Despre Etiopia

Eturia - Agentie de turism

Despre Etiopia

Taram al fostului regat al misterioasei regine din Saba (Sheba), Etiopia este o enclava ortodoxa pe continentul marcat de contraste etnice si religioase al Africii. Trecutul istoric indepartat al Etiopiei se pierde in legende cu aureola biblica.


Etiopia, oficial Republica Federala Democratica a Etiopiei, este un stat fara iesire la mare situat in Cornul Africii. Se invecineaz─â cu Eritreea la nord, Sudan la vest, Kenya la sud, Somalia la est si Djibouti la nord-est. Potrivit unor istorici se considera ca originea umanitatii este aceasta zona a Africii si asemuita Edenului.
Etiopia este al doilea stat din istorie (dupa Armenia) care a adoptat crestinismul ca religie de stat; cu cei peste 35 milioane de adepti, Biserica Ortodoxa Etiopiana este a doua ca marime dupa Biserica Rusa. Ortodoxismul etiopian a pastrat multe dintre traditiile crestinismului timpuriu. Mitologia crestina etiopiana sustine ca Chivotul Sfant in care sunt pastrate tablele legii lui Moise (Tablele Convenantului ) au fost aduse in Etiopia de Menelik fiul lui Solomon si al Reginei din Saba si sunt pastrate in biserica Sf. Maria - Maica Domnului din Axum.
Populatia originala a acestei zone era de origina semita, majoritara pana in zilele noastre (habasii); limba axumita a devenit limba sacra liturgica, in care sunt scrise Vechiul si Noul Testament si in care au loc slujbele Bisericii Ortodoxe Etiopiene.
In istoria ei Etiopia a cunoscut doua perioade de cumpana: cea dintre anii 1936 - 1941 cand a fost colonie a Italiei (una dintre tarile africane cu cea mai scurta perioada coloniala) si a doua intre anii 1974 si 1991 cand in urma unei lovituri de stat, monarhia a fost abolita si a fost condusa de o junta militara care a instaurat un regim socialist. Regimul opresiv a fost rasturnat in 1991, o Constitutie a fost adoptata in 1994 si primele alegeri democratice au avut loc in 1995. In prezent Etiopia este Republica Federala Parlamentara.

Motive pentru a vizita Etiopia

1 Addis Ababa

2 Muntii Simien

3 Gondar

4 Lalibela

Am fost acolo....
STEFANIA
Specialist Etiopia STEFANIA
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Stefania

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Etiopia
 
Oferte de vacanta Etiopia Lalibela
 
Viza

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Etiopia au nevoie de viza de intrare.
Viza poate fi eliberata de Misiunea etiopiana de la Geneva prin posta.
Viza turistica multipla poate fi acordata de la inceput pentru o durata a sederii de 3 sau 6 luni, daca se aplica in acest sens.
Viza turistica poate fi obtinuta de cetatenii romani, la sosirea pe Aeroportul din Addis Ababa, numai in anumite conditii speciale precizate pe site-ul MAE etiopian (http://www.mfa.gov.et/consularaffairs.php?view=2).

Fast Facts

Nume: Republica Federala Democratica Etiopia
Capitala: Addis Ababa
Asezare: Stat in estul Africii, la vest de Somalia
Moneda: Birr - ETB
Fus orar: UTC +3

When to go Etiopia

Temperatura medie
Ianuarie   23 oC
Februarie   24 oC
Martie   25 oC
Aprilie   25 oC
Mai   25 oC
Iunie   23 oC
Iulie   20 oC
August   20 oC
Septembrie   21 oC
Octombrie   22 oC
Noiembrie   22 oC
Decembrie   22 oC
Vremea in Etiopia este de tip tropical musonic structurata in doua perioade: sezonul umed cuprins intre lunile martie - septembrie si sezonul uscat ce dureaza din octombrie si pana in februarie. Perioada de maxima umiditate este din iunie si pana in septembrie. Chiar si in sezonul umed soarele este insa zilnic prezent. Diferentierele de clima sunt sesizabile in functie de altitudine.
Cea mai potrivita perioada de a vizita aceasta tara este octombrie - februarie cand vremea este insorita; in aceasta perioada noptile insa pot fi racoroase. Media anuala a temperaturilor oscileaza in jurul a 20° C, insa in zonele din vest, est si in sudul tarii temperaturile pot urca pana la 30° - 35° C. In marile orase situate de regula la altitudine temperaturile sunt relativ uniforme si suportabile pe tot timpul anului. Temperatura medie anuala in Addis Ababa este de 16° C cu maxime de 20° - 25° C si minime de 5° - 10° C.
Media anuala a precipitatiilor oscileaza in jurul a 1.200 mm. Lunile cele mai umede sunt iulie si august. In arealul Addis Ababa temperaturile sunt de regula mai scazute datorita situarii la peste 1.500 m altitudine. Ecoregiunea cuprinsa intre 0 - 800 m altitudine aflata in apropiere de Eritreea, Djibouti si Somalia se caracterizeaza prin precipitatii reduse si temperaturi mai ridicate, iar in Depresiunea Danakil (in estul tarii) media anuala a temperaturilor oscileaza in jurul a 34° C. La nivel national se estimeaza ca numarul orelor insorite reprezinta circa 60 % din orele zi/lumina.

Vacante in Etiopia

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Etiopia . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Impresii de calatorie Etiopia

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.696 zile de vacanta vandute
 • 257.982.484 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia