Europa

Toscana Experience Circuit self-drive

8 zile / 7 nopti
1490 € / pers.
Vei vizita Florenta, Siena, Lucca, Castellina in Chianti, Pienza

Incepand de la:

1490 € / pers.
Vezi tarife
8 zile

Durata vacanta

1 tari

Vizitate

5 locatii

Explorate

Incepand de la:

1490 € / pers.
Vezi tarife
Vacante
Tip vacanta
Circuit self-drive
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare medicala
Inclusa

Eturia iti propune o experienta eleganta si autentica in inima Toscanei, unde vei admira peisaje greu de descris in cuvinte si orasele cu un aer pregnant renascentist si vei putea degusta delicioase preparate locale, dar si renumitele vinuri toscane. Povestea calatoriei tale va incepe in Florenta, apoi vei explora Pisa si Lucca, vei face o incursiune in Chianti, cea mai renumita zona viticola din Italia, vei descoperi Siena, Pienza, Montepulciano sau Montalcino. Drumurile te vor purta peste colinele parca pictate ale Toscanei si va vei lasa cuceriti de farmecul unic al renascentismului italian.

 • Cazare 7 nopti
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Toscana Experience Itinerar

 • Zbor BLUE AIR Bucuresti  -  Florenta

  Durata: 2:15

  Plecare Bucuresti , ora 10:45 Sosire Florenta , ora 12:00

  Inclus: taxa de aeroport

 • Preluare masina inchiriata Florenta

  Durata: 1 h

  Vei prelua masina inchiriata de la biroul dedicat din aeroport, apoi te vei indrepta catre hotelul din Florenta. Comorile renascentiste ale Florentei, leaganul artistic si cultural al Europei, impodobesc numeroase muzee, biserici si galerii de arta, in timp ce marile nume care au facut cunoscut acest oras - Dante, Machiavelli, Michelangelo si Galileo - sunt unele dintre cele mai rezonante ale epocii medievale.

  Locatie predare: FLR Florenta
  Categorie masina: Peugeot 208 or similar (Car group C)
  Locatie preluare: FLR Florenta

 • Cazare Florenta

  Diana Park, Standard Room - Mic Dejun, meal plan Mic dejun

 • Zi libera Florenta

  Durata: 1 h

  In timpul petrecut in Florenta vei putea explora orasul. Iti recomandam o vizita Biserica Sfanta Cruce, ale carei fresce au fost realizate de celebrii artisti Giotto si Gaddi si care gazduieste numeroase statui ale lui Donatello. In apropiere vei descoperi Capela Pazzi, a lui Brunelleschi - o capodopera renascentista. Ajuns in Piata della Signoria vei putea admira arcadele Muzeului Uffizi si vei face o plimbare de neuitat pe malul Fluviului Arno, trecand peste Ponte Vecchio - simbolul orasului, unde vei admira maiestria celor mai faimoase case de bijuterii florentine.

 • Cazare Florenta

  Diana Park, Standard Room - Mic Dejun, meal plan Mic dejun

 • Self drive Florenta - Pisa - Lucca

  Durata: 6 h

  Self-drive 110 km. Vei vizita renumita Piazza dei Miracoli din Pisa, unde se afla Turnul inclinat din Pisa, cea mai cunoscuta cladire inclinata din lume si simbol al orasului. Turnul este de fapt clopotnita Domului din Pisa. Dupa doisprezece ani de la punerea pietrei de temelie, cand constructia ajunsese la etajul al treilea, din cauza calitatii solului constituit din noroi argilos si nisip, turnul incepea sa se incline in directia sud-est. Timp de o suta de ani constructia a fost stopata. Urmatoarele patru etaje au fost ridicate oblic, pentru a compensa partea inclinata; iar turnul a fost finalizat abia in 1372. Vei pleca apoi spre Lucca, unde vei avea timp liber pentru o plimbare pe stradutele inguste, flancate de zidurile medievale. Vei admira la fiecare pas alei impanzite cu magazine de antichitati si produse locale, turnuri, bisericute sau palate nobile in stil renascentist. Vei putea vizita Piazza Anfiteatro, Turnul Guinigi si Catedrala San Martino.

 • Cazare Lucca

  San Luca Palace, Standard Room - Mic Dejun, meal plan Mic dejun

 • Self drive Lucca - Castellina in Chianti

  Durata: 6 h

  Self-drive 160 km. Dupa micul dejun vei calatori spre regiunea Chianti, nu inainte de a vizita fermecatoarele orasele Volterra si San Gimignano. Vei vizita la pas Volterra - loc cu o istorie indelungata, ce dateaza de pe vremea etruscilor. Te vei plimba pe zidurile groase ce inconjoara centrul istoric si vei admira Poarta cu Arcada si Poarta Diana, ambele fiind construite in secolele VI-V. In zona Acropolis vei descoperi ruinele unor temple antice, dar si Amfiteatrul Roman. In centrul istoric te vei lasa cucerit de atmosfera calma si linistita, care iti da senzatia ca timpul sta pe loc si vei putea explora magazinele de produse manufacturate. Suverurile reprezentative pentru Volterra sunt obiectele din alabastru. Veti face o plimbare in San Gimignano, ale carui 14 turnuri antice din piatra se inalta la orizont, dand impresia unui Manhattan medieval. Originar un sat etrusc, asezarea a fost numita dupa episcopul de Modena, San Gimignano, care se spune ca ar fi salvat satul de Attila Hunul. A devenit comuna oficiala in anul 1199, prosperand si crescand datorita asezarii sale pe Via Francigena, un drum comercial si de pelerinaj care facea legatura intre Roma Antica si nordul tarii. Faimoasele turnuri si-au facut aparitia in jurul anului 1150 si aveau scop dublu: de etalare a bogatiei si a puterii in fata vecinului si de retragere in caz de primejdie (initial erau 72 de turnuri, insa au ramas doar 14). Ajungi apoi la Castellina in Chianti, unde te poti bucura de o seara linistita in inima Toscanei, savurand un pahar de vin. Vinul de Chianti este un vin rustic, lemnos, bogat in tanini, cu arome de cirese si capsuni si cu o aciditate ridicata.

 • Cazare Castellina in Chianti

  Tenuta di Ricavo, Standard Room - Mic Dejun, meal plan Mic dejun

 • Self drive Castellina in Chianti - Siena

  Durata: 6 h

  Self-drive 30 km. Inainte de a te indrepta spre Siena mai poti zabovi putin pe colinele toscane, in cea mai cunoscuta regiune viticola din Italia - Chianti. Siena este citadela medievala perfecta a Italiei. In centru se afla Campo - cea mai vestita piata italiana si maiestuosul Palazzo Pubblico, cu al sau turn cu ceas, ce domina centrul vechi. Tot aici, in Campo, se desfasoara renumita cursa de cai - Palio - care are loc de doua ori pe an. In imediata apropiere se inalta Domul, una dintre cele mai desavarsite constructii gotice ale Italiei, construit in secolul al XII-lea, o veritabila capodopera arhitecturala.

 • Cazare Siena

  Palazzo di Valli, Standard Room - Mic Dejun, meal plan Mic dejun

 • Self drive Siena - Montalcino - Pienza

  Durata: 6 h

  Self-drive 65 km. Localizat pe varful unei coline si inconjurat de ziduri groase, Montalcino este oraselul medieval supravegheat discret de Castelul Banfi (1361), desprins parca din povestile cu cavaleri si domnite. Montalcino este locul care a dat lumii unul dintre unul dintre cele mai rafinate si mai scumpe vinuri rosii in lume - Brunello di Montalcino (1888). Labirintul de stradute pietruite si incantatoarele magazine de obiecte de arta si suveniruri lucrate manual dau un farmec aparte locului. Vei putea vizita fortareata Banfi, care gazuieste anual un renumit festival de jazz, si vei admira turnul cu ceas al Palazzo dei Priori, un alt simbol al orasului, unde se afla Primaria, Piazza del Popolo, Bisericile Sant' Agostino, Sant' Egidio si San Francesco. Ajungi apoi in Pienza, pozitionata pe o colina inalta, dominand Val d'Orcia si oferind privelisti incredibile asupra acesteia. Aceasta asezare plina de sarm este recunoscuta ca fiind orasul renascentist ideal, creatia umanistului Enea Silvio Piccolomini, devenit ulterior Papa Pius al II-lea. Piccolomini a avut atat banii cat si influenta necesare pentru a-si transforma umilul sat natal, Corsignano, in ceea ce considera el a fi un oras utopic, Pienza find astfel un vis devenit realitate. Centrul istoric este inscris pe lista patrimoniului universal UNESCO din 1996. Te vei plimba prin Piata Pio II si veti admira domul - Catedrale dell'Assunta, pentru a patrunde apoi in Palatul Piccolomini, simbolul orasului. Impozantul edificiu se bucura de o loja cu o gradina suspendata impresionanta, de unde veti putea admira panorama asupra Vaii d'Orcia. Secvente din Romeo si Julieta a lui Franco Zefirelli au fost filmate aici. Iti recomandam sa degusti celebra pecorino di Pienza, un sortiment de branza din lapte de oaie pentru care oraselul este celebru.

 • Cazare Pienza

  Residence San Gregorio, Standard Room - Mic Dejun, meal plan Mic dejun

 • Self drive Pienza - Montepulciano - Florenta

  Durata: 6 h

  Self-drive 130 km. Vei explora tinutul Val d'Orcia, inclus in Patrimoniul UNESCO din 2004. Te invitam sa descoperi Montepulciano, un oras medieval renascentist recunoscut pentru vinurile sale, dar si pentru preparatele pe baza de ingrediente locale: carne de porc, paste pici (spaghete mai groase), linte si miere. Cunoscatorii de vinuri apreciaza Vino Nobile di Montepulciano ca fiind printre cele mai bune din Italia. Vei incheia astazi periplul prin Toscana si vei reveni in Florenta.

 • Cazare Florenta

  Diana Park, Standard Room - Mic Dejun, meal plan Mic dejun

 • Predare masina inchiriata Florenta

  Durata: 1 h

  Dupa o ultima plimbare pe strazile aglomerate din Florenta, te vei indrepta spre aeroport, unde vei preda masina la biroul specializat.

 • Zbor BLUE AIR Florenta  -  Bucuresti

  Durata: 2:05

  Plecare Florenta , ora 12:50 Sosire Bucuresti , ora 15:55

  Inclus: taxa de aeroport

Optiuni Cazare Hoteluri

Diana Park 4*
Florenta

Diana Park 4 *

Standard Room - Mic Dejun

Mic dejun

Situat la aproximativ 2 km distanta de Domul din Florenta, Diana Park Hotel se afla intr-o cladire d...  [ Citeste tot ]

San Luca Palace 4*
Lucca

San Luca Palace 4 *

Standard Room - Mic Dejun

Mic dejun

San Luca Palace este situat in interiorul zidurilor, la 800 de m de Catedrala din Luca. Cladirea ist...  [ Citeste tot ]

Tenuta di Ricavo 4*
Castellina in Chianti

Tenuta di Ricavo 4 *

Standard Room - Mic Dejun

Mic dejun

Tenuta di Ricavo este un hotel excelent pentru a experimenta in mod direct farmecul Toscanei fiind i...  [ Citeste tot ]

Palazzo di Valli 4*
Siena

Palazzo di Valli 4 *

Standard Room - Mic Dejun

Mic dejun

Este excelent amplasat la 800 m de zidurile orasului, intrarea Porta Romana si 2 km de Piata del Cam...  [ Citeste tot ]

Residence San Gregorio 3*
Pienza

Residence San Gregorio 3 *

Standard Room - Mic Dejun

Mic dejun

Residence San Gregorio este ideal amplasat in centrul Pienza, in regiunea Val d'Orcia. Cladirea a fo...  [ Citeste tot ]

Click pentru a vedea harta

Italia Sfaturi

Atat prietenii cat si strainii isi ureaza buongiorno sau buonasera, iar ciao nu este folosit intre straini. Prietenii se saluta cu un sarut pe ambii obraji. La masa, italienii rareori impart ce au in farfurie cu alti meseni. Intr-un local, nu striga chelnerul sau ospatarul de la distanta, ci doar ridica degetul aratator. Fumatul este interzis in locurile publice. Florile, ciocolata sau o sticla cu vin sunt atentii potrivite pentru o vizita la un italian. Mentine contactul vizual cand porti o discutie. In caz contrar, un italian ar putea crede ca ascunzi ceva. Cocktailurile nu sunt populare in Italia, iar bautura se serveste in general insotita de mancare. Cere nota cand doresti sa pleci dintr-un local deoarece ospatarul nu va aduce nota fara ca aceasta sa fie ceruta. Nu tine coatele pe masa sau mainile in poala, ci tot timpul la vedere. Foloseste cutitul (nu mainile) pentru a lua branza de pe un platou. Cadourile sunt desfacute atunci cand sunt primite, in fata celui ce a oferit respectivul cadou. Italienii sunt deschisi, toleranti si chiar curiosi la obiceiurile altora. Pot tolera lipsa de punctualitate, ineficienta sau greseli oneste, insa nu vor aprecia niciodata lipsa de politete sau aroganta. Este recomandat ca barbatii sa isi scoata palaria atunci cand intra intr-un spatiu inchis (cladire de birouri, restaurant, etc.) Incearca sa nu adresezi intrebari personale. Italienii au simtul umorului foarte dezvoltat si pot fi chiar autoironici. Nu este indicat ca invitatii sa isi toarne singuri vin in pahar.

Italia
Italia
Italia
Italia

Informatii legate de viza turistica in Italia gasiti aici

Ghid de calatorie Italia

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Italia

Italia este una din cele mai populare destinatii turistice din Europa si de aceea farmecul celor mai populare atractii poate fi uneori umbrit de aglomeratia de turisti din toate colturile lumii. Ramane totusi o destinatie romantica, bogata in vestigii si istorie de care veti fi fascinati. Sunt foarte multe de facut si de vazut in aceasta tara, pe langa toate locurile minunate si peisajele pitoresti, Italia este si patria unora dintre cele mai bune vinuri din lume. Intr-o tara cu atat de multe de oferit si localnicii sunt pe masura, in ton cu spiritul nostru latin, dornici sa explice si sa ajute mai ales daca sesizeaza un minim de efort in vorbirea limbii lor si nu neaparat in engleza care uneori ii cam plictiseste. Mancarea este si ea o adevarata arta in Italia, ca si atractiile raspandite de-a lungul teritoriului, specificurile locale vor fi cu siguranta incantarea oricaror gusturi.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!