Despre Antarctica

Eturia - Agentie de turism

Despre Antarctica

Nici un loc de pe pamant nu se poate asemui cu intinderile albe si pustii ale Antarcticii, ce se pot rezuma intr-un simplu haiku: zapada, gheata, apa, piatra.


Antarctica este pur si simplu uimitoare; enormitatea platformelor de gheata si marimea lanturilor muntoase accentueaza diferentele dintre universul uman si maretia naturii. Temerarul ajuns in Antarctica cu siguranta va fi puternic impresionat iar frumusetea aparte a continentului inghetat il va obseda pentru toata viata.
Antarctica unul dintre cele sase continente ale Terrei, este cel mai sudic, mai rece, mai indepartat si mai recent descoperit continent, fiind pentru prima oara descoperit la inceputul secolului al XIX-lea; acoperita aproape in totalitate de gheata si fara a avea o populatie umana stabila, ea inconjoara Polul Sud; la randul sau Antarctica este inconjurata de Oceanul Antarctic, intindere de apa creata din zonele de sud ale oceanelor Pacific, Atlantic si Indian, dar fiind considerat un ocean separat de celelalte datorita temperaturii mai scazute a apei si a salinitatii mai mici, diferita de restul oceanelor si marilor lumii.
Antarctica detine in jur de 90 % din gheata existenta pe Pamant, 98 % din suprafata este acoperita de gheata iar stratul de gheata care acopera continentul avand o medie de cel putin 1,6 Km grosime. Banchiza ce inconjoara continentul are aproximativ 29 milioane km³ de gheata. Ca marime Antarctica este al cincilea continent dupa Asia, Africa, America de Nord si America de Sud.

Motive pentru a vizita Antarctica

1 Viata salbatica, pasari de marine, in special pinguini, care sunt pretutindeni, dar si balene, delfini, foci elefant, foci leopard, etc.

2 Trekking pe ghetari

3 Croaziera printre gheturi si iceberguri

4 Pasajul Drake ce separa Argentina de Antarctica

5 Insula Cuverville, in al carei decor cu adevarat uimitor se afla una dintre cele mai mari colonii de pinguini Gentoo si Skuas din lume

Idei pentru un itinerar in Antarctica

Fa o croaziera pe oceanul inghetat pana la tarmurile Antarcticii pentru a surpinde viata animalelor.

Off the beaten track

Nu rata ritualul de imperechere al pinguinilor.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist
Specialist Antarctica

Cristina

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Antarctica Antarctica
 
Oferte de vacanta Antarctica Antarctica
 
La ce sa te astepti in Antarctica
Va fi foarte frig asa ca hainele cele mai groase trebuie sa se regasesca in bagaj.
Soarele iti va face ceva probleme, deci trebuie sa ai la tine ochelari care sa iti ofera protectie solara.
Ziua va fi foarte lunga, asa ca este posibil sa nu iti dai seama cand este noapte si cand este zi.
Viza

Pentru a calatori in Antarctica nu este necesara viza, insa in functie de tara de plecare spre Antarctica, trebuie procurate vizele de intrare necesare in tarile de plecare sau de tranzit.
Pasaportul este necesar pentru escale in insule sau porturi apartinand tarilor care le detin.

Fast Facts

Nume: Antarctica
Capitala: Nu are
Asezare: Continent in regiunea Antarctica din emisfera sudica, aproape in intregime la sud de Cercul Antarctic, inconjurat de Oceanul Antarctic
Moneda: Nu are
Fus orar: Nici unul, UTC -3 (doar Zona Graham)

When to go Antarctica

Temperatura medie Temperatura medie a apei
Ianuarie   -20 oC2 oC
Februarie   -20 oC2 oC
Martie   -25 oC1 oC
Aprilie   -30 oC1 oC
Mai   -35 oC1 oC
Iunie   -40 oC1 oC
Iulie   -40 oC1 oC
August   -40 oC1 oC
Septembrie   -36 oC1 oC
Octombrie   -30 oC1 oC
Noiembrie   -20 oC2 oC
Decembrie   -15 oC2 oC
Antarctica este cel mai rece loc de pe glob: un desert inghetat, cu temperaturi minime de -70°C si -55°C si maxime intre -50°C si -20°C si vanturi puternice. Vara in Antarctica este relativ scurta de aproximativ 5 luni. Noiembre este inceputul verii cand blocurile de gheata se rup iar pasarile, in special pinguinii incep ritualurile de imperechere. In lunile decembrie si ianuarie cand perioada de incubatie la pinguini se termina, se instaleaza in toata plenitudinea Vara Australa ce poate avea si 20 de ore de soare pe zi. Februarie si Martie sunt marcate de balenele ce se hranesc cu plancton in apele din jurul coastelor iar puii de pinguini invata deja sa inoate.
Pentru turisti Antarctica este accesibila in sezonul de vara din noiembrie pana in martie, perioada in care gheata din trecatori si senalele navigabile se topeste permitand accesul navelor; temperaturile in zonele de coasta pot ajunge la „cote inalte” -14°C, cand razele solare incalzesc atat cat pot aceasta zona.
Iarna temperaturile scad frecvent chiar sub -40° C si intunericul acopera gheturile.

Vacante in Antarctica

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Antarctica . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

 • 8Croaziera Classic Antarctica - 16 zile
   

  Croaziera Classic Antarctica - 16 zile Train & Cruise Journeys

  Tarif / persoana de la : 6.790 €
  vezi oferta Data plecare: oricand
  Companie aeriana: de linie
  Croaziera Classic Antarctica - 16 zile Train & Cruise Journeys vezi oferte
  Eturia te invita sa descoperi peisajele glaciare ale Antarcticii la bordul navei antarctice MV Ushuaia, nu inainte insa de a face o scurta incursiune in Buenos Aires. Nava MV Ushuaia a avut pana de curand ca principal scop studiul oceanului si atmosferei antarctice, devenind acum un vas turistic ce aduce acest taram fascinant - Antarctica, mai aproape de turisti, unind astfel Patagonia de Peninsula Antarctica intr-o incitanta croaziera care pleaca din Tara de Foc catre tinuturile vesnic albe.

  NOTA: Itinerarul vasului de croaziera poate suferi modificari independent de vointa Eturia. Modificarea itinerarului nu constituie motiv de anulare a calatoriei. In aceste zile ale aventurii, vasul va parasi apele Antarctice si va traversa Pasajul Drake catre Patagonia si Tierra del Fuego. In drumul spre casa vei putea sa te relaxezi si sa te bucuri de oricare dintre facilitatile exclusiviste si activitatile oferite la bordul vasului. Vei putea de asemenea sa schimbi opinii sau sa povestesti alaturi de ceilalti participanti la aventura. Vor fi prezentate filme documentare despre zonele antarctice si despre locurile pe care le-ai descoperit in aceasta expeditie. Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Buenos Aires. Nava va naviga de-a lungul Pasajului Drake (Mar de Hoces). Marea este dificila dar nava este destul de puternica ca sa asigure o trecere confortabila catre taramul de gheata, Antarctica. Vei continua drumul catre Convergenta Antarctica, o bariera biologica unde apele reci, polare se intrepatrund cu apele calde venite din zone temperate. In aceste doua zile vei putea petrece timpul bucurandu-te de facilitatile navei sau admirand si pozand balenele, delfinii, albatrosii si pinguinii. In aceste zile vei explora Insulele South Shetland si vei ajunge pana in Peninsula Antarctica, acesta va fi primul contact cu ceea ce inseamna cu adevarat Antarctica. Vei ajunge la Insula Deception ce are o forma aproape circulara; aici se afla si cel mai mare vulcan activ din zona si unul dintre cele mai sigure si linistite porturi din Oceanul Antarctic. In centrul insulei s-a format o caldeira (depresiune de natura vulcanica), in prezent aceasta fiind acoperita de apele oceanice si prezentand forma unui golf - Port Foster. Intrarea in acest golf este ingusta, de aproximativ 230 m si e supranumita Neptunes Bellows sau Strigatul lui Neptun.
  Vei continua traseul spre Insula King George, cea mai mare insula a arhipelagului si una dintre cele mai mari baze stiintifice.
  Vei ajunge la Punctul Hannah al Insulei Livingstone, care se spune ca este unul dintre cele mai bune locuri din zona pentru a admira fauna. Insula este populata de pinguini Gentoo, pasari de mare Wilson, Skuas si corbi de mare. Vei traversa stramtorile Neumayer, Lemaire si Gerlache. Dupa ce vei traversa canalul, vasul isi va continua drumul printr-o zona care a fost descrisa ca fiind una dintre cele mai izolate din lume. Daca vremea va permite vei fi debarcat in barcile Zodiac pentru a putea admira ghetarii care se afla de-a lungul tarmului Golfului Paradise. Vei vizita Insula Cuverville, care are aspect spectaculos. Insula este gazda uneia dintre cele mai mari colonii din lume de pinguini Gentoo si Skuas. Dupa ce vei explora insula te vei intoarce pe vas. De asemenea daca vremea va permite vei mai vizita si Insula Melchior, Insula Petermann, Portal Point si Neko Harbour. Dupa debarcare in portul din Ushuaia, vei fi transferat la aeroport pentru a te imbarca in zborul spre Buenos Aires. Zbor intern Ushuaia - Buenos Aires. La sosire pe aeroportul din Buenos Aires, vei fi intampinat de reprezentantul local si vei fi transferat la hotel. La sosire pe aeroportul din Buenos Aires, vei fi intampinat de reprezentantul local si vei fi transferat la hotel. Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Buenos Aires. Zbor intern Buenos Aires - Ushuaia. La sosire in Ushuaia vei fi transferat de la aeroport la hotel. Transfer de la hotel in port pentru imbarcarea pe nava de croaziera. Dupa imbarcare vei fi condus la cabina in care vei locui pe durata expeditiei. Dupa ce il vei cunoaste pe conducatorul expeditiei iti va fi prezentat vasul si facilitatile acestuia. Restul zilei il vei petrece cum doresti, relaxandu-te sau cunoscand vasul. Seara la plecarea in croaziera vei putea privi cum incet, incet luminile din Ushuaia dispar in departare.

Impresii de calatorie Antarctica

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.772.179 zile de vacanta vandute
 • 303.028.515 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia