Asia

Kyrgyzstan Sfaturi de calatorie

Elvetia Asiei Centrale
Sfaturi de calatorie

Viza, conditii de intrare si de sedere:

 • Se obtine online
 • Valoarea taxei de viza: 60 EUR

Pentru mai multe informatii despre calatoriile in Kyrgyzstan in contextul COVID-19 accesati website-ul MAE aici.

Limba oficiala

 • Limba oficiala a tarii este: Kirghiza, Rusa

Reguli de conduita

Nu exista nicio lege care sa interzica fumatul pana la o anumita varsta. Tigarile se vand peste tot: in magazine, chioscuri, bazaruri, supermarketuri. Fumatul este interzis in locurile publice precum spitale, lifturi, mijloace de transport in comun, taxiuri, muzee, sali de clasa. Fumatul este, in schimb, permis in majoritatea cafenelelor si barurilor si, in mod normal, nu exista o delimitare intre zona de fumatori si cea de nonfumatori.
In Kyrgyzstan, localnicii sunt foarte ospitalieri. Daca esti invitat la masa, adu o mica atentie precum fructe sau flori. La intrarea in casa, incaltamintea trebuie data jos chiar daca uneori nu ti se vor oferi papuci.
Painea este considerata sfanta de catre kyrgyzi, asadar niciodata nu se aseaza pe jos sau cu susul in jos si niciodata nu este aruncata la gunoi. Nu incepe sa mananci daca nu esti invitat de catre gazda si, de obicei, cei mai in varsta sau invitatii de onoare sunt lasati sa guste primii mancarea. Localnicii considera un pacat sa lasi mancare in farfurie sau sa mananci in picioare.
Salutul se exprima prin stragerea mainii, iar prietenii apropiati se imbratiseaza. Daca o femeie intinde mana pentru a saluta barbatul, acesta este posibil sa nu reactioneze, asadar astepta ca barbatul sa initieze strangerea de mana.
Kyrgyzii nu zambesc de fel, iar daca esti prea prietenos e posibil ca acest lucru sa fie considerat ciudat.

Sfaturi financiare

MONEDA
Moneda oficiala este som (KGS). Diviziunile sale sunt monedele de 1, 3, 5, 10 som si bancnotele de 20, 50,100, 200, 500, 1000, 5000 som.
Conversie: 1 euro = 81 KGS; 1 USD= 69 KGS
BANCI & CASE DE SCHIMB VALUTAR
Banca nationala este National Bank of Kyrkyzstan, infiintata in 1991.
CARTI DE CREDIT & ATM
Cardurile de credit sunt rar folosite in Kyrkyzstan. ATM-urile se gasesc in Bishkek si cateva orase mai mari, iar cardul cel mai des folosit sunt Visa.
Banca Kazkommerts accepta Mastercard / Maestro / Cirus insa nu dispune de o retea extinsa de ATM-uri. Acolo unde este posibil se pot retrage atat moneda locala cat si USD.
Plati cu cardul se pot face in cateva mari magazine si hoteluri.
BACSISUL
De obicei in Kyrkyzstan nu se prea practica bacsisul, fiind la baza popor de nomazi, foarte ospitalieri. Insa, odata oferit, este acceptat cu placere mai ales in restaurantele frecventate de turisti.
PRETURI
Kyrgyzstan este o destinatie turistica foarte accesibila, cu preturi chiar mai mici decat in Romania.
Pentru o masa de pranz poti plati in jur de 2.50 euro (208 KGS), iar pentru o bere locala in jur de 0.80 euro (65 KGS). Taxiul costa aproximativ 0.15 euro/km (12 KGS).

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 01.08.2022 - 31.10.2022, ora 17:00.

Regulamentul Campaniei

Promotii si Oferte speciale