Europa

Lituania Descopera

O vezi, o simti, o iubesti!
Descopera Lituania - O vezi, o simti, o iubesti!

Cea mai sudica dintre tarile baltice, Lituania este cea mai mare dintre ele si singura cu cea mai veche istorie ca stat. In Evul Mediu, Lituania se intindea de la Marea Baltica si pana la Marea Neagra, fiind cunoscuta ca Marele ducat al Lituaniei. Timp de secole, tarmurile sud-estice ale Marii Baltice au fost locuite de diferite triburi baltice. In jurul anului 1230, teritoriul actual al Lituaniei a fost unificat de catre Mindaugas, regele Lituaniei, luand fiinta primul stat lituanian unit - Regatul Lituaniei, la 6 iulie 1253. In secolul al XIV-lea, Marele Ducat al Lituaniei a fost cea mai mare tara din Europa; actualele state Lituania, Belarus, Ucraina, precum si parti din Polonia si Rusia au fost teritorii ale Marelui Ducat. Dupa Unirea de la Lublin din 1569, Lituania si Polonia au format o uniune voluntara, care a durat mai bine de doua secole, pana cand puterile vecine au dezmembrat-o sistematic intre 1772–1795, Imperiul Rus anexand mare parte din teritoriul Lituaniei. Actul de Independenta a Lituaniei a fost semnat la 16 februarie 1918, declarand infiintarea statului suveran. Incepand cu 1940, Lituania a fost ocupata mai intai de Uniunea Sovietica si apoi de Germania Nazista. Spre sfarsitul celui de al Doilea Razboi Mondial, in 1944, germanii s-au retras si Uniunea Sovietica a reocupat Lituania. La 11 martie 1990, cu un an inaintea desfiintarii formale a Uniunii Sovietice, Lituania a devenit prima republica sovietica care s-a declarat independenta, ceea ce a dus la infiintarea statului independent Lituania.

Best of Tarile Baltice, self-drive

Vezi Detalii

Recomandarile Noastre

Noi iti aratam ca locul pe care l-ai visat, exista, si te ducem acolo… Vom elabora impreuna itinerarul care sa se potriveasca perfect dorintelor tale unice, tinand cont de destinatia dorita, de durata si de bugetul in care doresti sa te incadrezi.

Iti impartasim experienta Eturia si ne asiguram ca experienta ta este exact ceea ti-ai dorit sa fie.

1 / 1
Best of Tarile Baltice, self-drive
Circuit self-drive

Incepand de la:

1.490 € / pers.
Exploreaza

Lituania Vacante

Best of Tarile Baltice, self-drive
Circuit self-drive

Incepand de la:

1.490 € / pers.
Exploreaza

Construim experiente Impreuna

Impresii Tarile Baltice - iunie 2024

Am participat cu bucurie la turul organizat de Eturia in Tarile Baltice, in perioada 10-18 iunie 2024. Totul a fost organizat foarte bine, locatiile excelente, programul foarte bun. Desi programul parea incarcat, am avut si timp liber si am reusit sa ... Vezi testimonial

Eturia De ce

  • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
  • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
  • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
  • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
  • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
  • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
  • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
  • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
  • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia