Despre Malta

Eturia - Agentie de turism

Despre Malta

In mijlocul Marii Mediterane se ascunde acest mic si totusi urias arhipelag plin de comori incredibile. Situata la poarta Africii si a Orientului, la 90 km sud de Sicilia, Malta se bucura in liniste de mare si soare.


Coasta cu apele sale cristaline, golfurile stancoase, plajele cu nisip rosu, piscinele naturale, pesterile subacvatice, toate creeaza un climat minunat, o destinatie de plaja ideala.
Arhipelagul maltez este alcatuit din trei insule: Malta, Gozo si Comino. Insula Malta are o suprafata de 237 km patrati, Gozo de 68 km patrati, iar Comino doar 2 km patrati. Turistii pot descoperi pe insule vestigii ale perioadei preistorice, cand pret de peste 4000 de ani aici s-au perindat mai multe civilizatii. Cele mai impresionante sunt templele din piatra, un exemplu unic al indemanarii unor mesteri vechi.
Cea mai mare comoara a insulei este piatra sa, un tip deosebit de calcar. Aceasta piatra aurie, care i-a castigat Maltei denumirea de Melita, insula de miere, a inspirat 7000 de ani de arhitectura.
Mdina, vechea capitala a insulei, este considerata a fi una dintre cele mai frumoase cetati medievale locuite din Europa. Nu trebuie sa ratati acest labirint de strazi inguste si serpuite presarate cu biserici si palate. Catedrala inchinata Sfintilor Petru si Pavel, cu frumoasa fatada in stil baroc, cu siguranta merita vizitata.
Plajele Maltei sunt in general, mici si stancoase, dar frumusetea apelor de cristal atrage turistii indragostiti de scufundari subacvatice si snorkelling. O importanta atractie turistica o reprezinta Grota Albastra din stanca Insulei Gozo, situata la numai o jumatate de ora cu feribotul fata de Malta. Legendara patrie a nimfei Calypso este un refugiu pitoresc, cu sate vechi, drumuri romantice si vederi panoramice incomparabile ale peisajului si marii. Gozo este insula perfecta pentru a te refugia pur si simplu pentru o clipa. Insula va ofera si varietate, cu propria sa viata cultural si diferitele facilitati sportive.
Insula Comino, situata la jumatatea distantei dintre Gozo si Malta, este de asemenea un paradis pentru scufundatori, pentru iubitorii sportului cu vela, scafandri, surferi si drumeti. Comino este locul unde vin cei care nu doresc agitatie si distractie, ci pur si simplu un concediu linistit. Comino are un singur hotel, dar este un adevarat paradis pentru cei care isi doresc sa revina la simplitate. Laguna albastra a insulei Comino, cu apa sa de culoare turcoaz si plaja aurie, poate constitui ingredientul perfect pentru o excursie unica.
La statutul de destinatie de vis contribuie si clima prietenoasa de pe intreg parcursul anului, trecutul de colonie britanica, ceea ce face ca cei mai multi dintre locuitori sa vorbeasca sau sa inteleaga universala limba engleza, precum si comorile arhitecturale ori operele de arta existente in capitala Valletta. Orasul a fost introdus pe lista patrimoniului universal UNESCO.
Am fost acolo....
SORIN
Specialist Malta SORIN
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Malta
 
Viza

Fast Facts

Nume: Republica Malta
Capitala: Valleta
Asezare: arhipelag in Marea Mediterana, la sud de Sicilia
Moneda: Euro - EUR
Fus orar: UTC+1/UTC+2

When to go Malta

Temperatura medie
Clima in Malta este de tip mediteranean, puternic influentata de vecinatatea marii, avand asemanari cu clima din sudul Greciei sau de pe tarmul sudic al Italiei. Media anuala a temperaturilor oscileaza in jurul a 18° C, cu minime de 12° C si maxime de 31° C. Vanturile sunt destul de frecvente si in alternanta, cel din vest (majjistral) este rece, cel din nord - est (grigal) este uscat iar cel din sud - est (sirocco) este cald si umed. Umiditatea generala in Malta este de circa 40 %. Iulie si august sunt cele mai calduroase luni iar temperatura apei marii din iunie si pana in noiembrie se mentine ridicata la peste 20° C.

Vacante in Malta

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Malta . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Impresii de calatorie Malta

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.696 zile de vacanta vandute
 • 257.982.484 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia