Europa

Lituania Sfaturi de calatorie

O vezi, o simti, o iubesti!
Sfaturi de calatorie

Viza, conditii de intrare si de sedere:

 • Nu este necesara

Pentru mai multe informatii despre calatoriile in Lituania in contextul COVID-19 accesati website-ul MAE aici.

Limba oficiala

 • Limba oficiala a tarii este: Lituaniana

Limba oficiala este limba lituaniana pe care mare parte a populatiei o vorbeste. Pe locul al doilea ca limbi vorbite sunt rusa si poloneza. Alte limbi vorbite sunt engleza, germana, franceza.

Reguli de conduita

Biserica romano catolica are o mare influenta asupra vietii de zi cu zi. Influenta bisericii se manifesta si in cultivarea respectului in relatiile ierarhice. Familia este centrul structurii sociale, obligatiile fata de familie constituie prima prioritate a lituanienilor. Impreuna cu religia, familia formeaza baza in jurul careia graviteaza toate aspectele vietii sociale. In mod obisnuit salutul se rezuma la o strangere de mana. Practica modalitatii de adesare este folosirea numelui onorific si apoi a numelui de familie.
Daca esti invitat intr-o familie se recomanda sa duci drept cadou dulciuri sau vin si flori. Florile trebuie sa fie in numar impar. Nu se recomanda crizanteme deoarece sunt folosite la inmormantari. Nu se dau flori albe, acestea sunt folosite la nunti. Darurile sunt in general deschise la primire.

Sfaturi financiare

Moneda in circulatie in Lituania este Euro.
Valuta poate fi schimbata la banci si ghiseuri de schimb bancar.
Plata cu cartile de credit este acceptata in majoritatea magazinelor. ATM-urile sunt disponibile pe intreg teritoriul tarii.
Preturile in restaurantele locale sunt destul de scazute in comparatie cu cele europene. Bacsisul este de regula inclus. Cu toate acestea, daca doresti, poti lasa o mica suma in cazul in care esti multumit de servicii.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!