America Latina

Bolivia Despre destinatie

Tibetul mistic al Americilor
Despre Bolivia

Tibetul mistic al Americilor

Traditiile, limbile diverse, festivalurile vechi de mii de ani au fost poleite acum 500 de ani de colonialismul spaniol, rezultand o cultura intriganta. Daca adaugam frumusetea naturala uimitoare a tarii, de la apele albastre si adanci ale Lacului Titicaca incadrate de munti acoperiti de zapada la albele platouri de sare din Salar de Uyuni si verdele Junglei Amazoniene, intelegem de ce Bolivia este o destinatie plina de culoare, diversa si de neo...  [ Citeste tot ]

Motive pentru a vizita Bolivia

La Paz, capitala la cea mai mare altitudine din lume
Farmecul oraselor colonial Sucre si Potosi
Farmecul oraselor colonial Sucre si Potosi
Farmecul oraselor colonial Sucre si Potosi
Locuri mitice incarcate de legenda - Tihuanaco, Insula Soarelui, Insula Lunii
Salar de Uyun, marele desert de sare

De ce ne place noua Bolivia

1. Salar de Uyuni
Daca va fi sa revin vreodata in Bolivia mi-as dori sa vizitez poate cel mai apreciat peisaj natural al Boliviei: intinderea de sare Salar de Uyuni.
2. Experienta completa
In Bolivia am stat doar 3 zile. A fost suficient doar pentru a intui potentialul fantastic pe care il are aceasta tara: frumusetea culmilor inzapezite ale muntilor, minunatiile arheologice mult mai putin cunoscute turistilor obisnuiti, dar nu mai putin importante sau spectaculoase decat cele din Peru. M-au incantat croaziera pe Lacul Titicaca si vizita pe Insula Soarelui, formatiunile geologice din Valea Lunii, iar in capitala La Paz, spectacolul luminilor orasului rivalizeaza cu cerul instelat in noptile senine de iarna. Experienta boliviana a culminat cu incredibilul sit arheologic de la Tiwanaku.
3. La Paz
In cele 2 zile petrecute in Bolivia, am descoperit o tara surprinzatoare, saraca dar in dezvoltare si oameni minunati. La Paz, Capitala administrativa a Boliviei, - Nuestra Senora de La Paz, este capitala situata la cea mai mare altitudine din lumen si dispune din 2014 de o retea teleferica cu 6 linii momentan ce face legatura intre centrul La Paz-ului si El Alto.
4. Tiwanaku
Bineinteles ca in prima zi in La Paz am plecat in explorarea culturii Tiwanaku, vizitand ruinele cu acelasi nume la aproximativ 70 km de oras. Ghidul ne-a povestit cum au fost descoperite dintr-o simpla intamplare si cum inca sunt lucrari pentru a le gasi pe toate. La intoarcere un turist a vrut sa vizitam si Puma Punku, un platou de granit situat langa Tiwanaku. Din pacate nu prea mai ai ce vizita, insa ghidul ne-a explicat ca partea fascinanta este ca nu se stie exact cum au fost aduse aici aceste pietre enorme care ajung sa cantareasca in jur de 13 tone. In plus, la fel ca si la Tiwanaku, pietrele au fost taiate cu o precizie uimitoare.

Fast facts Bolivia Fast facts

Suprafata
1.098.581 km2
Populatie
11,4 mil.
Fus orar GMT
-4 ore
Prefix telefonic
+591
Nume oficial
Statul plurinational al Boliviei
Capitala
La Paz, Sucre
Forma de guvernare
Republica prezidentiala

Peru si Bolivia - O calatorie neasteptata

Daca ar fi sa scriu despre Peru si tot ceea ce am vizitat si invatat despre aceasta tara, mi-ar trebui mult mai mult timp si spatiu.Voi trece in revista principalele obiective de pe traseul parcurs timp de aproximativ doua saptamani. Primul oras a fo ... Vezi testimonial

Impresii Bolivia, Chile & Insula Pastelui - Decembrie

Inca o excursie de succes organizata de catre firma Eturia. Dat fiind numarul relativ mare de obiective vizitate (circuitul a fost Bolivia-Chile-Argentina) excursia s-a dovedit a fi destul de solicitanta insa frumusetea locurilor vizitate, experiente ... Vezi testimonial

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!