Europa

Best of Tarile Baltice, self-drive Circuit self-drive

10 zile / 9 nopti
Vei vizita Vilnius, Riga, Turaida, Tallinn

Incepand de la:

1.490 € / pers.
Vezi tarife
10 zile

Durata vacantei

3 tari

Vizitate

4 locatii

Explorate

Incepand de la:

1.490 € / pers.
Vezi tarife
Vacante
Tip vacanta
Circuit self-drive
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare medicala
Inclusa

Eturia iti propune un circuit cu masina inchiriata in Tarile Baltice. Un amalgam de culturi si religii cu o istorie zbuciumata, Lituania, Letonia si Estonia uimesc prin contraste, dar si prin frumusetea oraselor si ospitalitatea locuitorilor. Vilnius, capitala Lituaniei, este un orasel fermecator prin comunitatea sa artistica excentrica, prin minunatul baroc al artelor si misterioasele curti interioare ce asteapta parca sa fie descoperite. Riga cucereste chiar si cei mai pretentiosi turisti prin atmosfera sa medievala si edificiile in stil baroc sau art nouveau, semanand izbitor de mult cu Praga, iar Tallinn ramane unul dintre cele mai bogate orase pe plan cultural european.

Note suplimentare

 • Tariful include taxa de predare in alta locatie, pentru masina inchiriata.
 • Cazare 9 nopti
 • Tururi si vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat pentru tururile incluse
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Best of Tarile Baltice, self-drive Itinerar

 • Zile libere Vilnius

  Vei avea la dispozitie aceste zile libere pentru a descoperi frumusetile capitalei lituaniene Vilnius.

 • Optional: Tur pietonal privat Vilnius

  Durata: 3 h

  Vei descoperi frumusetile capitalei lituaniene. Vei admira Catedrala, Palatul Prezidential, Primaria, Muzeul KGB, Biserica Sf. Ana si Bernadine, Galeriile de Chihlimbar, Biserica Ortodoxa Sfantul Duh si multe altele. Vilnius a fost fondat in 1323, cand Marele Duce Gediminas a construit aici un castel, al carui turn este astazi unul dintre simbolurile orasului. Centrul vechi din Vilnius este unul dintre cele mai vaste din Europa de Est, ocupand o suprafata de peste 360 de hectare. Atmosfera unica si magnifica armonie arhitecturala dintre gotic, renascentist, baroc si clasic dau farmecul acestui oras, inscris pe lista patimoniului UNESCO. Astazi, Vilnius este un oras in plina dezvoltare, un centru politic, economic si cultural important. Te vei plimba pe stradutele intortocheate ce pastreaza aerul medieval si patina timpului, vei explora magazine cochete ale unor artizani locali, si vei putea achizitiona obiecte si bijuterii deosebite din chihlimbar, pentru care orasul este deja celebru.

 • Cazare Vilnius

  Novotel Vilnius, Superior Room, regim mese Mic dejun

 • Self drive Vilnius - Riga

  Self drive 380 km. Vei conduce catre Riga, iar pe traseu iti recomandam sa vizitezi Trakai si Dealul Crucilor de la Siauliai. Trakai, una dintre capitalele medievale ale Lituaniei, atestat documentar la 1337 de catre cavalerii teutoni. Orasul, situat la doar 28 km de Vilnius, este astazi un amalgam de etnii: lituanieni, evrei, polonezi, rusi si tatari. Simbolurile acestuia sunt minunatul castel in stil gotic ce poarta numele localitatii, dar si un parc national pitoresc. Castelul Trakai a fost construit la inceputul secolului XIV, in intregime din caramida rosie, fiind asezat pe o insula din mijlocul Lacului Galve, in partea de nord a orasului. Vei poposi la Dealul Crucilor din Siauliai, important loc de perelinaj pentru catolici si un obiectiv impresionant pentru trecatori - se gasesc aici peste 100000 de cruci de diferite dimensiuni, ridicate in cinstea eroilor martiri, care au luptat pentru independenta natiunii. Vei pleca apoi spre Riga, destinatia finala a zilei.

 • Cazare Riga

  Wellton Centrum Hotel and Spa, Standard Room, regim mese Mic dejun

 • Zile libere Riga

  Vei avea timp la dispozitie pentru a te bucura de atmosfera capitalei letone. Stradutele pietruite, restaurantele si cafenelele cochete, dar si viata de noapte alcatuiesc o oferta greu de refuzat.

 • Optional: Tur pietonal privat Riga

  Durata: 3 h

  Vei face un tur al capitalei letone (circa 3 ore). Riga a fost dintotdeauna un oras cu o atmosfera de mare metropola. Vibrant, modern, atragator, orasul impresioneaza prin stilul Art-Nouveau personal si cucereste prin centrul istoric si prin parcurile sale intinse, adevarate oaze de verdeata. Acest "Paris al Estului" se dezvolta cu o viteza ametitoare, intr-atat incat UNESCO a avertizat edilii ca avantul luat in ceea ce priveste aparitia de noi cladiri cu un design modern ar putea afecta Centrul Vechi, inscris deja pe lista patrimoniului universal. Vei admira aici Castelul Riga, zidurile vechi ale orasului, Catedrala, Biserica Sfantul Petru, asa-numitii „trei frati” – cele trei cladiri medievale din piatra ce amintesc de Praga, Muzeul Ocupatiilor, Monumentul Independentei, Catedrala Nasterii lui Hristos si multe altele.

 • Optional: Vizita Turaida

  Vei ajunge in Turaida, localitata situata in apropiere de Riga, unde poti vizita castelul cu acelasi nume. Construit in 1214 in stil gotic, la porunca lui Albert, episcopul Rigai, Castelul Turaida a fost distrus de mai multe ori de-a lungul timpului si apoi reconstruit, datorita importantei sale strategice. In 1776 a fost incendiat si restaurat abia in 1970, ca centru de rezistenta al Rezervatiei Muzeale de la Turaida, ce include de asemeni cea mai veche biserica din lemn din regiunea Vidzeme, cimitirul si un parc cu sculpturi populare, care celebreaza frumusetea folclorului leton.

 • Cazare Riga

  Wellton Centrum Hotel and Spa, Standard Room, regim mese Mic dejun

 • Self drive Riga - Tallin

  Self drive 320 km. Vei continua incursiunea spre Estonia. Vei conduce catreTallinn pe un drum de aproximativ 320 km.

 • Cazare Tallinn

  Original Sokos Hotel Viru, Standard Room, regim mese Mic dejun

 • Zile libere Tallinn

  Vei avea la dispozitie aceste zile libere pentru a descoperi orasul Tallinn pe cont propriu.

 • Optional: Tur pietonal privat Tallinn

  Durata: 3 h

  Vei face un tur pietonal al capitalei estone. Istoria orasului Tallinn incepe in secolul XIII, cand cavalerii Ordinului Teuton au ridicat aici un impresionant castel. Unul dintre cele mai importante edificii este Primaria veche construita in stil gotic in anul 1248. Vei vedea si Castelul Toompea, ridicat pe locul unei fortarete din secolul IX, care gazduieste sediul Parlamentului Republicii Estonia. Pe teritoriul orasului s-a pastrat jumatate din vechiul sistem de fortificatii ce inconjurau asezarea in timpul epocii medievale. Impunerea orasului Tallinn pe plan cultural s-a produs in anul 1997 odata cu includerea sa in patrimoniul UNESCO. Vei explora cartierul Kadriorg, dominat de palatul omonim, datand din secolul 18, una dintre resedintele lui Petru cel Mare. Vei vizita apoi Catedrala Maicii Domnului, una dintre cele mai vechi cladiri din Tallinn, dar si cel mai impunator obiectiv ortodox din oras, Catedrala Alexander Nevsky.

 • Cazare Tallinn

  Original Sokos Hotel Viru, Standard Room, regim mese Mic dejun

Optiuni Cazare Hoteluri

Novotel Vilnius 4*
Vilnius

Novotel Vilnius 4*

Superior Room

Mic dejun

Hotelul Novotel Vilnius se afla la cateva minute de mers pe jos de catedrala din centrul orasului. 

Wellton Centrum Hotel and Spa 4*
Riga

Wellton Centrum Hotel and Spa 4*

Standard Room

Mic dejun

Hotelul este situat in centrul vechi al orasului, intr-o cladire moderna dar care a pastrat elemente...  [ Citeste tot ]

Original Sokos Hotel Viru 4*
Tallinn

Original Sokos Hotel Viru 4*

Standard Room

Mic dejun

Hotelul este situat in centrul orasului, la 100 de metri de centru vechi. 

Orar de zbor Segmente

Decolare Bucuresti
Durata zborului
1:50
Aterizare Varsovia

14:50

15:35
LOT POLISH AIRLINES
Decolare Varsovia
Durata zborului
1:10
Aterizare Vilnius

16:15

18:20
LOT POLISH AIRLINES
Decolare Tallinn
Durata zborului
1:40
Aterizare Varsovia

08:55

09:35
LOT POLISH AIRLINES
Decolare Varsovia
Durata zborului
1:50
Aterizare Bucuresti

11:20

14:10
LOT POLISH AIRLINES

Vezi harta

Letonia Sfaturi

Letonia este o societate bazata pe ierarhie. Respectul pentru varsta si/sau pozitie sociala este consacrat. Persoanele in varsta sunt considerate ca intelepte si li se arata respect. In grup letonienii asteapta ca persoana mai varsta sa ia deciziile importante. Familia se afla in centrul structurii sociale si este obisnuit ca familia sa ofere suport emotional si financiar membrilor sai., In raport cu strainii letonii sunt rezervati si se exteriorizeaza foarte rar cu toate acestea sunt politicosi si amabili. De regula salutul poate fi o doar scurta privire sau strangere de mana. Adresarea cu titulatura este considerata importanta si denota respect pentru interlocutor. Cand este prezentata o persoana modalitatea de adresare este cu nume si prenume precum si titlul onorific de "kungs" pentru barbati si "kundze" pentru femei., Daca esti invitat intr-o familie se recomanda sa duci drept cadou o cutie de ciocolata, o bautura de import, fructe sau flori pentru gazda. Florile trebuie sa fie in numar impar. Nu se recomanda trandafirii rosii, deoarece sunt folositi la inmormantari. Darurile sunt de obicei deschise cand sunt primite.

Letonia
Letonia
Letonia
Letonia

Informatii legate de viza turistica in Letonia gasiti aici

Informatii legate de vremea din Letonia gasiti aici

Ghid de calatorie Letonia

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Letonia

Lituania Sfaturi

Biserica romano catolica are o mare influenta asupra vietii de zi cu zi. Influenta bisericii se manifesta si in cultivarea respectului in relatiile ierarhice. Familia este centrul structurii sociale, obligatiile fata de familie constituie prima prioritate a lituanienilor. Impreuna cu religia, familia formeaza baza in jurul careia graviteaza toate aspectele vietii sociale. In mod obisnuit salutul se rezuma la o strangere de mana. Practica modalitatii de adesare este folosirea numelui onorific si apoi a numelui de familie., Daca esti invitat intr-o familie se recomanda sa duci drept cadou dulciuri sau vin si flori. Florile trebuie sa fie in numar impar. Nu se recomanda crizanteme deoarece sunt folosite la inmormantari. Nu se dau flori albe, acestea sunt folosite la nunti. Darurile sunt in general deschise la primire.

Lituania
Lituania
Lituania
Lituania

Informatii legate de viza turistica in Lituania gasiti aici

Informatii legate de vremea din Lituania gasiti aici

Ghid de calatorie Lituania

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Lituania

Estonia Sfaturi

Estonia
Estonia
Estonia

Informatii legate de viza turistica in Estonia gasiti aici

Informatii legate de vremea din Estonia gasiti aici

Ghid de calatorie Estonia

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Estonia

Cand sa vizitezi Letonia Vremea

In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Letonia
Intermediar (Shoulder)
De Varf (High)
Extrasezon (Low)
Sarbatori (Celebration)

Cand sa vizitezi Lituania Vremea

In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Lituania
Intermediar (Shoulder)
De Varf (High)
Extrasezon (Low)
Sarbatori (Celebration)

Cand sa vizitezi Estonia Vremea

In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Estonia
Intermediar (Shoulder)
De Varf (High)
Extrasezon (Low)
Sarbatori (Celebration)

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 12 ani
2
Copii
0 - 12 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Voucher valoric de 50 € valabil pana la 04.11.2024
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia