Australia & Insulele Pacificului

Australia Cand sa vizitezi

Minunea de la capatul lumii
Afla cum e vremea

Clima

Datorita suprafetei extinse, pe teritoriul Australiei se intalnesc mai multe zone climatice: zona arida si semiarida (in centrul tarii), zona tropicala (in nord, deasupra Tropicului Capricornului) si zona temperata cu patru anotimpuri (pe coasta de sud-sud-est). Anotimpurile sunt inversate fata de Emisfera Nordica. In zona centrala a Australiei, in timpul verii care tine din decembrie pana in februarie, exista valuri de caldura frecvente, iar temperaturile ating in general 38°C. Unele parti ale tarii, precum regiunile estice de coasta si Insula Tasmania au un climat umed, insa efectele neplacute sunt intr-o oarecare masura atenuate de brizele vestice racoroase. In zone restranse din Australia de Sud si Australia de Vest, iernile secetoase ce tin din iunie pana in august alterneaza cu verile umede (noiembrie-martie). Cea mai racoroasa localitate este Hobart din Insula Tasmania, cu o temperatura medie de 17°C vara si 12°C iarna. In Sydney, temperatura medie anuala este de 25°C vara si de 16°C iarna, in timp ce la Alice Springs ajunge la 36°C vara si 19°C iarna. Ca urmare a temperaturilor ridicate din timpul verii seceta afecteaza puternic partea de sud a Australiei, unde, din noiembrie si pana in februarie exista riscul producerii de incendii de padure. Precipitatiile medii anuale variaza de la sub 200 mm/an in zonele desertice la 1800 mm/an in nord-vestul extrem.

Australia poate fi vizitata in orice perioada a anului. Cand in sud este foarte frig, o vizita in nord sau in centru este ideala; cand in nord este prea cald, statele din sud au un climat propice turismului. Periodic sunt organizate festivaluri, spectacole publice, banchete gastronomice si degustari de vinuri, concerte diverse, concursuri hipice sau intreceri de iahting. Lunile de vara reprezinta sezonul de varf al turismului australian, atunci cand plajele pot fi destul de aglomerate iar tarifele la servicii ceva mai mari. In lunile de iarna fluxul de turisti scade in cea mai mare parte a tarii, cu exceptia Teritoriilor Nordice si a provinciilor Queensland si Australia de Vest, care se bucura acum de temperaturi placute.In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon Intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul alaturat va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.
Extrasezon (Low Season)
Avantaje Tarifele pentru zboruri si cazari sunt cele mai mici din an.
Turistii sunt putini, deci cozile vor fi inexistente.
Poti pleca last minute datorita disponibilitatii mari.
Interactionezi mai bine cu localnicii. SAU Vei face fotografii fara alte persoane in cadru.
Dezavantaje Vremea este capricioasa. Ploile si vantul iti pot strica dispozitia sau planurile - mai multe excursii de o zi se pot anula.
Zilele sunt mai scurte.
Unele obiective pot fi inchise.
Optiunile de transport intern sunt limitate.
Sezon Intermediar (Shoulder Season)
Avantaje Tarifele pentru zboruri, cazari si mese sunt moderate.
Beneficiezi de o vreme prietenoasa, putin capricioasa.
Culorile naturii sunt cele mai intense si deosebite.
In general, toate serviciile turistice sunt disponibile.
Dezavantaje Excursiile de o zi se pot anula din cauza vremii.
Zilele sunt mai scurte decat in high season.
Multi turisti prefera aceasta perioada, asa ca este indicat sa rezervi din timp ceea ce iti doresti!
Sezon de Varf (High Season)
Avantaje Vremea este cea mai insorita si calduroasa din an.
Toate serviciile turistice sunt disponibile.
Soarele sta mult pe cer, zilele fiind cele mai lungi.
Optiunile de transport intern sunt diverse si dese.
Dezavantaje Aglomeratia poate fi agasanta, iar cozile - mari.
Locurile sunt limitate, trebuie sa rezervi cu mult in avans.
Tarifele sunt cele mai ridicate din an.
Posibilitatea de negociere este minima.
Sezon de Sarbatori (Celebration season)
Avantaje Ai o experienta deosebita din cadrul evenimentului.
Asisti la spectacole unice de lumini, artificii si culori.
Interactionezi cel mai bine cu traditiile locale.
Distractia si buna dispozitie devin punctul forte.
Dezavantaje Tarifele pot creste exagerat.
Ca urmare a popularitatii, aglomeratia este mare.
Multe dintre obiectivele turistice sunt inchise.
Vremea poate fi capricioasa.

Eturia De ce

  • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
  • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
  • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
  • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
  • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
  • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
  • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
  • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
  • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia