America Latina

Columbia Cand sa vizitezi

Tinutul smaraldelor
Afla cum e vremea

Clima

Clima Colombiei este diferentiata in functie de caracteristicile geografice ale fiecarei regiuni, pe teritoriul tarii existand mai multe tipuri de climate: tropical, de savana, de stepa, desertic si montan. Climatul tropical se caracterizeaza prin temperaturi si umiditate ridicate si precipitatii frecvente, fiind intalnit in special in Bazinul Amazonului, junglele Catatumbo, regiunea Raului Magdalena, o parte din tarmul Pacificului si in Serrania del Perija. Climatul de savana se distinge prin temperaturi cuprinse intre 24°C - 27°C cu umiditate mai redusa si prezinta doua sezoane: sezonul umed si sezonul uscat (ce sunt aproximativ egale). Acest tip de climat este intalnit in llanos (campiile estice), parte din zona de coasta caraibeana dar si in regiunile raurilor Magdalena si Cauca. Climatul de stepa este caracterizat prin precipitatii reduse cu cinci luni de sezon uscat, generand o vegetatie tipica de stepa dominata de ierburi. Acest gen de climat este intalnit in Campiile Bolivar, in nordul Guajira (Serrania de Macuira), zona centrala a regiunii Orinoquia si pe pantele inalte ale muntilor. Climatul desertic de tip tropical este caracterizat prin temperaturi ridicate si precipitati putine si este prezent in zonele Guajira si Tatacoa. Climatul montan se desfasoara pe trepte de altitudine si se manifesta prin temperaturi ce scad treptat in functie de altitudine la inaltimi de peste 2000 m. Vremea este calda pe ambele coaste de la Oceanul Pacific si Marea Caraibelor si in campiile orientale insa in munti temperatura oscileaza pe trepte de altitudine: calda sub 900 m, temperat continentala intre 900 m - 1.980 m si rece la altitudini de peste 2.000 m. In Bogota temperatura medie anuala este de 15°C, diferentele dintre perioadele mai reci si cele mai calde nefiind semnificative. 

Perioada cea mai potrivita pentru a vizita Columbia este din noiembrie si pana in aprilie sau pentru iubitorii de drumetii in sezonul uscat ce dureaza din decembrie si pana in martie sau in lunile iulie - august. Pe de alta parte in sezonul uscat au loc numeroase festivaluri si fiestas locale. Pentru a evita aglomeratia este bine de luat in considerare perioadele de vacanta din Columbia: de la sfarsitul lui decembrie si pana la jumatatea lui ianuarie; in timpul Saptamanii Mari (Semana Santa) din preajma Pastelui (martie sau aprilie in functie de cum are loc Pastele Catolic); din mijlocul lunii iunie si pana in mijlocul lunii iulie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Columbia
Intermediar
De Varf
Extrasezon
Sarbatori
In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon Intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul alaturat va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.
Extrasezon (Low Season)
Avantaje Tarifele pentru zboruri si cazari sunt cele mai mici din an.
Turistii sunt putini, deci cozile vor fi inexistente.
Poti pleca last minute datorita disponibilitatii mari.
Interactionezi mai bine cu localnicii. SAU Vei face fotografii fara alte persoane in cadru.
Dezavantaje Vremea este capricioasa. Ploile si vantul iti pot strica dispozitia sau planurile - mai multe excursii de o zi se pot anula.
Zilele sunt mai scurte.
Unele obiective pot fi inchise.
Optiunile de transport intern sunt limitate.
Sezon Intermediar (Shoulder Season)
Avantaje Tarifele pentru zboruri, cazari si mese sunt moderate.
Beneficiezi de o vreme prietenoasa, putin capricioasa.
Culorile naturii sunt cele mai intense si deosebite.
In general, toate serviciile turistice sunt disponibile.
Dezavantaje Excursiile de o zi se pot anula din cauza vremii.
Zilele sunt mai scurte decat in high season.
Multi turisti prefera aceasta perioada, asa ca este indicat sa rezervi din timp ceea ce iti doresti!
Sezon de Varf (High Season)
Avantaje Vremea este cea mai insorita si calduroasa din an.
Toate serviciile turistice sunt disponibile.
Soarele sta mult pe cer, zilele fiind cele mai lungi.
Optiunile de transport intern sunt diverse si dese.
Dezavantaje Aglomeratia poate fi agasanta, iar cozile - mari.
Locurile sunt limitate, trebuie sa rezervi cu mult in avans.
Tarifele sunt cele mai ridicate din an.
Posibilitatea de negociere este minima.
Sezon de Sarbatori (Celebration season)
Avantaje Ai o experienta deosebita din cadrul evenimentului.
Asisti la spectacole unice de lumini, artificii si culori.
Interactionezi cel mai bine cu traditiile locale.
Distractia si buna dispozitie devin punctul forte.
Dezavantaje Tarifele pot creste exagerat.
Ca urmare a popularitatii, aglomeratia este mare.
Multe dintre obiectivele turistice sunt inchise.
Vremea poate fi capricioasa.

Eturia De ce

  • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
  • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
  • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
  • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
  • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
  • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
  • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
  • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
  • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia