Despre Ungaria

Eturia - Agentie de turism

Despre Ungaria

In Ungaria poti vizita una dintre cele mai frumoase capitale europene, Budapesta, unde traditiile stravechi si istoria zbuciumata se impletesc cu modernismul.


Ungaria este mult deasupra asteptarilor cuiva ce cunoaste Europa de Est pentru ca legaturile cu Vestul s-au facut cu mult inaintea altor tari vecine. De aceea ospitalitatea, rafinamentul mancarurilor si confortul de cazare a fost permanent dezvoltat in aceasta regiune. In pofida istoriei zbuciumate a populatiei, aceasta tara are valori care atrag vizitatori de pe meleaguri indepartate. Aici se gasesc, dupa Islanda, cele mai mari rezerve de izvoare termale din lume, apele tamaduitoare ale sutelor de izvoare izbucnind din adancimi sunt unice in Europa si contribuie anual la redobandirea sanatatii multor mii de oameni.
In Ungaria poti vizita una dintre cele mai frumoase capitale europene, Budapesta, unde traditiile stravechi si istoria zbuciumata se impletesc cu modernismul, poti face o incursiune la unele dintre cele mai renumite podgorii din Europa, la Eger si Tokaj, pentru a degusta vinuri recunoscute la nivel mondial, poti merge la Lacul Balaton, sau in numeroasele statiuni balneoclimaterice ale tarii pentru vacante de relaxare, sau poti savura preparatele delicioase ale uneia dintre cele mai bune bucatarii din lume.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Ungaria
 
Viza

Conditii de intrare si regim de sedere

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Ungaria.

Intrarea in Ungaria este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate valabile cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Ungariei.

Pentru verificarea si a altor conditii privind intrarea si stabilirea pe teritoriul Ungariei, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile ungare:

Sistemul medical

Asigurarea medicala este obligatorie in Ungaria.

Va recomandam cu insistenta sa incheiati o asigurare medicala de sanatate sau sa obtineti Cardul European de Sanatate inainte de a pleca intr-o calatorie.

Daca va imbolnaviti sau aveti un accident pe durata unei sederi temporare intr-un stat membru UE, formularul E112 sau Cardul european de asigurari sociale de sanatate va va da acces la ingrijirile medicale necesare.

Acest Card va va permite sa primiti asistenta medicala necesara in timpul sederii dumneavoastra temporare in orice tara a Uniunii Europene.

Este bine ca asigurarea medicala suplimentara sa fie valabila in toate tarile. In baza unei asemenea asigurari, facultative, aveti acces la serviciile de urgenta atat din sistemul public de sanatate, cat si din cel privat (in functie de tipul politei de asigurare). La incheierea unei asemenea asigurari verificati coordonatele partenerului societatii de asigurare in tara de destinatie si de tranzit.

Va recomandam sa va incheiati, inainte de plecare, o asigurare de calatorie. Aceasta are valabilitate in toate tarile si poate sa acopere de la riscurile de baza (imbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau in caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii in strainatate, falimentul companiei aeriene etc.

Asigurarea de viata s-a dovedit benefica pentru familiile celor decedati in urma unor accidente sau din motive de boala.

In Uniunea Europeana nu aveti nevoie de vaccinari speciale.


Conditii privind traficul auto

Circulatia auto:
Pe drumurile publice,in afara localitatilor este obligatorie folosirea fazei de intalnire.
Taxa de autostrada se plateste pentru toate autostrazile M0, M1, M3, M5, M6 si M7 – prin achizitionarea inaintea intrarii pe autostrada de la orice statie de benzina a vinietei pentru categoria de vehicul si perioada corespunzatoare.
Amenzile contraventionale se pot achita numai la unitatile postale din Republica Ungara si numai pe baza cecului primit cu ocazia constatarii si aplicarii sanctiunii de catre politia rutiera. Se recomanda achitarea acestei taxe imediat, deoarece in caz contrar autoritatile ungare recurg la suspendarea dreptului de intrare pe teritoriul Republicii Ungare.
 
Informatii de calatorie pentru transportatori:
Inspectoratul General al Politiei din Republica Ungara (ORFK) a decis efectuarea unor controale rutiere sporite pe frontiera externa a zonei Schengen, in zona de granita, pe autostrazi, in zonele de la intrarea/iesirea din capitala precum si pe autostrada M0.
Aceasta masura este pusa in aplicare de echipe ale politiei rutiere si ale politiei de frontiera, de echipe din cadrul organelor teritoriale de ordine publica, precum si de reprezentanti ai Autoritatii Nationale de Transport, ai Garzii Vamale si Financiare, ai Garzii de Mediu si ai Autoritatii Nationale Sanitar-veterinare.
Scopul acestor controale este imbunatatirea traficului rutier pe teritoriul Ungariei prin identificarea camioanelor de mare tonaj si a autobuzelor in conditie tehnica proasta, respectarea timpului de odihna a soferilor in transportul international, respectarea restrictiilor de circulatie existent pentru camioane la sfarsit de saptamana/in zilele de sarbatoare, precum si respectarea normelor referitoare la transportul de materiale periculoase.
Atentionam asupra faptului ca amenzile pentru nerespectarea reglementarilor in materie de circulatie a TIR-urilor si autocarelor sunt foarte mari si trebuie achitate imediat.
 
Centura de siguranta:
Este obligatorie.
 
Folosirea telefonului mobil la volan:
Este interzisa.
 
Aparatele anti-radar si de detectare a radarului:
Nu este permisa folosirea aparatelor anti-radar.
 
Parcarea:
Parcarea este permisa in locurile special amenajate, taxele de parcare sunt cuprinse intre 180 – 250 forinti. La unitati hoteliere cu parcare proprie taxa este cuprinsa intre 16–25 euro / zi.
 
Permisul de conducere
Permisul de conducere romanesc este valabil in Ungaria.
 
Informatii pentru cazuri de accidente de circulatie:
In caz de accident usor, se completeaza formularul tip pus la dispozitie de societatea locala de asigurari si se noteaza toate elementele de identificare ale celeilalte parti implicate.
Daca in urma accidentului sunt raniti, trebuie anuntata politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Se va solicita sprijinul partenerului societatii romane de asigurari din Ungaria.

Reglementari vamale

Nu exista controale la granitele interne, dintre statele semnatare ale Acordului Schengen: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, precum si Islanda, Norvegia si Elvetia (ultimele trei nefiind membre ale UE).

Din motive de ordine publica, sanatate publica sau de securitate nationala, la granitele interne ale UE se pot introduce controale, pentru perioade limitate.

In Ungaria este permisa introducerea tigarilor timbrate (achizitionate pe piata din Romania) pana la limita de 200 bucati tigari de o persoana avand varsta de peste 17 ani. Cantitatile care depasesc aceasta limita trebuie declarate la intrarea pe teritoriul Ungariei, fiind obligatorie achitarea unor accize, dupa care pe tigarile respective se aplica timbre speciale.

In cazul tigarilor netimbrate (spre exemplu a celor achizitionate in regim duty-free), limita maxima admisibila este de doar 40 bucati de o persoana avand varsta de peste 17 ani.

Incalcarea acestor obligatii se sanctioneaza contraventional in Ungaria si se confisca tigarile neaccizate corespunzator. Legislatia ungara permite chiar sechestrarea de catre autoritatile de control (Garda Vamala si Financiara a Ungariei, prin agentii fiscali din teritoriu) a mijloacelor de transport in care sunt ascunse tigarile ce depasesc limita admisibila, pana la plata amenzilor aferente.

Este interzisa introducerea in Ungaria a oricaror cantitati de bauturi alcoolice fabricate artizanal, daca transportatorul nu detine un certificat de producator autorizat (de exemplu, nu este admisa introducerea de “tuica” produsa in gospodariile particulare).

Pentru a beneficia de asistenta consulara necesara in caz de nevoie,  va  recomandam sa contactati oficiile consulare ale Romaniei in Ungaria (Sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Budapesta, Consulatul General al Romaniei la Szeged sau Consulatul General al Romaniei la Gyula).

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile tarii de destinatie si tranzit, cu privire la introducerea de bunuri (in special alcool si tigari) limitate cantitativ sau in functie de modul de productie.

 
Regimul medicamentelor

Sunt excluse atat la intrare cat si la iesire drogurile de orice tip si substantele dopante.

Atentie! Nu luati cu dumneavoastra decat cantitatile de medicamente strict necesare!

Va recomandam sa aveti la dumneavoastra reteta medicului pentru medicamentele care depasesc sfera celor uzuale.

Antibioticele nu se elibereaza decat pe baza de reteta.


Regimul animalelor de companie

Pentru spatiul UE, aveti nevoie de pasaport european pentru animalele de companie. Acest document se poate procura de la medicul veterinar si trebuie sa contina informatii despre vaccinarea antirabica.

Animalul trebuie identificat printr-un microcip electronic. Pana in iulie 2011, se accepta, de asemenea, si un tatuaj lizibil.


Ultima actualizare: 5 august 2009

Fast Facts

Nume: Republica Ungaria
Capitala: Budapesta
Asezare: este o tara situata in sud-estul Europei Centrale
Moneda: forint - HUF
Fus orar: UTC+1 / UTC+2

When to go Ungaria

Temperatura medie

Ungaria are un climat temperat cu trei zone climatice, ceea ce confera o oarecare varietate de-a lungul tarii: mediteraneana in sud, continentala in est si atlantica (oceanica) in vest.
Fara a lua in considerare diferentele regionale, fiecare anotimp are frumusetea sa in Ungaria, dar iarna este recomandat sa poposesti in zona de campie. Primavara este un anotimp frumos in Ungaria, chiar daca aprilie si mai sunt destul de umede / ploiase.
Vara este calduroasa, insorita si lunga, iar staiunile pot deveni foarte aglomerate la sfarsitul lui iulie si in august.
Toamna este minunata, in special pe culmile din jurul Budapesteisi in zona nordica. Noiembrie este una dintre cele mai ploiase luni din an, in cele mai multe parti ale tarii.

Vacante in Ungaria

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Ungaria . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.355 zile de vacanta vandute
 • 257.796.566 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia