Despre Uzbekistan

Eturia - Agentie de turism

Despre Uzbekistan

Apartinand in vremuri imemoriale Dinastiei Samanide Persane, stat situat in Asia Centrala - Uzbekistan este tara desprinsa din fosta Uniune Soveitica, in prezent republica independenta ce si-a obtinut independenta la 27 Octombrie 1924.


Un taram ce pare inca ascuns in trecutul istoric al Asiei Centrale - Uzbekistan este o destinatie de calatorie mai putin accesata si mai putin cunoscuta, dar care merita vizitat pentru imensa sa incarcatura istorica, pentru monumentele si arhitectura sa si nu in ultimul rand pentru curiozitatea de a cunoaste oamenii, traditiile si mestesugurile acestor locuri. Zona strabatuta candva de un “fir de aur” - Drumul Matasii poate fi un motiv de ajunge si vizita aceste locuri. Importanta axa comerciala a lumii, drumul de peste 6.000 de kilometri ce unea China de Venetia si alte orase stat, Asia de Europa, estul de vest, a avut numeroase centre de popas si schimburi comerciale si culturale stimuland dezvoltarea unor popoare si civilizatii, reprezentative fiind si orasele Buhara, Hiva, Samarkand si Taskent apartinand astazi Republicii Uzbekistan. Cu toate ca astazi caravanele de camile ale negustorilor nu mai sunt o prezenta vie in zona, marfurile traditionale precum ceaiul, mirodeniile, matasurile, obiectele artizanale din alama, ceramica si tesaturile din lana mai fac obiectul pietelor si bazarelor zonei.

Motive pentru a vizita Uzbekistan

1 Vechile orase situate pe Drumul Matasii: Shakhrisabz, Buhara, Samarkand

2 Vizita la Mormantul Profetului Daniel

3 Vizitarea Mausoleului Gur Emir in Samarkand

4 Vizita la Mormantul lui Timur Lenk

5 Vizita la Moscheea Kalyan din Buhara

6 O incursiune in orasul istoric Hiva

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Stefania

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Uzbekistan Samarkand
 
Oferte de vacanta Uzbekistan
 
Viza

Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Republicii Uzbekistan numai pe baza de viza.
Tipurile de vize acordate sunt: turistica, afaceri, serviciu, activitati profesionale, tranzit. Durata de sedere permisa de viza poate fi de 30 de zile, 3 luni, 1 an.
Atentie !
Statul Uzbekistan nu are reprezentanta in Romania.
Vizele pot fi obtinute de la cea mai apropiata reprezentanta diplomatica de Romania, respectiv Ambasada Uzbekistanului in Ucraina (Kiev) sau Ambasada Uzbekistanului in Turcia (Ankara) sau Consulatul General al Uzbekistanului la Istanbul (Turcia).

Fast Facts

Nume: Republica Uzbekistan
Capitala: Taskent
Asezare: in Asia Centrala, langa Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Afghanistan, Turkmenistan
Moneda: som - UZS
Fus orar: UTC +5

When to go Uzbekistan

Temperatura medie
Uzbekistan este o destinatie ce poate fi abordata in tot timpul anului. Perioadele cele mai accesibile din punct de vedere al climei sunt: aprilie - iunie (cerul este senin, zilele sunt insorite cu temperaturi acceptabile) si ofera conditii perfecte de calatorie; septembrie - octombrie cu zile calde si nopti ceva mai reci. In iulie - temperaturile sunt ridicate dar pot fi suportabile.

Vacante in Uzbekistan

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Uzbekistan . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

 • 4Discover the Tastes of Uzbekistan - 10 zile
   

  Discover the Tastes of Uzbekistan - 10 zile Tours Collection

  Tarif / persoana de la : 1.750 €
  vezi oferta Data plecare: oricand
  Companie aeriana: de linie
  Discover the Tastes of Uzbekistan - 10 zile Tours Collection vezi oferte
  Eturia iti propune un circuit gastronomic in orasele de pe Drumul Matasii in care vei vizita orasele Taskent, Samarkand, Buhara si Hiva. Pe parcursul incursiunii te vei bucura de bucataria orientala, vei participa la cursuri de gastronomie si vei descoperi toate deliciile culinare uzbece. La sosirea pe aeroportul din Taskent ti se va asigura transferul la hotel. Vei face un tur de oras in Taskent si vei incepe cu partea veche a orasului in care vei vedea Muzeul de Arte Aplicate, ce gazduieste peste 7000 de exponate: broderii lucrate manual, bijuterii, covoare si alte produse de artizanat locale realizate de la inceputul secolului al XIX-lea si pana in prezent. In continuare, vei vizita complexul Khazrati Imam care cuprinde Barak Khan Madrasah (secolul al XVI-lea), Mausoleul Kaffal Shashi (secolul al XV-lea) si Moscheea Muyi-Mubarak. Conform legendei, Moscheea Mui-Mubarak (care s-ar traduce "par binecuvantat") adaposteste o relicva sfanta a musulmanilor - fire de par de pe capul Profetului Mohamed. Urmeaza sa vizitezi moscheele Djuma Khodja Akhrar Vali, Kukeldash Madrasah (secolul al XVI-lea) si Abdulkasim Madrassah (secolul al XIX-lea). Vei fi transferat la aeroportul din Taskent. Zbor intern Taskent - Urghenci La sosirea pe aeroportul din Urghenci vei fi preluat de reprezentantii nostri locali si transferat catre orasul Hiva, unde vei fi cazat. Durata transferului este de aproximativ 45 de minute. Vei face un tur al orasului Hiva. Vei vizita complexul istoric si arhitectural Ichan-Khala (secolele XII-XIX) care include: citadela Kunya-Ark, Muhammad Amin Khan Madrasah, Kazi Kalon Madrasah, Muhammad Rakhimkhan II Madrasah, Mausoleul Ismail Khodja, Mausoleul Sayid Allauddin, turnul Kalta Minor, palatul Tash-Khovli (secolul al XIX-lea), Palvan Darvaza (Poarta Razboinicilor), moscheea Djuma (secolul al X-lea), Allakulikhan Madrasah, Ota Darvaza (Poarta Tatalui), Kutlug Murad Inaq Madrasah. Ichan Kala este un oras-fortareata antic aflat in orasul Hiva, iar din anul 1990 face parte din patrimoniul UNESCO. Orasul detine mai mult de 50 de monumente istorice si 250 de case vechi, datand din secolele XVIII-XIX. Cele mai spectaculoase aspecte ale orasului Ichan Kala sunt peretii crenelati, din caramida si cele 4 porti, cate una pe fiecare latura a fortaretei rectangulare.
  Seara vei participa la o cina unde vei servi mancaruri traditionale uzbece si te vei bucura de un spectacol folcloric. Vei fi transferat din orasul Hiva catre Buhara. Transferul dureaza in jur de 6-7 ore, trecand prin misteriosul desert rosu Kyzyl-Kum si prin teritoriul Khorezm numit in trecut statul celor 1100 de orase. Vei admira pe drum camile, yurturi de nomazi si raul Amudarya (Oxus in latina). Vei face un tur de o zi in Buhara in care vei vizita: Mausoleul Ismael Samani, mausoleul Chashma Ayub, moscheea Bolo-Hauz (secolul XX), citadela Ark (oras in oras, secolul al IV-lea), ansmblul Poi Kalon, ansamblul Kosh-Madrassah si Chor-Minor (in persana inseamna 4 minarete). Apoi vei face o vizita la ceainaria Silk Road unde vei putea gusta diverse sortimente de ceai precum ceai verde, ceai de ghimbir, ceai de sofran si dulciuri traditionale (halva, qandalat, nabat). Seara vei servi cina si vei participa la un concert folcloric cu instrumente nationale uzbece. Dipa micul dejun vei fi transferat catre orasul Shakhrisabz (aproximativ 4 ore) unde vei opri pentru a face un tur al orasului. Aici vei vedea ruinele palatului Ak-Saray (secolele XIV-XV), complexul Dor-Ut Saodat si complexul Dor-Ut Tillvat. Vei continua apoi drumul spre Samarkand (aproximativ 3 ore) unde vei fi cazat. Vei face un tur de oras de o zi care va include: bazarul East Siab, Mausoleul Guri Emir cu mormantul lui Tamerlane (Timur), Registan Square cu Madrasah Ulugbek (secolul al XV-lea), Madrasah Sher-Dor (secolul al XVII-lea), Madrasah Tillya-Kori (secolul al XVII-lea), Siyob Bazaar de unde vei putea achizitiona fructe uscate, dulciuri si suveniruri, Turul continua cu vizita la Moscheea Bibi Khanum (secolele XIV-XV) si Complexul Arhitectural Shakh-i-Zinda (secolele XI-XV). Vei continua turul de oras cu vizita Muzeului Afrasiab, muzeu care reda cultura si istoria orasului antic Samarkand. Vei continua cu vizita complexului arhitectural Shakh-i-Zinda (secolele XI-XV) si a Observatorului Ulugbek (secolul al XV-lea). Vei fi transferat la Taskent cu trenul de mare viteza, Afrosyiob. Distanta de 300 km dintre cele doua locatii va fi strabatuta in approx. 2 ore. Plecarea trenului va fi la ora 17:00 din gara din Samarkand. Seara vei participa la o cina de ramas bun la un restaurant local. Vei fi transferat la aeroportul din Taskent.

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.718.350 zile de vacanta vandute
 • 237.707.698 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Club Eturia Traveller

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia

SC Eturia SRL
Residence: Bucuresti, Romania