Asia

Uzbekistan Sfaturi de calatorie

Arhitectura antica, nuante de un albastru divin si arta culinara
Sfaturi de calatorie

Viza, conditii de intrare si de sedere:

 • Se obtine la sosirea pe aeroport

Pentru mai multe informatii despre calatoriile in Uzbekistan in contextul COVID-19 accesati website-ul MAE aici.

Limba oficiala

 • Limba oficiala a tarii este: Uzbeca

Limba oficiala a statului este limba uzbeca, limba ce face parte din familia limbilor turcice. Incepand cu anul 1993 scrierea in limba uzbeca se face cu caractere latine. Inainte de 1920 limba uzbeca scrisa se numea turki (in mediul occidental era numita chagatay); in 1926 a fost introdus alfabetul latin, iar in 1940 autoritatile sovietice au introdus scrierea cu litere chirilice. In 1993 Uzbekistan a fost reintrodus alfabetul latin, scrierea a fost modificata in 1996 si din anul 2005 a fost introdusa predarea ei in scoli. Limba rusa este importanta pentru comunicarea interetnica, este folosita in special in orase, in domeniile tehnice, in mediile stiintifice, guvernamentale si de afaceri. Circa 14 % din populatie foloseste limba rusa in mod curent si deasemeni este vorbita ca a doua limba de un numar important de locuitori, in special dupa reluarea legaturilor cu Rusia incepand cu anul 2003.

Vestimentatie

In functie de perioada cand este programata vizita, se recomanda a avea in bagaj haine adecvate caldurilor toride din timpul verii sau imbracaminte care sa va protejeze de temperaturile scazute din timpul iernii. In Uzbekistan nu este un cod de vestimentatie deosebit, in orasele mari pot fi vazute tinute moderne, in schimb in localitatile mai mici pot fi vazute femei purtand imbracaminte traditional islamica. In aceste locuri este recomandabil de adoptat o tinuta decenta, aceasta regula se impune si la vizitele facute in lacasurile de cult, mausolee, muzee. Din bagaje nu trebuie sa lipseasca o piesa vestimentara pentru acoperirea capului: esarfa, batic, basc, sapca, palarie, pentru a proteja capul de soarele din timpul zilei. De asemenea trebuie sa aveti ochelari de soare cu protectie UV si creme sau lotiuni de protectie solara.

Reguli de conduita

Nu exista un cod vestimentar special, mai ales in Taskent si in marile orase. Pot fi vazute adesea femei cu vestminte traditionale islamice, insa este doar ca o optiune personala. In unele zone ca spre exemplu arealul Fergana traditiile islamice sunt prezente. Este recomandabil ca in siturile religioase, moschei, mausolee sa se abordeaza o tinuta decenta; femeile sa aiba umerii acoperiti si sa poarte palarie, batic sau esarfa.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia