Europa

Portugalia Sfaturi de calatorie

Caleidoscopul vederilor mirifice
Sfaturi de calatorie

Portugalia este o destinatie turistica de prim rang astfel ca facilitatile aferente precum si infrastructura de transport sunt foarte dezvoltate.

Alegerea obiectelor vestimentare potrivite in cursul impachetarii depinde si de felul programelor la care doresti sa participi pe parcursul vacantei. Se recomanda insa o tinuta mai eleganta daca te duci in restaurantele de varf din Lisabona, Porto sau la hotelurile luxoase si pousadas.

Portughezii sunt relaxati si increzatori in sine, in special generatia tanara. Formalitatea se estompeaza in trecut si mare parte din stilul lor de viata este comparabil cu al oricarei tari occidentale. Cu toate ca multi portughezi vorbesc limba engleza, franceza sau ambele, ei vor aprecia efortul de a invata cateva formule de salut in limba portugheza. De mentionat este faptul ca portughezii sunt extrem de serviabili; nu te vei simti niciodata pierdut cand vei avea nevoie de ajutor.

Viza, conditii de intrare si de sedere:

 • Nu este necesara

Pentru mai multe informatii despre calatoriile in Portugalia in contextul COVID-19 accesati website-ul MAE aici.

Limba oficiala

 • Limba oficiala a tarii este: portugheza

In Portugalia limba oficiala de stat este portugheza. Inafara de teritoriului Portugaliei, limba portugheza este folosita si in tari foste colonii ale imperiului de odinioara: Angola, Brazilia, Capul Verde, Guinea-Bissau, Sao Tome si Mozambic si una din limbile oficiale in Guineea Ecuatoriala, Macau si Timorul de Est.

Salut = Olá
Buna dimineata = Bom dia
Buna ziua = Boa tarde
Buna seara = Boa noite
Noapte buna = Boa noite
Ce mai faci? = Como vai?
Bine, multumesc = Bem, obrigado
Si tu? = E você?
Bun venit = Bem-vindo
Este o zi frumoasa = O dia está lindo
O zi placuta = Tenha um bom dia
La revedere = Tchau
Ne vedem mai tarziu = Até mais tarde
Ne vedem maine = Até amanhã
Imi cer scuze = Desculpe
Pot sa te ajut? = Posso ajudar?

Reguli de conduita

Portughezii sunt relaxati si increzatori in sine, in special generatia tanara. Formalitatea se estompeaza in trecut si mare parte din stilul lor de viata este comparabil cu al oricarei tari occidentale. Cu toate ca multi portughezi vorbesc limba engleza, franceza sau ambele, ei vor aprecia efortul de a invata cateva formule de salut in limba portugheza. De mentionat este faptul ca portughezii sunt extrem de serviabili; nu va veti simti niciodata pierdut cand veti avea nevoie de ajutor.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!