America Latina

Surinam Atractii

De la efervescenta oraselor pana la jungla aparent de nepatruns
Ce ai de vizitat in Surinam

Catedrala Sfintii Petru si Pavel

Situata in centrul orasului Catedrala Sfintii Petru si Pavel este cea mai mare structura din lemn din emisfera vestica. Catedrala este si sediul eparhiei romano catolice din Paramaribo. Din 1826 biserica a functionat in cladirea unui teatru al evreilor proveniti din Olanda ce fusese construit in 180... [ Citeste tot ] Situata in centrul orasului Catedrala Sfintii Petru si Pavel este cea mai mare structura din lemn din emisfera vestica. Catedrala este si sediul eparhiei romano catolice din Paramaribo. Din 1826 biserica a functionat in cladirea unui teatru al evreilor proveniti din Olanda ce fusese construit in 1809. In 1882 datorita cresterii numarului credinciosilor, eparhia a decis ridicarea unei catedrale. Constructia noului lacas a fost finalizata in 1885, iar turnurile au fost finalizate in 1901. Restaurarea din anul 1977 nu a reusit, biserica fiind afectata de termite. In anul 2009 usa catedralei a implinit 200 de ani. In anul 2010 a fost finalizata o restaurare majora cu finantare din parte Uniunii Europene si catedrala a fost redeschisa. In anul 2014 Papa Francis a ridicat catedrala la rangul de "minor basilica". Catedrala are doua confesionale, trei clopote. Fiecare dintre clopote are cate un nume: John este clopotul cel mai mare si cantareste 827 kg, Rosa are 413 kg, iar Alfhonsus cantareste 222 kg. Orga bisericii avea initial 1.550 de tuburi, in timp parte dintre dintre ele au fost deteriorate sau furate restaurarea finala a orgii a costat 10 milioane de euro.  [ Ascunde ]

Muzeul Fort Zelandia

Muzeul National al Surinamului este gazduit in prezent de incaperile Fortului Zeelandia unul dintre locurile unde s-au stabilit primii colonisti. Ridicat in 1640 pentru a apara zona Paramaribo, fortul a fost extins in 1651 si redenumit Zeelandia. Incepand cu 1872 fortul a fost o perioada folosit ca... [ Citeste tot ] Muzeul National al Surinamului este gazduit in prezent de incaperile Fortului Zeelandia unul dintre locurile unde s-au stabilit primii colonisti. Ridicat in 1640 pentru a apara zona Paramaribo, fortul a fost extins in 1651 si redenumit Zeelandia. Incepand cu 1872 fortul a fost o perioada folosit ca inchisoare, iar in 1972 a fost alocat Fundatiei Muzeului Surinamului care a redeschis vechiul muzeu al tarii ce initial fusese infiintat in 1865. Dupa lovitura de stat din 1980, muzeul a fost din nou mutat ca in anul 1995 dupa o renovare ampla sa fie redeschis ca muzeu national. Colectiile existente in muzeu sunt diverse: arheologie, etnografie, arta, obiecte din perioada coloniala, textile, fotografii din diferite perioade prin natura colectiilor sale muzeul este unul cultural istoric. In spatiul permanent expozitional este prezentat trecul istoric al Surinamului precum si o sectiune de arheologie precolumbiana. Expozitiile temporare prezinta arta moderna, etnografie si cultura. Vizitatorilor le este permis accesul si in biblioteca muzeului unde pot admira si o colectie de vechi puiblicatii.  [ Ascunde ]

Paramaribo

Numit adesea si "orasul de lemn", datorita cladirilor in stil colonial in constructia carora predomina lemnul, Paramaribo si imprejurimile este cea mai locuita zona a tarii. Suriname este una dintre putinele tari in care o sinagoga este amplasata langa o moschee. Cele doua asezaminte de cult sunt si... [ Citeste tot ] Numit adesea si "orasul de lemn", datorita cladirilor in stil colonial in constructia carora predomina lemnul, Paramaribo si imprejurimile este cea mai locuita zona a tarii. Suriname este una dintre putinele tari in care o sinagoga este amplasata langa o moschee. Cele doua asezaminte de cult sunt situate unul langa cealalt chiar in centrul capitalei Paramaribo. Mai bine de jumatate din populatia tarii locuieste in aceasta zona. Paramaribo ca localitate a fost infiintat de olandezi in 1603 care au deschis un punct comercial pentru intreaga zona. Denumirea de Paramaribo provine de la cea a unui trib tupi - guarani care locuiau in zona estuarului fluviului Suriname.  [ Ascunde ]

Rezervatia Naturii Galibi

Situata in nord - estul statului Suriname, rezervatia este una dintre cele mai cuprinzatoare in privinta speciilor de flora si fauna din aceasta tara. Rezervatia este renumita si pentru existenta unora dintre speciile de broaste testoase protejate. Cele patru specii de testoase ce pot fi vazute in p... [ Citeste tot ] Situata in nord - estul statului Suriname, rezervatia este una dintre cele mai cuprinzatoare in privinta speciilor de flora si fauna din aceasta tara. Rezervatia este renumita si pentru existenta unora dintre speciile de broaste testoase protejate. Cele patru specii de testoase ce pot fi vazute in parc sunt: leatherback (aitikanti) care este cea mai mare, testoasa verde (krape), warana (olive ridley) care este cea mai mica dintre toate si hawksbill (karet) una dintre cele mai rar vazute. In intervalul februarie - august testoasele isi depun aici ouale. Pe teritoriul rezervatiei se gasesc si cateva sate ale populatiilor amerindiene unde poate fi cunoscut stilul de viata si pot fi achizitionate obiecte de artizanat ale acestora.  [ Ascunde ]

Eturia De ce

  • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
  • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
  • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
  • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
  • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
  • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
  • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
  • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
  • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia