Europa

Lituania Descopera

O vezi, o simti, o iubesti!
Descopera Lituania - O vezi, o simti, o iubesti!
Circuite
Circuite
1

Cea mai sudica dintre tarile baltice, Lituania este cea mai mare dintre ele si singura cu cea mai veche istorie ca stat. In Evul Mediu, Lituania se intindea de la Marea Baltica si pana la Marea Neagra, fiind cunoscuta ca Marele ducat al Lituaniei. Timp de secole, tarmurile sud-estice ale Marii Baltice au fost locuite de diferite triburi baltice. In jurul anului 1230, teritoriul actual al Lituaniei a fost unificat de catre Mindaugas, regele Lituaniei, luand fiinta primul stat lituanian unit - Regatul Lituaniei, la 6 iulie 1253. In secolul al XIV-lea, Marele Ducat al Lituaniei a fost cea mai mare tara din Europa; actualele state Lituania, Belarus, Ucraina, precum si parti din Polonia si Rusia au fost teritorii ale Marelui Ducat. Dupa Unirea de la Lublin din 1569, Lituania si Polonia au format o uniune voluntara, care a durat mai bine de doua secole, pana cand puterile vecine au dezmembrat-o sistematic intre 1772–1795, Imperiul Rus anexand mare parte din teritoriul Lituaniei. Actul de Independenta a Lituaniei a fost semnat la 16 februarie 1918, declarand infiintarea statului suveran. Incepand cu 1940, Lituania a fost ocupata mai intai de Uniunea Sovietica si apoi de Germania Nazista. Spre sfarsitul celui de al Doilea Razboi Mondial, in 1944, germanii s-au retras si Uniunea Sovietica a reocupat Lituania. La 11 martie 1990, cu un an inaintea desfiintarii formale a Uniunii Sovietice, Lituania a devenit prima republica sovietica care s-a declarat independenta, ceea ce a dus la infiintarea statului independent Lituania.

Circuit self drive Best of Tarile Baltice, 10 zile

Incepand de la:

1090 € / pers.
Vezi Detalii

Recomandarile Noastre

Noi iti aratam ca locul pe care l-ai visat, exista, si te ducem acolo… Vom elabora impreuna itinerarul care sa se potriveasca perfect dorintelor tale unice, tinand cont de destinatia dorita, de durata si de bugetul in care doresti sa te incadrezi.

Iti impartasim experienta Eturia si ne asiguram ca experienta ta este exact ceea ti-ai dorit sa fie.

1 / 1
Circuit self drive Best of Tarile Baltice, 10 zile
Circuit
Circuit self-drive

Incepand de la:

1090 € / pers.
Exploreaza

Lituania Vacante

Circuit self drive Best of Tarile Baltice, 10 zile
Circuit
Circuit self-drive

Incepand de la:

1090 € / pers.
Exploreaza

Construim experiente Impreuna

Tarile Baltice - un taram de poveste

Padurile dese si incantatoare, dealurile inalte, lacurile cu intinderi spectaculoase si ruinele castelelor te fac sa simti ca traiesti intr-un basm din care nu ai mai vrea sa iesi, iar peisajul nealterat al coastei Marii Baltice, traditiile vii si mo ... Vezi testimonial

Impresii Rusia & tarile baltice - mai-iunie

Multumesc frumos pentru excursia frumoasa pe care am avut-o in Sankt Petersburg si tarile baltice. Nici nu stiu cu ce sa incep, dar o sa spun ca intr-o zi mi-ar placea sa lucrez la Eturia, sa pot calatori in toata lumea cu oameni frumosi alaturi. Exc ... Vezi testimonial

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!