Despre Groenlanda

Eturia - Agentie de turism

Despre Groenlanda

Groenlanda este cea mai mare insula din lume, un teritoriu autonom, aflat sub tutela Danemarcei. Tinutul este unic prin autenticitatea culturii locuitorilor, dar si prin privelistile impresionante pe care le ofera.


Majoritatea locuitorilor din Groenlanda locuiesc de-a lungul tarmurilor, in partea de sud-vest a insulei, unde climatul este mai bland. Groenlandeza a devenit in iunie 2009 limba oficiala a insulei, in ciuda faptului ca majoritatea locuitorilor vorbesc si daneza, care ramane limba utilizata in scoli. Groenlanda a devenit cunoscuta europenilor in secolul al X-lea cand au fost descoperita de vikingi si este un simbol al supravietuirii si adaptarii omului la conditii climatice vitrege. Cultura groenlandeza are foarte multe aspecte comune cu traditiile inuitilor, consecinta a faptului ca majoritatea populatiei este de origine inuita. Se menține obiceiul pescuitului la copca, chiar daca instrumentele utilizate sunt astazi moderne, dar si cea a curselor anuale de sanii trase de caini.
Groenlanda este un taram de basm. Vei fi fascinat de dansul atragator al luminilor nordice ce apar pe cerul nopții, acest ținut nordic fiind cel mai bun loc de observare a acestora. Inca de la inceputul toamnei cerul instelat este luminat noapte de noapte de verdele irezistibil al aurorelor boreale - un fenomen natural care ofera experiente de neuitat. Poporul inuit este unul creativ, iar aurorele au reprezentat mereu o provocare a imaginației pentru locuitorii insulei, care au creat de-a lungul timpului un numar impresionant de legende si mituri. Daca alegi sa vizitezi insula pe timpul verii, vei putea experimenta renumitele nopți albe, cand soarele continua sa straluceasca pe tot parcursul nopții. Natura groenlandeza ofera experiențe magnifice in timpul unei plimbari prin peisajul aproape neatins de influenta umana. Aici omul si natura coexista intr-o armonie deplina. Te vei lasa invaluit de linistea adanca a teritoriului si de privelistile impresionante ale acestui spațiu deschis si te vei simti parte din natura in timp ce calatoresti pe intinderile albe intr-o sanie trasa de caini, asezat confortabil pe piei de ren. Navigatia joaca un rol important in infrastructura Groenlandei, iar o croaziera de-a lungul coastei vestice a insulei va fi o maniera deosebita de a experimenta frumusețea unica si varietatea acestui tinut. Groenlanda nu are drumuri intre orase si nici nu exista cai ferate; pentru a te plimba prin Groenlanda va trebui sa zbori sau sa navigezi pe mare.

Motive pentru a vizita Groenlanda

1 Ilulissat

2 Nuuk

3 Kangerlussuaq

4 Rodebay

5 Observarea balenelor

6 Calatorie cu sania trasa de caini

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Ilinca

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Groenlanda Sisimiut
 
Oferte de vacanta Groenlanda Ilulissat
 
La ce sa te astepti in Groenlanda
Intre orase nu exista strazi sau cai ferate, iar transportul se face pe apa sau pe calea aerului.
Viza

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Groenlanda.
Intrarea in Groenlanda este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.

Fast Facts

Nume: Groenlanda
Capitala: Nuuk
Asezare: Insula intre Oceanul Arctic si nordul Oceanului Atlantic
Moneda: Coroana Daneza - DKK
Fus orar: UTC +0 /UTC -4

When to go Groenlanda

Temperatura medie Temperatura medie a apei
Ianuarie   -5 oC0 oC
Februarie   -5 oC0 oC
Martie   -5 oC0 oC
Aprilie   1 oC1 oC
Mai   3 oC1 oC
Iunie   8 oC3 oC
Iulie   10 oC3 oC
August   10 oC4 oC
Septembrie   6 oC3 oC
Octombrie   1 oC2 oC
Noiembrie   -2 oC1 oC
Decembrie   -4 oC0 oC
Groenlanda poate fi vizitata atat in timpul iernii cat si in timpul verii. Aflandu-se la cercul polar Groenlanda se bucura vara de mult soare insa iarna ziua este destl de scurta si zapada isi face simtita prezenta cateva luni.

Vacante in Groenlanda

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Groenlanda . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.741.202 zile de vacanta vandute
 • 260.765.538 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia