Africa

Egipt Sfaturi de calatorie

Pe urmele marilor faraoni
Sfaturi de calatorie

Viza, conditii de intrare si de sedere:

 • Se obtine la sosirea pe aeroport
 • Valoarea taxei de viza: 25 USD
Documente necesare pentru obtinerea vizei de intrare:
 • Pasaport simplu sau pasaport simplu temporar cu o valabilitate de minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Egiptului.

Limba oficiala

 • Limba oficiala a tarii este: araba

Limba oficiala a statului este limba moderna standard araba, ce face parte din familia limbilor afro - asiatice. In varianta vorbita este in circulatie limba araba egipteana (folosita de majoritatea populatiei), ca pondere urmeaza araba sa'idi (vorbita de un mare numar de locuitori), iar in procente mai mici sunt vorbite egiteana bedawi araba, sudaneza araba, domari, nobiin, beja, siwi. Alte limbi vorbite sunt greaca, armena, italiana si mai recent doua dialecte africane: amharic si tigrigna. Dintre limbile de larga circulatie mondiala sunt vorbite: engleza, germana, franceza si italiana.

Salut = As-Salaam Alaikum
Raspuns la Salut = Wa-Alaikum-Salaam
Multumesc = Shokran (pronuntat Șukran)
Cu placere = Afwan
Va rog = Men Fadlek
Buna seara = Masaa el kheer (pronuntat Masa ilkhir)
Buna dimineata = Sabah el kheer (pronuntat Sabah ilkhir)
La revedere = Ma’a salama (pronuntat Maa assalaama)
Imi pare rau = Aasef! (pronuntat Ana asif)

Vestimentatie

Se recomanda sa aveti o tinuta decenta si in mod special atunci cand vizitati un lacas de cult. Tinutele lejere (pantaloni, fuste scurte, sorturi, tricouri, maieuri) se recomanda doar in statiunile de la malul marii.

Reguli de conduita

Egiptul este o tara musulmana, se recomanda respectarea credintei, iar comportamentul in public trebuie sa fie unul rezervat.
Protestele, marsurile, demonstratiile se intampla frecvent in Egipt si adesea vineri.Va recomadam sa va indepartati de astfel de manifestari la care fortele de ordine pot folosi tunuri de apa sau/si gaze lacrimogene.
Totodata aglomeratiile pot fi prilej de accidentari, conflicte cu localnicii sau politia, evenimente ce sunt de evitat.
Femeile nu trebuie sa aiba umerii descoperiti. La vizitarea lacaselor de cult, femeile se recomanda sa aiba capul acoperit cu un batic.
La intrarea in lacasurile de cult incaltarile se lasa la intrare.
Nu se fac in public manifestari de afectiune. Sarutul in public, tinerea de maini, imbracamintea lejera nu sunt tolerate, se recomanda o atitudine conservatoare.
Pentru a evita orice interpretare jenanta, la masa folositi mana dreapta pentru a manca, la fel cand oferiti daruri sau bani. In Egipt, mana stanga este considerata a fi necurata, deoarece este folosita la toaleta sau pentru a te descalta.
Transportul public (autobuzul urban, metroul din Cairo) Transportul public este foarte ieftin, se recomanda sa il evitati. Puteti fi pus intr-o situatie penibila cand veti constata ca sunteti urmariti si comentati de localnici.
Apelati la taxiuri care nu sunt scumpe: de la hotel puteti obtine informatii despre cele mai bune variante.
Daca vizitati mai multe locatii, iar cazarea se face la acelasi hotel, puteti lasa bagajele la acel hotel. Majoritatea hotelurilor ofera acest serviciu gratuit (sau la un tarif foarte scazut) si va scuteste de necesitatea de a transporta bagajele cu dumneavoastra.
Cand vizitati siturile arheologice din Valea Regilor sau arealul Luxor, recomandam sa aveti apa la dumneavoastra. Vizita poate dura o jumatate de zi sau o zi intreaga si pentru ca temperaturile sunt ridicate trebuie sa va hidratati.
Atunci cand vizitati piramidele se recomanda sa purtati pantaloni lungi (sau blugi). Este posibil sa fiti nevoiti sa urcati sau sa coborati scari, sau sa treceti prin pasaje inguste.

Sfaturi financiare

In Egipt sunt acceptate cartile de credit cele mai uzuale (American Express, Visa, Master Card). Schimbul valutar se face numai la banci sau la casele de schimb.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!