Europa

Marea Britanie Despre destinatie

De la eleganta goticului si barocului la magia naturii
Despre Marea Britanie

De la eleganta goticului si barocului la magia naturii

Marea Britanie este cunoscuta ca insula cu trei tari, expresie ce surprinde diversitatea imperiului insular. In nord - salbatica Scotie, in centru - coline agitate, in sud - regiuni rurale alintate de curentul Golfului, intre ele - sate ramase neschimbate de secole, vechi sedii ale nobilimii cu bogatii nemasurate si orase cu splendide catedrale. Marea Britanie si-a pastrat cultura si stravechile sale traditii cum aproape nicio alta tara din Europ...  [ Citeste tot ]

Motive pentru a vizita Marea Britanie

Castele in Scotia: Castelul Edinburgh, Castelul Kilchurn, Castelul Tioram, Castelul Eilean Donan, Castelul Stirling, Castelul Glamis, Castelul Brodick
Tara de legenda: Edinburgh, North Berwick, Pittenweem, Portree, Glasgow
Specific scotian: Highlands, Loch Ness, Whisky-ul
Specific scotian: Highlands, Loch Ness, Whisky-ul
Tara de legenda: Edinburgh, North Berwick, Pittenweem, Portree, Glasgow
Castele in Scotia: Castelul Edinburgh, Castelul Kilchurn, Castelul Tioram, Castelul Eilean Donan, Castelul Stirling, Castelul Glamis, Castelul Brodick
Tara de legenda: Edinburgh, North Berwick, Pittenweem, Portree, Glasgow

De ce ne place noua Marea Britanie

1. Londra
Londra, capitala unei tari cu nume complicat - Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, tara lui Shakespeare, Churchill, Byron, Darwin, incanta si ameteste prin multitudinea de obiective care se vor vizitate.
2. Londra
Londra este eclectica, cosmopolita si deci ametitoare. In Londra toata lumea e bine venita si orice nou venit trebuie sa descopere palatele impresionante precum Buckingham Palace si Westminster Palace – Sediul Parlamentului inca din 1250, capodoperele arhitecturale precum St. Paul’s Cathedral, muzeele si galeriile londoneze precum The National Gallery, British Museum ori Tate Gallery, pietele galagioase ca Trafalgar Square, parcurile celebre (Hyde Park), emblemele Londrei - London Tower si Big Ben, faimoasele teatre londoneze din Piccadilly Circus in care se joaca si astazi piesele lui Shakespeare si West End-ul - cartierul magazinelor moderne Kensington, Regent Park, Harrod’s, al cinematografelor, restaurantelor si cluburilor. Nu trebuie ratat si obligatoriu aplaudat spectacolul, neschimbat de sute de ani, oferit de schimbarea garzilor la Buckingham Palace si cel al predarii cheilor la Turnul Londrei. Iar mai apoi, obositi de vartejul atractiilor londoneze, faceti ca mine, plimbati-va pe jos pe stradutele medievale, dezordonate si agitate doar ca sa simtiti atmosfera metropolei.
3. Highlands
Un mix de peisaje salbatice, povesti ireale cu monstri fantastici, legende cu eroi nemuritori, completate de o istorie tumultuoasa ce si-a lasat amprenta in fortarete sumbre si castele austere presarate pe locurile unor batalii epice sangeroase, alaturi bineinteles de celebrul scotch, cred ca asa ai putea descrie cel mai bine lumea in care traiesc mandrii urmasi ai celtilor – scotienii.
4. Edinburgh
Edinburgh te surprinde din prima clipa prin imbinarea armonioasa intre doua orase aproape distincte, pe de-o parte Old Town, orasul vechi, cu stradute inguste si cladiri medievale in stil gotic, iar pe de alta parte New Town, orasul nou, o capodopera de planificare urbanistica unde predomina stilurile neoclasic si georgian. Ambele orase fac parte din Patrimoniul Universal UNESCO.
5. Edinburgh
Credeam ca voi gasi aceeasi atmosfera ca si in Londra, aceeasi oameni,aceeasi aglomeratie, aceeasi istorie, insa, ajunsa in Edinburgh, am ramas placut surpinsa. M-am indragostit pe loc de graiul scotienilor, de kilt-uri, de castele, de povestile lor, de parcuri, de munti si lacuri. Dupa degustarea whiskey-ului, sentimentul s-a amplificat :)
6. Londra
Pentru cei dintre voi care sunteti parinti, un sfat: vizitati raiul ursuletilor de la Harrods. Orice copil trebuie sa aiba un ursulet iar al meu inca se bucura de Freddie.
7. Londra
Plimbati-va pe jos pe stradutele medievale, dezordonate si agitate doar ca sa simtiti atmosfera metropolei. Insa fiti pregatiti, eliberarea de presiunea unei realitati atat de neobosite ca cea care, zi si noapte, se prabuseste peste Londra o veti simti doar intorsi acasa.
8. Highlands
Nu poti sa ajungi in Highlands of Scotland fara sa te gandesti la Braveheart sau la Mel Gibson. Iti vin in minte scene din film si parca faci parte din scenariu
9. Edinburgh
Te surprinde din prima clipa prin imbinarea armonioasa intre doua orase aproape distincte, pe de-o parte Old Town, orasul vechi, cu stradute inguste si cladiri medievale in stil gotic, iar pe de alta parte New Town, orasul nou, o capodopera de planificare urbanistica unde predomina stilurile neoclasic si georgian.

Fast facts Marea Britanie Fast facts

Suprafata
243.610 km2
Populatie
63,1 mil
Fus orar GMT
+0 ore
Prefix telefonic
44
Nume oficial
Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord
Capitala
Londra
Forma de guvernare
Monarhie constitutionala

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 01.08.2022 - 31.10.2022, ora 17:00.

Regulamentul Campaniei

Promotii si Oferte speciale