America Latina

Nicaragua Sfaturi de calatorie

O serie de experiente noi, inedite, incitante
Sfaturi de calatorie

Limba oficiala

  • Limba oficiala a tarii este: Spaniola

Limba vorbita in nicaragua este spaniola existand si dialecte locale: Miskito, Rama, Sumo, Creola Miskito din zona de coasta.

Buna ziua sau Salut = Hola
Buna dimineata = Buenos días
Buna seara = Buenas tardes
Noapte buna = Buenas noches
Ce mai faci? = Cómo estás?
Bine, multumesc = Bien, gracias.
Da = Sí.
Nu = No
Va rog = Por favor
Multumesc = Gracias
Multumesc mult = Muchas gracias.
Cu placere = De nada
Imi pare rau = Lo siento.
Ma scuzati = Disculpe.
Nu stiu = No sé.
La revedere = Adiós

Reguli de conduita

Nu te implica in consumul si/sau traficul cu droguri; posesia chiar si a unor cantitati foarte mici se pedepseste cu inchisoare.
Utilizarea dronelor sau a altor vehicule aeriene fara pilot, indiferent de performanta lor, sau alte modalitati de fotografiere aeriana este interzisa fara permisiunea prealabila in scris a autoritatilor din Nicaragua.
Cere permisiunea cand fotografiezi persoane. Respecta insemnul "fotgrafiatul interzis".

Sfaturi financiare

Moneda oficiala in Nicaragua este cordoba - abreviat NIO. Submultiplul este centavos. Bancnotele aflate in circulatie sunt la valorile de 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1.000 cordoba; monedele aflate in circulatie sunt la valorile de 5, 10, 25, 50 centavos si 1, 5 10 cordoba. In afara de moneda nationala doar dolarul SUA este acceptat la schimb si chiar la plati.
Bancomatele sunt prezente in marile orase si permit retragerea de cordobas sau USD. Cardurile de credit sunt acceptate in marile hoteluri si restaurante.
Bacsisul in Nicaragua este asteptat si practicat. Personalului hotelier (portar, menajera, bagajistul, etc.) pentru serviciile prestate se recomanda ~25 NIO/zi. In restaurantele si barurile de categorie superioara la factura se adauga o taxa de serviciu; la celelalte restaurante, in localitatile turistice in general se da bacsis ~10 % din contravaloare. In barurile si cafenelele obisnuite daca apreciati serviciul un mic bacsis este binevenit intotdeauna. Soferii de taxi de regula rotunjesc contarvaloare prestatiei si chiar taxeaza turistii mai mult decat pe
localnici. Ghizilor li se da bacsis intre 5-10 % din contravaloarea turului, iar soferilor jumatate din cat se da unui ghid; acestia din urma in mod obisnuit au o cutiuta pentru bacsis langa volan.

Eturia De ce

  • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
  • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
  • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
  • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
  • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
  • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
  • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
  • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
  • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia