Asia

Singapore Sfaturi de calatorie

Cosmopolit, fascinat, exotic
Sfaturi de calatorie

Curatenia in Singapore este una exemplara, iar turistii trebuie sa aiba in vedere ca existe amenzi destul de drastice pentru nerespectarea curateniei.
In toate localurile publice din Singapore nu se fumeaza. Exista locuri special amenajate pe strazi.
Singapore este singura tara in care guma de mestecat este interzisa - informatie care pare de domeniul rubricilor de curiozitati este o realitate at se poate de concreta incepand din anul 1992.
Singapore este unul din cele mai sigure orase din lume, asa ca nu trebuie sa te temi sa faci o plimbare neinsotit pe inserat.
La intrarea pe Insula Sentosa se achita o taxa.

Viza, conditii de intrare si de sedere:

 • Nu este necesara

Pentru mai multe informatii despre calatoriile in Singapore in contextul COVID-19 accesati website-ul MAE aici.

Limba oficiala

 • Limba oficiala a tarii este: Engleza,malaeziana, mandarina, tamil

Vestimentatie

In Singapore, spre deosebire de restul sud-estului asiatic se accepta ca femeile sa poarte imbracaminte decoltata si barbatii pantaloni scurti si slapi, desi barurile si restaurantele de lux impun tinuta obligatorie. Totusi, femeile trebuie sa fie pregatite la cateva priviri critice, daca se imbraca astfel in zone selecte, cum ar fi cartierul Bugis. Topless-ul nu este acceptat nicaieri, nici chiar pe plaje.

Reguli de conduita

Curatenia remarcabila de pe strazile orasului Singapore se datoreaza in mare parte regulilor stricte si amenzilor considerabile care se aplica in cazul in care traversati strada prin locuri nepermise, scuipati sau aruncati gunoaie pe strada sau in cazul in care consumati bauturi sau produse alimentare in mijloacele de transport in comun. Traversarea strazii pe o raza de 50 m din jurul intersectiei desemnate va poate costa o amenda de 50 SGD.
Nu folositi mana stanga pentru a saluta, gesticula sau oferi ceva unui interlocutor de origine malaeziana, indoneziana, sau indiana. De asemenea in cadrul acestor comunitati trebuie sa va abtineti in a va manifesta public afectiunea fata de sexul opus.

Sfaturi financiare

In general, preturile din Singapore sunt de doua ori mai mari decat in Malaezia si Tailanda si de 3-5 ori mai mari ca in Indonezia. In schimb, magazinele duty-free din aeroportul international au cele mai bune preturi.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!