Africa

Zambia Atractii

Acolo unde leii si leoparzii sunt regi incontestabili
Ce ai de vizitat in Zambia

Livingstone

Livingstone este situat in vecinatatea Fluviului Zambezi, aproape de Cascada Victoria si orasul Victoria Falls din Zimbabwe. Livingstone este resedinta administrativa a Provinciei de Sud din Zambia. Orasul a fost fondat in 1904 sub numele de "Livingstone" in onoarea celebrului cercetator englez David Livingstone, fiind pe atunci capitala Rodeziei de Nord. Orasul este amplasat la marginea parcului natural de care apartine Cascada Victoria. Aici ex...  [ Citeste tot ] Livingstone este situat in vecinatatea Fluviului Zambezi, aproape de Cascada Victoria si orasul Victoria Falls din Zimbabwe. Livingstone este resedinta administrativa a Provinciei de Sud din Zambia. Orasul a fost fondat in 1904 sub numele de "Livingstone" in onoarea celebrului cercetator englez David Livingstone, fiind pe atunci capitala Rodeziei de Nord. Orasul este amplasat la marginea parcului natural de care apartine Cascada Victoria. Aici exista un muzeu arheologic unde sunt pastrate exponate din timpul "Imperiului Munhumutapa" (secolele XIII - XV) care cuprindea o parte din teritoriile Zambiei si partea centrala a Mozambicului.  [ Ascunde ]

Parcurile Nationale Luangwa

Parcurile Luangwa de Nord si Luangwa de Sud sunt locul perfect pentru un safari pe jos care se desfasoara in preajma Raului Mwaleshi, in special in sezonul uscat, cand vin sa se adape in numar mare bivoli, lei si hiene.  Parcurile Luangwa de Nord si Luangwa de Sud sunt locul perfect pentru un safari pe jos care se desfasoara in preajma Raului Mwaleshi, in special in sezonul uscat, cand vin sa se adape in numar mare bivoli, lei si hiene. 

Cascada Victoria

Cea mai spectaculoasa si mai impresionanta priveliste oferita de Raul Zambezi este, fara indoiala, Cascada Victoria, situata la granita dintre Zimbabwe si Zambia, considerata una dintre cele sapte minuni naturale ale lumii. Roca bazaltica pe care se formeaza aceasta masiva cadere de apa transforma raul dintr-un curs lat si linistit intr-un torent zgomotos ce strabate o serie impresionanta de defilee. Cascada a fost declarata de UNESCO in 1989 mon...  [ Citeste tot ] Cea mai spectaculoasa si mai impresionanta priveliste oferita de Raul Zambezi este, fara indoiala, Cascada Victoria, situata la granita dintre Zimbabwe si Zambia, considerata una dintre cele sapte minuni naturale ale lumii. Roca bazaltica pe care se formeaza aceasta masiva cadere de apa transforma raul dintr-un curs lat si linistit intr-un torent zgomotos ce strabate o serie impresionanta de defilee. Cascada a fost declarata de UNESCO in 1989 monument al naturii. Apele cad de la o inaltime de circa 110 metri, producand un zgomot asurzitor. Deschiderea cascadei este de peste 1.700 de metri, iar debitul apei este fluctuant in functie de anotimpuri. Primul european care descopera cascada, in 1855, a fost scotianul David Livingstone, misionar si cercetator al Africii, numind-o, in cinstea reginei Angliei, Victoria. Bastinasii au numit cascada Mosi-oa-Tunya (Fumul Tunator) datorita cetei provenita din pulverizarea apei, care se inalta pana la 30 de metri si este vizibila de la o distanta considerabila.  [ Ascunde ]

Parcul National Kafue

Kafue este cel mai mare parc national al Zambiei, acoperind o suprafata de 22,400 km², adaposteste peste 55 de specii diferite de mamifere. Denumirea a fost preluata de la raul cu acelasi nume, ce strabate nu mai putin de trei provincii: Nord-Vestica, Centrala si Sudica. Accesul in parc se face via Great West Road de la Lusaka la Mongu, drum ce strabate parcul prin partea sa centrala. De asemenea mai poate fi accesat cu ajutorul drumurilor Kalomo...  [ Citeste tot ] Kafue este cel mai mare parc national al Zambiei, acoperind o suprafata de 22,400 km², adaposteste peste 55 de specii diferite de mamifere. Denumirea a fost preluata de la raul cu acelasi nume, ce strabate nu mai putin de trei provincii: Nord-Vestica, Centrala si Sudica. Accesul in parc se face via Great West Road de la Lusaka la Mongu, drum ce strabate parcul prin partea sa centrala. De asemenea mai poate fi accesat cu ajutorul drumurilor Kalomo catre Namwala din sud si Kasempa din nord, insa acestea sunt practicabile doar in sezonul uscat.  [ Ascunde ]

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!