Caraibe

Bahamas Sfaturi de calatorie

Oaza de rasfat din inima Caraibilor
Sfaturi de calatorie

Datorită climatului tropical din Bahamas, protecția solară este esențială. Folosește creme cu factor de protecție ridicat - dar prietenoase cu mediul. Poartă pălării și ochelari de soare.
Moneda oficială este Dolarul bahamian (BSD) , dar dolarii americani sunt larg acceptați. 1 BSD = 1 USD. Asigură-te că ai cash mai ales pentru a cumpăra suvenire din piețe sau pentru a intra la obiective.
Apa de la robinet din Nassau este sigură pentru băut, însă în celelalte zone, este recomandat să bei doar apă îmbuteliată.
Limba oficială este engleza. Mulți localnici vorbesc și creola.
Există criminalitate moderată pe insulă, așa că păstrează bunurile personale în siguranță, evită să le lași nesupravegheate pe plajă sau în mașină și evită să ieși seara la periferia orașului sau pe plajele pustii într-un context neorganizat.
Insula este cunoscută și ca destinație de shopping, cele mai căutate locuri fiind piețele tradiționale, buticurile duty-free de designer și centrul orașului Nassau.

Viza, conditii de intrare si de sedere:

 • Nu este necesara

Limba oficiala

 • Limba oficiala a tarii este: Engleza

Limba oficiala este limba engleza, acasa, pe strada, in general in viata de zi cu zi populatia locala vorbeste un dialect local constituit din elemente ale unor dialecte africane, carora li s-au adaugat elemente ale limbii engleze, particularitati lingvistice irlandeze si scotiene cat si cuvinte imprumutate din limbile spaniola si franceza. Etnicii proveniti din Haiti vorbesc un dialect creol tipic haitian.

Salut! = Hello!
Bună dimineața! = Good morning!
Bună ziua! = Good afternoon!
Bună seara! = Good evening!
Noapte bună! = Good night!
La revedere! = Good bye! See you soon!
Mulțumesc! = Thank you!
Cu plăcere! = You’re welcome!
Te rog = Please!
Da = Yes
Nu = No
Ce mai faci? = How are you?
Bine, mulțumesc! = Fine, thank you!
Nu înțeleg! = I don’t understand!
Nu știu! = I don’t Know!
Scuză-mă! = Sorry!
Apă plată = Still water
O bere, te rog! = A beer, please!

Reguli de conduita

Bahamas are o cultură diversă și bogată, influențată de diferite grupuri etnice. Fii deschis să respecți obiceiurile și tradițiile locale.
În afara plajelor și zonelor de agrement, este recomandat să porți haine adecvate - și mai ales atunci când vizitezi locuri religioase sau restaurante elegante.
Nu face nudism în locurile publice, este interzis prin lege! De asemenea, topless-ul, deși nu este reglementat, nu este acceptat și este considerat o insultă.
Pentru a explora în ritmul tău, poți închiria o mașină. Alternativ, transportul public sau taxiurile, care sunt convenabile.
Nu-ți expune obiecte de valoare în moduri și în locuri nepotrivite; nu te plimba noaptea prin zone marginale sau care par pustii.
În unele piețe sau magazine, poți negocia prețurile, dar acest lucru trebuie făcut cu respect.

Sfaturi financiare

Moneda aflata in circulatie in Bahamas este dolarul din Bahamas, abreviat BSD. Bancnotele aflate in circulatie sunt la valorile de 1⁄2, 1, 3, 5, 10, 20, 50 BSD, mai rar utilizata bancnota de 100 BSD. Monedele aflate in circulatie sunt la valorile de 1, 5, 10, 25 centi, mai rar folosite sunt cele cu valorile de 15, 50 centi si 1, 2 si 5 BSD.
Cardurile de credit si cecurile de calatorie sunt acceptate in principalele resorturi si restaurante din Paradise Island si Grand Bahama.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia