din Lituania gasiti aici

Ghid de calatorie Lituania

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Lituania

Finlanda Sfaturi

Obiceiurile si comportamentul in Finlanda sunt clar europene, cu mici diferente nationale, iar atitudinile sunt liberale. Exista putine sanse ca un vizitator sa comita gafe majore prin care sa deterioreze relatiile dintre el si localnici. Posibilele incalcari sunt tratate cu intelegere sau trecute cu vederea. Finlanda este o tara in care se acord o deosebita atentie cuvantului rostit: cuvintele sunt alese cu atentie pentru a folosi cat mai bine in transmiterea unui mesaj., Finlanda este o tara sigura pentru femeile ce calatoresc singure. Se recomanda totusi prudenta in a circula noaptea. In cluburile de noapte si baruri nu se recomanda ca o femeie sa fie neinsotita.

Finlanda
Finlanda
Finlanda

Informatii legate de viza turistica in Finlanda gasiti aici

Informatii legate de vremea din Finlanda gasiti aici

Ghid de calatorie Finlanda

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Finlanda

Cu cat inaintezi spre nordul tarii cu atat temperaturile sunt mai scazute,
Vara soarele nu apune aproape niciodata, iar iarna abia daca se zareste.

Cand sa vizitezi Estonia Vremea

In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Estonia
Intermediar (Shoulder)
De Varf (High)
Extrasezon (Low)
Sarbatori (Celebration)

Cand sa vizitezi Letonia Vremea

In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Letonia
Intermediar (Shoulder)
De Varf (High)
Extrasezon (Low)
Sarbatori (Celebration)

Cand sa vizitezi Lituania Vremea

In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Lituania
Intermediar (Shoulder)
De Varf (High)
Extrasezon (Low)
Sarbatori (Celebration)

Cand sa vizitezi Finlanda Vremea

In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Finlanda
Intermediar (Shoulder)
De Varf (High)
Extrasezon (Low)
Sarbatori (Celebration)

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 12 ani
2
Copii
0 - 12 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Voucher valoric de 50 € valabil pana la 04.11.2024
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia