Asia

Bhutan Sfaturi de calatorie

Tara ascunsa in inima Asiei
Sfaturi de calatorie

Viza, conditii de intrare si de sedere:

 • Se elibereaza la misiunea diplomatica a tarii de destinatie, aflata in afara Romaniei

Vizele turistice se pot obține doar prin contactarea unui operator turistic local acreditat.

Documente necesare pentru obtinerea vizei de intrare:
 • pasaport valabil cel puțin 6 luni de la data sosirii, care sa contina cel putin o pagina libera pentru aplicarea stampilelor de intrare/iesire; sunt acceptate acele categorii de pasapoarte care indica toate detaliile de identitate, inclusiv cele de cetatenie – sunt acceptate pasapoartele temporare;
 • Formularul de viza primit de la operatorul turistic – imprimat;
 • Doua fotografii recente tip pasaport;
 • Plata taxei de 2500 BTN.

Limba oficiala

 • Limba oficiala a tarii este: Dzongkha

Dzongkha este limba oficiala in Bhutan fiind in acelasi timp limba nativa a locuitorilor din opt districte vestice, mai existand cunoscatori si in preajma orasului indian Kalimpong, care odinioara a apartinut Bhutanului si care acum este parte a regiunii Bengalul de Vest a Indiei. Dzongkha ce face parte din familia limbilor sud tibetane. Nu va asteptati ca oamenii sa inteleaga limba engleza, pe strada sau in restaurante, insa tratati-o ca pe o surpriza placuta cand acest lucru se intampla.

Vestimentatie

Regulile de conduita privind vestimentatia, atat in oras cat si in zonele rurale, sunt destul de conservatoare. Ca sa nu ofensezi pe nimeni, trebuie sa porti haine decente in locurile publice (recomandat atat pentru femei, cat si pentru barbati), care sa iti acopere picioarele si mainile

Reguli de conduita

Bhutan este o tara cu un spirit excesiv religios, cu mari diferente culturale fata de alte zone ale lumii, astfel ca vei gasi comportamentul localnicilor foarte diferit de obiceiurile si gandirea occidentala.
In viata de zi cu zi este bine sa respecti urmatoarele reguli:
 Intotdeauna trebuie sa prezinti sau sa oferi un lucru cu ambele maini, semnificand ca o faci din tot sufletul.
 Nu primi niciun fel de servicii de la strainii care te pot aborda pe strada.
 Trebuie evitate semnele de afectiune in public, cat si semnele obscene.
 Trebuie evitate comentariile asupra conduitei religioase a localnicilor.
 Este recomandat sa nu faci fotografii persoanelor fara a solicita mai intai permisiunea acestora si, mai ales, evita sa fotografiezi politisti sau persoane in uniforma;
 Evita sa discuti subiecte sensibile, de genul celor legate de politica, familia regala sau religie;
 Niciodata nu atingeti localnicii pe cap;
 Nu stationati timp indelungat in acelasi.

Sfaturi financiare

MONEDA & SCHIMB VALUTAR
 Din 1974 moneda oficiala in Bhutan este Ngultrum - BTN cu submultiplul chhertum. In mod curent poate fi utilizata si rupia indiana.
 Principalele valute (euro, dolari, rupii, lire steriline) pot fi schimbate la casele de schimb de pe aeroport, la ghiseele bancare sau la casele de schimb din unele hoteluri.
 Bancnotele sau monedele de valori mari nu sunt acceptate la cumparaturile curente.
 Cardurile de credit pot fi utilizate doare in unele hoteluri si intr-un numar limitat de magazine de suveniruri.
 Desi exista bancomate (ATM-uri) acestea opereaza doar cu carduri emise de bancile interne.
 Cecurile de calatorie sunt operabile la o serie de ghisee bancare.
 Monedele in uz sunt la valorile nominale de 20 ch, 25, ch, 50 ch si 1 btn, iar bancnotele in uz sunt la valorile de 1, 5, 10, 20, 50,100, 500 si 1000 de ngultrum.
BACSISUL
 Bacsisul este practica acceptata in toata Asia si este o buna modalitate de a arata aprecierea pentru serviciile oferite.
 De regula, la inceputul zilei ghidul local solicita o mica suma pentru diverse prestatii.
 In restaurante bacsisul nu este obligatoriu, insa daca sunteti multumit de calitatea serviciilor o mica atentie este binevenita si datorita faptului ca Bhutan este o tara saraca. Soferilor de taxi, personalului hotelului li se pot da mici sume, la aprecierea turistului.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia