Africa

Africa de Sud Cand sa vizitezi

Expeditie spre viata salbatica, aur si diamante
Afla cum e vremea

Clima

Africa de Sud are un climat diferentiat zonal, ca urmare a vecinatatii cu Oceanul Atlantic si Oceanul Indian. In zona de granita cu Namibia se resimt influente aride, iar in partea de est influente subtropicale. Sud-vestul extrem are un climat foarte asemanator cu cel mediteranean, cu ierni umede si calde si veri secetoase, care produc renumitul Fynbos Biome (o fasie care separa doua zone cu clime diferite, caracterizata prin existenta unor plante si animale specifice). Regiunea este in mod deosebit cunoscuta pentru vanturile puternice, a caror intensitate afecteaza navigatia in jurul Capului Bunei Sperante. In cea mai mare parte a Africii de Sud precipitatiile cad in timpul verii. In highveld verile sunt fierbinti, cu furtuni violente in a doua parte a zilei, in timp ce iernile sunt secetoase si insorite cu nopti geroase. In lowveld clima este una de tip subtropical, cu ploi abundente in timpul verii si ierni calde si secetoase. 

Temperaturile medii anuale sunt cuprinse intre 8°C-28°C, iar media anuala a precipitatiilor este de 52,5 mm/an. Valorile medii zilnice ale temperaturilor variaza de la o regiune la alta, fiind cuprinse in luna ianuarie intre 26°C la Cape Town, 28°C la Durban, 33°C la Kimberley si 29°C la Nelspruit si in luna iulie intre 18°C la Cape Town, 23°C la Durban, 19°C la Kimberley si 23°C la Nelspruit. Polul frigului din Africa de Sud este Sutherland, vestul Muntilor Roggeveld, unde temperaturile la jumatatea iernii ating valoarea de -15°C. In zona de interior se inregistreaza cele mai inalte temperaturi. Muntii Drakensberg, care formeaza tinutul Highveld, ofera posibilitati limitate pentru practicarea schiului in timpul iernii.

Deoarece Africa de Sud este un tinut vast si fiecare regiune prezinta conditii climatice diferite, lunile de vara tind sa atraga majoritatea vizitatorilor, mai ales din Europa. Primavara (septembrie - octombrie) si toamna (martie - aprilie) sunt considerate cele mai potrivite luni pentru a calatori in Africa de Sud, temperaturile fiind moderate pe tot cuprinsul tarii. Parcul National Kruger si rezervatiile Mpumalanga si KawaZulu - Natal au parte de un climat fierbinte si umed in timpul verii, astfel ca este indicat sa mergeti intre lunile septembrie si octombrie sau iunie si august cand vegetatia este mai putin densa si vizibilitatea mai buna. Western Cape si Garden Route ofera peisaje uimitoare intre martie si aprilie, iar in lunile de iarna puteti vizita si Northern Cape, care are in rest parte de un climat arid cu veri foarte fierbinti.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Africa de Sud
Intermediar
De Varf
Extrasezon
Sarbatori
In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon Intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul alaturat va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.
Extrasezon (Low Season)
Avantaje Tarifele pentru zboruri si cazari sunt cele mai mici din an.
Turistii sunt putini, deci cozile vor fi inexistente.
Poti pleca last minute datorita disponibilitatii mari.
Interactionezi mai bine cu localnicii. SAU Vei face fotografii fara alte persoane in cadru.
Dezavantaje Vremea este capricioasa. Ploile si vantul iti pot strica dispozitia sau planurile - mai multe excursii de o zi se pot anula.
Zilele sunt mai scurte.
Unele obiective pot fi inchise.
Optiunile de transport intern sunt limitate.
Sezon Intermediar (Shoulder Season)
Avantaje Tarifele pentru zboruri, cazari si mese sunt moderate.
Beneficiezi de o vreme prietenoasa, putin capricioasa.
Culorile naturii sunt cele mai intense si deosebite.
In general, toate serviciile turistice sunt disponibile.
Dezavantaje Excursiile de o zi se pot anula din cauza vremii.
Zilele sunt mai scurte decat in high season.
Multi turisti prefera aceasta perioada, asa ca este indicat sa rezervi din timp ceea ce iti doresti!
Sezon de Varf (High Season)
Avantaje Vremea este cea mai insorita si calduroasa din an.
Toate serviciile turistice sunt disponibile.
Soarele sta mult pe cer, zilele fiind cele mai lungi.
Optiunile de transport intern sunt diverse si dese.
Dezavantaje Aglomeratia poate fi agasanta, iar cozile - mari.
Locurile sunt limitate, trebuie sa rezervi cu mult in avans.
Tarifele sunt cele mai ridicate din an.
Posibilitatea de negociere este minima.
Sezon de Sarbatori (Celebration season)
Avantaje Ai o experienta deosebita din cadrul evenimentului.
Asisti la spectacole unice de lumini, artificii si culori.
Interactionezi cel mai bine cu traditiile locale.
Distractia si buna dispozitie devin punctul forte.
Dezavantaje Tarifele pot creste exagerat.
Ca urmare a popularitatii, aglomeratia este mare.
Multe dintre obiectivele turistice sunt inchise.
Vremea poate fi capricioasa.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 01.08.2022 - 31.10.2022, ora 17:00.

Regulamentul Campaniei

Promotii si Oferte speciale