Despre Venezuela

Eturia - Agentie de turism

Despre Venezuela

Anzii, insulele linistite in mari de turcoaz, padurea amazoniana, savana unduitoare, cea mai inalta cascada din lume sunt elemente ce ar trebui sa creioneze imaginea Venezuelei.


In timp ce majoritatea tarilor din America de Sud si-au creat imagini romantate pornind de la pasionatul tangou, anticul Machu Picchu sau de la coloratul Carnaval, numele Venezuelei este asociat pozitiei sale pe piata petrolului, cu stilul politic impetuos al presedintelui Hugo Chávez sau numelui vreunei castigatoare a vreunui concurs de frumusete. Cu toate astea, Venezuela inseamna mult mai mult decat aceste titluri tipice de presa. Venezuela este o tara de o ametitoare varietate, mult prea putin vizitata de turistii straini.
Varfurile Anzilor, cea mai mare intindere de coasta la Marea Caraibelor care se gaseste intr-o singura tara (2.800km), insule linistite in mari de turcuaz, mlastini in care caimanii, capybarii, pestiipiranha si anacondele traiasc impreuna, padurea amazoniana, savana unduitoare punctata ici si colo de munti cu varfuri plate tepuis si cea mai inalta cascada din lume sunt elemente ce ar trebui sa creioneze imaginea acestei tari. Cei ce cauta aventura in expeditii ori in snorkeling, scubadiving, kitesurfing, windsurfing le pot gasi aici cu avantajul de a le fi accesibile la o zi distanta cu autobuzul sau dupa un zbor scurt cu avionul. Cei interesati de cultura pot descoperi cluburile de salsa din capitala Caracas, vizita numeroase festivaluri regionale, cauta obiecte de arta sau mestesugaresti in orase bucolice aflate in inima tarii. Insusi Chávez si a sa Revolutie Bolivariana atrag observatori, documentaristi si voluntari.
Am fost acolo....
SORIN
Specialist Venezuela SORIN
DANIELA
Specialist Venezuela DANIELA
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Ilinca

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Venezuela
 
Viza

Conditii de intrare si regim de sedere

Cetatenii romani pot intra si ramane in Venezuela fara viza pentru o perioada de cel mult 90 de zile. Cetatenii romani casatoriti cu cetateni venezuelieni, care doresc sa se stabileasca in Venezuela, pot solicita acordarea unei vize de sedere temporara pe termen lung tip Transeunte.

Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare si sedere prevazute de legislatia nationala venezueleana, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile venezuelene:

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Venezuela ( www.mre.gov.ve )
Ambasada Republicii Venezuela in Romania(Str. Pictor George Demetrescu Mirea nr. 18, sector 1, Bucuresti; Tel: 222-5874; Fax: 222-5073; Email: embavero@pcnet.ro )

Sistemul medical

Este necesara o asigurare medicala si de calatorie corespunzatoare, intrucat serviciile medicale nu sunt gratuite. Asigurarile medicale se pot incheia si inVenezuela, la institutiile de asigurare care se gasesc in toate orasele mari. Vaccinuri speciale: pentru febra galbena, in cazul cetatenilor care calatoresc in Delta Amacuro sau in Zona Amazonului. Spitale: Spitalul Avila, mare unitate spitaliceasca, in care functioneaza toate sectiile de specialitate medicala, precum si Clinica Caracas din cartierul San Bernardino (toate specialitatile).

Conditii privind traficul auto

Sistemul de circulatie auto: circulatie pe banda din dreapta, cu prioritate de dreapta si respectarea celorlalte reguli internationale. Starea generala a drumurilor si infrastructurii: peste 1000 de km. de autostrada, soselele nationale sunt asfaltate, dar starea carosabilului nu este ireprosabila. Se recomanda evitarea circulatiei in timpul noptii. Limitele de viteza: 60 km. in localitati si 80 si 110 km. in afara localitatilor (in functie de stat). Parcarea poate fi facuta numai in locurile special amenajate. Parcarile sunt platite. Reguli aplicabile: prioritate de dreapta, circulatie pe banda din dreapta, obligatorie purtarea centurii de siguranta, alte reguli internationale.

Permisul de conducere

Permisul de conducere international este valabil. Pentru o sedere mai lunga se elibereaza, in baza permisului international, un permis national de conducere, dupa efectuarea unei vizite medicale. Vizita medicala trebuie reinnoita anual. Transportul public: se realizeaza pe cale aeriana, navala si terestra. Exista o retea de autobuze care leaga principalele orase din tara. In Venezuela nu exista cai ferate pentru traficul de persoane. In Caracas functioneaza si un metrou. Autoritati competente: Politia de trafic.

Informatii pentru cazurile de accident de circulatie

Se anunta de urgenta Politia de trafic si nu se paraseste locul accidentului pana la sosirea unui echipaj al Politiei.

Telefoane utile

Informatii telefoane Caracas 113
Politia Caracas 171
Politia Tehnica Judiciara (in caz de accident de trafic 261-2204)
Crucea Rosie 571-4713
Serviciul de Urgenta Metropolitana 577-5911
Spitalul El Avila Caracas 276-1111
Reglementari vamale

Este permisa introducerea in tara a bunurilor de uz personal in cantitati rezonabile. Sumele de bani introduse in tara trebuie declarate. Este interzisa introducerea in tara de arme de foc si de droguri.

Regimul animalelor de companie

Este permisa intrarea animalelor de companie (caini si pisici), daca acestea sunt insotite de un certificat de origine si de sanatate (eliberate de autoritati sanitare publice romane) continand datele de identitate ale animalelor si proprietarilor si care atesta ca animalele sunt sanatoase si vaccinate antirabic.

Fast Facts

Nume: Republica Bolivariana Venezuela
Capitala: Caracas
Asezare: situata in nord-estul Americii de Sud
Moneda: bolivar - VEF
Fus orar: UTC-4:30

When to go Venezuela

Temperatura medie
Venezuela este deschisa turistilor tot timpul anului dar, inainte de a planui vacanta trebuie sa ai in vedere clima si sarbatorile locale.
Venezuela are doua sezoane distincte: cel ploios (iunie-octombrie) si cel uscat (noiembrie- mai). Sezonul ploios este numit local si iarna (invierno) in timp ce sezonul uscat, vara (verano). Cu toate astea temperaturile variaza mai degraba in functie de altitudine decat in functie de sezon. Zonele costale si joase sunt fierbinti tot timpul anului, temperaturile insa scad pe masura ce urci. Asezat la aproximativ 1.000 m peste nivelul marii, Caracas are o medie de temperatura in jurul valorii de 22° C cu mici variatii sezoniere.
Din noiembrie pana in februarie cand iarna domneste in Europa si America de Nord este sezonul de varf in Venezuela dar nu doar acum te poti bucura de aceasta tara ci in orice moment al anului. Venezuelenii calatoresc mult in tara lor de sarbatori si in timpul vacantelor scolare, ce dureaza din iunie pana la inceputul lui septembrie.

Vacante in Venezuela

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Venezuela . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.355 zile de vacanta vandute
 • 257.796.566 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia