Europa

Portugalia Sfaturi de calatorie

Caleidoscopul vederilor mirifice
Sfaturi de calatorie

Portugalia este o destinatie turistica de prim rang astfel ca facilitatile aferente precum si infrastructura de transport sunt foarte dezvoltate.

Alegerea obiectelor vestimentare potrivite in cursul impachetarii depinde si de felul programelor la care doresti sa participi pe parcursul vacantei. Se recomanda insa o tinuta mai eleganta daca te duci in restaurantele de varf din Lisabona, Porto sau la hotelurile luxoase si pousadas.

Portughezii sunt relaxati si increzatori in sine, in special generatia tanara. Formalitatea se estompeaza in trecut si mare parte din stilul lor de viata este comparabil cu al oricarei tari occidentale. Cu toate ca multi portughezi vorbesc limba engleza, franceza sau ambele, ei vor aprecia efortul de a invata cateva formule de salut in limba portugheza. De mentionat este faptul ca portughezii sunt extrem de serviabili; nu te vei simti niciodata pierdut cand vei avea nevoie de ajutor.

Viza, conditii de intrare si de sedere:

 • Nu este necesara

Pentru mai multe informatii despre calatoriile in Portugalia in contextul COVID-19 accesati website-ul MAE aici.

Limba oficiala

 • Limba oficiala a tarii este: portugheza

In Portugalia limba oficiala de stat este portugheza. Inafara de teritoriului Portugaliei, limba portugheza este folosita si in tari foste colonii ale imperiului de odinioara: Angola, Brazilia, Capul Verde, Guinea-Bissau, Sao Tome si Mozambic si una din limbile oficiale in Guineea Ecuatoriala, Macau si Timorul de Est.

Salut! = Olá!
Bună dimineața! = Bom Dia!
Bună ziua! = Bom dia!
Bună seara! = Boa noite!
Noapte bună! = Boa noite!
Mulțumesc! = Obrigado(a)! / Muito obrigado(a)!
Cu plăcere! = Com prazer!
La revedere! = Adeus!
Te rog! = Por favor!
Da = Sim
Nu = Não
Ce mai faci? = Como está?
Bine, mulțumesc! = Bem, obrigado!
Nu înțeleg! = Eu não entendo!
Nu știu! = Não sei!
Scuză-mă! = Desculpe!
Apă plată = Água plana
O bere, te rog! = Uma cerveja por favor!

Reguli de conduita

Portughezii sunt mereu relaxați, prietenoși și încrezători în sine, astfel că formalitatea se estompează din ce în ce mai mult spre generațiile tinere.
Stilul lor de viață este comparabil cu al oricărei tări occidentale.
Cu toate că mulți portughezi vorbesc limba engleză sau franceză, vor aprecia mereu efortul tău de a învăța câteva formule de salut în limba portugheză.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia