Europa

Grecia Sfaturi de calatorie

Locul din care izvorasc cele mai puternice legende ale lumii
Sfaturi de calatorie

Grecia a devenit destinația preferată a românilor din aprilie până în octombrie, clima sa fiind caldă și blândă până toamna târziu. Când te pregătești pentru o vacanță în Grecia, ai grijă să pleci la tine cu suficienți euro, cursurile de schimb în destinațiile turistice nefiind foarte avantajoase; deși la majoritatea operatorilor economici se poate plăti cu cardul, la micii negustori locali, acest lucru nu este posibil
Ține cont de cîteva aspecte importante: magazinele sunt închise în intervalul 13.00 – 17.00, când este siesta de după-amiază. Bea întotdeauna apă îmbuteliată, cea de la robinet nu este recomandată. Fumatul în spațiile publice este interzis, amenzile atingând 500 euro. Engleza nu este un punct forte a populației adulte.
Vacanța ta în Grecia va fi animată și de localnici, oameni calzi, veseli și extrovertiți, ce mereu îți sar în ajutor când ai nevoie.

Viza, conditii de intrare si de sedere:

 • Nu este necesara

Pentru mai multe informatii despre calatoriile in Grecia in contextul COVID-19 accesati website-ul MAE aici.

Limba oficiala

 • Limba oficiala a tarii este: greaca
Salut! = Γειά σου! (pronunție: Geiá sou!)
Bună dimineața! = Καλημέρα! (pronunție: Kaliméra!)
Bună ziua! = Γειά σου! (pronunție: Geiá sou!)
Bună seara! = Καλό απόγευμα! (pronunție: Kaló apógevma!)
Noapte buna! = Καληνυχτα! (pronunție: Kalinychta!)
La revedere! = Αντιο σας! (pronunție: Antio sas!)
Mulțumesc! = Ευχαριστώ! (pronunție: Efcharistó!)
Cu plăcere! = Με ευχαρίστηση! (pronunție: Me efcharístisi!)
Te rog! = Σας παρακαλούμε! (pronunție: Sas parakaloúme!)
Da = Ναί (pronunție: Naí)
Nu = Δεν (pronunție: Den)
Ce mai faci? = Πώς είσαι? (pronunție: Pós eísai?)
Bine, mulțumesc! = Ωραία ευχαριστώ! (pronunție: Oraía efcharistó!)
Nu înțeleg! = Δεν καταλαβαίνω! (pronunție: Den katalavaíno!)
Nu știu! = Δεν ξέρω! (pronunție: Den xéro!)
Scuză-mă! = Με συγχωρείς! (pronunție: Me synchoreís!)
Apă plată = Ακίνητο νερό (Akínito neró)
O bere, te rog! = Μια μπύρα παρακαλώ! (pronunție: Mia býra parakaló!)

Reguli de conduita

Înainte de a începe o conversație, este important să saluți în mod corespunzător. Un "Bună dimineața" sau "Bună seara" (kalimera sau kalispera în grecește) este întotdeauna binevenit.
Grecia are o cultură bogată și tradiții puternice. Este important să le respecți și să eviți să faci lucruri care ar putea fi considerate ofensatoare sau nerespectuoase.
În Grecia, oamenii mănâncă târziu, așa că nu este neobișnuit să vezi restaurante aglomerate la ora 22:00 sau chiar mai târziu. De asemenea, este obișnuit să se ia o pauză de la activități în timpul zilei pentru a savura o cafea sau o gustare.
În multe biserici și mănăstiri din Grecia este necesar să ai o vestimentație adecvată, adică să porți haine care acoperă umerii și genunchii.
În multe magazine și restaurante mici din Grecia, plata cu cardul poate fi dificilă sau chiar imposibilă. Este bine să ai întotdeauna bani cash la tine.
Fumatul este interzis în spațiile publice închise, inclusiv în restaurante și baruri. Respecta această regulă și fumeaza doar în zonele special amenajate pentru fumat.
Fii punctual. Grecii apreciază mult respectarea programelor și a timpului stabilit pentru întâlniri sau evenimente.
Este important să fii atent la gesturi și expresiile faciale. Gesturile și mimica pot fi foarte importante în comunicarea cu grecii.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia