Europa

Norvegia Sfaturi de calatorie

Fiorduri spectaculoase, intinderi verzi si aurore boreale
Sfaturi de calatorie

Norvegienii nu sunt cunoscuti a fi deschisi fata de straini, cu toate acestea daca solicitati informatii, daca pot raspunde sunt bucurosi sa o faca. Asadar nu exitati sa cereti sfaturi sau ajutor.
In general angajatii nu sunt dispusi sa interactioneze cu clientii.
In baruri sau cluburi norvegienii sunt bucurosi sa vorbeasca cu strainii.
Barbatii isi scot palaria, sapca, bascul sau caciula atunci cand intra intr-un spatiu sau se aseaza la masa.

Viza, conditii de intrare si de sedere:

 • Nu este necesara

Pentru mai multe informatii despre calatoriile in Norvegia in contextul COVID-19 accesati website-ul MAE aici.

Limba oficiala

 • Limba oficiala a tarii este: norvegiana si sami

Limba oficiala a Norvegiei este norvegiana, o limba germanica nordica strans inrudita cu daneza si suedeza. De cele mai multe ori, vorbitorii de norvegiana, daneza si suedeza se inteleg foarte usor intre ei. Geografia si tipologia asezamintelor din Norvegia au dat nastere unui numar mare de dialecte locale si regionale care continua sa detina o pozitie importanta si in societatea de astazi. Exista doua versiuni scrise oficiale ale limbii norvegiene, Bokmal (norvegiana din carti) si Nynorsk (norvegiana noua, norvegiana vorbita).

Reguli de conduita

Trebuiesc evitate discutiile cu caracter politic sau religios, sunt teme foarte sensibile pentru locuitorii Norvegiei.
In mijloacele de transport in comun se ofera locul persoanelor in varsta sau persoanelor cu handicap.
In viata de zi cu zi si in societate norvegienii sunt mai putini formali, in general folosindu-se apelativele la persona a doua singular ("du" = tu, "hei" = salut) fara a se simti jigniti dar cu toate astea desi adresarea se face la persoana a doua singular este bine sa insotiti interpelarea cu "te rog" - "vær sa snill". Persoanele despre care se vorbeste la persoana a doua plural sunt regele si familia regala.
Calmul si vocea cu tonalitate joasa sunt apreciate in Norvegia; ridicarea vocii este jignitoare, considerata ridicola sau demna de persoanele needucate, bolnave psihic sau considerate sub influenta bauturilor alcoolice.
Fluieratul sau strigatul dupa un taxi este considerat nepoliticos iar persoana va fi ignorata de taximetrist. Pentru a apela un taxi este suficient a arata doar spre semnul de pe acoperisul masinii sau emblema acesteia.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia