Europa

Malta Sfaturi de calatorie

In mijlocul Mediteranei
Sfaturi de calatorie

Viza, conditii de intrare si de sedere:

Pentru mai multe informatii despre calatoriile in Malta in contextul COVID-19 accesati website-ul MAE aici.

Limba oficiala

 • Limba oficiala a tarii este: Malteza, Engleza

Limba Malteza este limba nationala si oficiala a Republicii Malta, alaturi de limba engleza, astfel ca toate legile sunt adoptate in ambele limbi.
Malteza este o limba de origine semitica, ce descinde din dialectul siciliano-arab. Alfabetul maltez este format din 30 de litere ce provin din alfabetul latin, insa in limba malteza se intalnesc si numeroase cuvinte imprumutate din siciliana, italiana, franceza si mai nou engleza.
Exista, de asemenea, si cateva dialecte care variaza in functie de localitate si de insula. Statisticile oficiale releva faptul ca 100% din populatie vorbeste limba malteza, 88% vorbeste limba engleza, 66% vorbeste italiana si 17% vorbeste franceza.

Reguli de conduita

Desi destul de rezervati, locuitorii Maltei sunt prietenosi, generosi si au un respect ridicat fata de natura.
Maltezii au tendinta de a vorbi mai tare decat alti europeni, dand impresia de tipat, desi tonul este unul normal.
Malta este o tara predominant romano-catolica, astfel ca anumite manifestari zgomotoase de tipul petrecerilor nu sunt tocmai agreate la scara larga, cu exceptia zonei Paceville - St. Julians.
Atunci cand vizitezi lacasuri de cult trebuie sa adopti o tinuta decenta, cu genunchii si umerii acoperiti; unele biserici, in special cele mai cunoscute, ofera saluri si/sau fuste pentru vizitatorii inadecvat imbracati.
Homosexualitatea este legala, dar nu este pe deplin acceptata.

Sfaturi financiare

Moneda nationala a Maltei este euro, adoptata la 1 ianuarie 2008. Monedele de 1 si 2 euro au insemnele crucii malteze. Din 1972 si pana la adoptarea monedei unice, moneda nationala a tarii a fost lira malteza care, la randul ei, inlocuise vechea moneda scudo utilizata inca din 1798.
Bancile si birourile de schimb valutar sunt frecvente in zonele urbane si in cele turistice. Utilizarea cardurilor de credit de tipul Visa sau MasterCard este larg acceptata, adoptarea monedei euro facilitand foarte mult tranzactiile financiare.
In Malta bacsisul nu este de obicei inclus in tariful afisat. In cazul in care serviciul este satisfacator, se poate lasa un bacsis de 15%. Acest lucru este valabil pentru restaurante deoarece, in cazul taxiurilor, bacsisul standard este de 10%.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!