Europa

Ungaria Atractii

Tara izvoarelor termale
Ce ai de vizitat in Ungaria

Gyor

Unul dintre principalele orase din nord vestul ungariei, Gyor se afla la jumatatea traseului dintre Budapesta si Viena, pe una dintre principalele legaturi rutiere din Europa Centrala. Orasul situat la confluenta raurilor Raba si Rabca cu Dunarea detine cladiri baroc perfect conservate cat si o seri... [ Citeste tot ] Unul dintre principalele orase din nord vestul ungariei, Gyor se afla la jumatatea traseului dintre Budapesta si Viena, pe una dintre principalele legaturi rutiere din Europa Centrala. Orasul situat la confluenta raurilor Raba si Rabca cu Dunarea detine cladiri baroc perfect conservate cat si o serie de constructii in stil gotic. Orasul Gyor este unul dintre centrele administrative si culturale ale Ungariei si o populara destinatie turistica.  [ Ascunde ]

Hungaroring

Hungaroring este un circuit de Formula 1 aflat in Mogyorod, langa Budapesta si gazduieste anual Marele Premiu al Ungariei. A devenit pe 24 martie 1986, primul circuit din spatele Cortinei de Fier care a gazduit un Mare Premiu. Bernie Ecclestone a dorit desfasurarea unei curse in URSS, insa, sfatuit... [ Citeste tot ] Hungaroring este un circuit de Formula 1 aflat in Mogyorod, langa Budapesta si gazduieste anual Marele Premiu al Ungariei. A devenit pe 24 martie 1986, primul circuit din spatele Cortinei de Fier care a gazduit un Mare Premiu. Bernie Ecclestone a dorit desfasurarea unei curse in URSS, insa, sfatuit de un amic a ales Ungaria. Construit intr-un timp record de doar 8 luni, circuitul in lungime de 4,381 km, are 16 curbe iar recordul pistei este de 1:19.071, realizat in 2004 de Michael Schumacher cu un monopost Ferrari. De mentionat este faptul ca, aflandu-se pozitionat intr-o vale naturala, aproximativ 80% din circuit este vizibil din orice punct al tribunelor.  [ Ascunde ]

Budapesta

Purtand in vremuri trecute diferite nume ca Ak-Ink, Aquincum sau Contraaquincum, orasul Budapesta apare oficial in cronici in anul 1148; reconstruit dupa 1285 in timpul domniei Regelui Bela al IV-lea si cunoscand dezvoltari succesive in timpul domniilor lui Sigismund de Luxemburg si Matei Corvin, in... [ Citeste tot ] Purtand in vremuri trecute diferite nume ca Ak-Ink, Aquincum sau Contraaquincum, orasul Budapesta apare oficial in cronici in anul 1148; reconstruit dupa 1285 in timpul domniei Regelui Bela al IV-lea si cunoscand dezvoltari succesive in timpul domniilor lui Sigismund de Luxemburg si Matei Corvin, intre anii 1526 - 1686 orasul este sub ocupatie otomana. Incepand cu 1873 prin unirea celor trei localitati (Obuda, Buda si Pest) ridicate de o parte si alta a fluviului se poate vorbi de orasul unitar Budapesta, oras ce in prezent este capitala a Ungariei. Budapesta detine un palmares impresionant de monumente, asezaminte istorice si culturale: 233 de muzee si galerii, 237 monumente istorice, 35 de teatre si 2 teatre de opera, 12 sali de concerte, 13 universitati. Budapesta este considerat principal centru urban din Europa Centrala, fiind clasat pe locul 3 din 65 de orase, este apreciat ca orasul din zona est europeana cu cel mai inalt indice al calitatii vietii iar in clasificarile Forbes este situat pe locul 7 din Europa ca nivel de trai. Cartierul Buda si zona malurilor Dunarii din Budapesta au fost inscrise in anul 1987 pe lista Patrimoniului UNESCO. Budapesta este vizitata anual de circa 20 de milioane de vizitatori, fiind cea mai vizitata capitala din Europa Centrala dupa Praga.  [ Ascunde ]

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!