America de Nord

Highlights Alaska, circuit cu autorulota - Atractii Circuit self-drive

13 zile / 11 nopti
2990 € / pers.
Atractii

Anchorage

Situat in zona central sudica a Peninsulei Alaska, Anchorage (Municipalitatea Anchorage) este cel mai nordic oras important al SUA si cel mai mare al Statului Alaska; orasul este asezat in zona de coasta pe o fasie de campie avand in zona de proximitate la sud Fiordul Turnagain Arm, iar spre est zona subalpina a Muntilor Chugach. Anchorage este principalul centru economic, turistic, maritim si cultural din Alaska. Situat in zona central sudica a Peninsulei Alaska, Anchorage (Municipalitatea Anchorage) este cel mai nordic oras important al SUA si cel mai mare al Statului Alaska; orasul este asezat in zona de coasta pe o fasie de campie avand in zona de proximitate la sud Fiordul Turnagain Arm, iar spre est zona subalpina a Muntilor Chugach. Anchorage este principalul centru economic, turistic, maritim si cultural din Alaska. 

Palmer

Palmer este un mic oras linistit situat la o aproximativ o ora de Anchorage. Frumusetea peisajului este de neegalat, Palmer fiind situat in spectaculoasa vale Mat-Su, pe malul Nordic al raului Matanuska si incadrat de lanturile muntoase Talkeetna si Chugach. Palmer este un mic oras linistit situat la o aproximativ o ora de Anchorage. Frumusetea peisajului este de neegalat, Palmer fiind situat in spectaculoasa vale Mat-Su, pe malul Nordic al raului Matanuska si incadrat de lanturile muntoase Talkeetna si Chugach. 

Parcul National Denali

Parcul National Denali se intinde pe o suprafata de peste 24.500 km<sup>2</sup> si include Muntele McKinley, cel mai inalt munte din America de Nord, avand 6.194 m altitudine. "Denali" in limba etnicilor Athabaskan inseamna "cel mare", iar numele "McKinley" a fost dat de geograful William A. Dickey in onoarea unuia dintre presedintii SUA, William McKinley. Peisajul specific de tundra gazduieste o vegetatie unica formata din numeroase specii de fl... [ Citeste tot ] Parcul National Denali se intinde pe o suprafata de peste 24.500 km<sup>2</sup> si include Muntele McKinley, cel mai inalt munte din America de Nord, avand 6.194 m altitudine. "Denali" in limba etnicilor Athabaskan inseamna "cel mare", iar numele "McKinley" a fost dat de geograful William A. Dickey in onoarea unuia dintre presedintii SUA, William McKinley. Peisajul specific de tundra gazduieste o vegetatie unica formata din numeroase specii de flora dar si o fauna bogata: ursi grizzly si ursi negri, elani, caribu, oi Dall, lupi, animale mici, precum veverite arctice, iepuri de camp, marmote si castori. Uriasul parc primeste anual sute de mii de vizitatori, din acest motiv animalele salbatice se retrag adanc in salbaticie, fiind destul de greu de observat de pe autostrazi.  [ Ascunde ]

Fairbanks

Centrul administrativ al regiunii Fairbanks North Star Borough, Fairbanks este dupa Anchorage al doilea oras ca marime din Alaska. Orasul este situat in zona confluentei Raului Chena cu Raul Tanana si cel mai mare oras din zona interioara a Statului Alaska. Istoria orasului este relativ scurta, datand din 1901 cand Capitanul E. T. Barnette a fondat in zona actualului oras un punct comercial si de aprovizionare (in punctul in care ruta Valdez - Ea... [ Citeste tot ] Centrul administrativ al regiunii Fairbanks North Star Borough, Fairbanks este dupa Anchorage al doilea oras ca marime din Alaska. Orasul este situat in zona confluentei Raului Chena cu Raul Tanana si cel mai mare oras din zona interioara a Statului Alaska. Istoria orasului este relativ scurta, datand din 1901 cand Capitanul E. T. Barnette a fondat in zona actualului oras un punct comercial si de aprovizionare (in punctul in care ruta Valdez - Eagle intersecta Raul Tanana). Zona in care se afla orasul - Tanana Valey este principalul areal agricol din Alaska. La nord de Fairbanks se afla Muntele White si Raul Yukon. Fairbanks este si resedinta a o parte dintre birourile departamentale ale Statului Alaska.  [ Ascunde ]

Paxson

Micul oras Paxson se afla pe malul lacului Paxson, la intersectia autostradei Denali si Richardson. Zona pitoreasca permite cateva oportunitati excelente de recreere in aer liber: pescuit, kayaking, hiking, rafting si drumetii. Micul oras Paxson se afla pe malul lacului Paxson, la intersectia autostradei Denali si Richardson. Zona pitoreasca permite cateva oportunitati excelente de recreere in aer liber: pescuit, kayaking, hiking, rafting si drumetii. 

Valdez

Unul dintre cele mai importante porturi (comercial dar si pescaresc) din Alaska, Valdez este situat pe tarmul unui fiord de pe latura estica a Golfului Prince William Sound. Orasul aparut in perioada "goanei dupa aur" a fost numit Valdez de catre descoperitorul sau - Salvador Fidalgo (explorator spaniol) in onoarea comandantului marinei militare spaniole Antonio Valdes y Fernandez Bazan. Dupa esecul inregistrat in perioada "goanei dupa aur", oras... [ Citeste tot ] Unul dintre cele mai importante porturi (comercial dar si pescaresc) din Alaska, Valdez este situat pe tarmul unui fiord de pe latura estica a Golfului Prince William Sound. Orasul aparut in perioada "goanei dupa aur" a fost numit Valdez de catre descoperitorul sau - Salvador Fidalgo (explorator spaniol) in onoarea comandantului marinei militare spaniole Antonio Valdes y Fernandez Bazan. Dupa esecul inregistrat in perioada "goanei dupa aur", orasul s-a dezvoltat abia dupa construirea soselei Richardson (1899) ce a legat Valdez de Fairbanks. In timp orasul si zona au fost afectate de doua mari dezastre: cutremurul din 1964 si in 1989 de esuarea navei companiei Exxon ce a poluat apele golfului. A doua perioada de inflorire a orasului se datoreaza construirii conductei ce transporta titei din campurile petroliere de la Prudhoe Bay pana la terminalul din portul Valdez, unul dintre putinele porturi ce nu este afectat de gheturi.  [ Ascunde ]

Seward

Istoria orasului Seward din Peninsula Kenai incepe cu anul 1793 cand in zona a fost infiintat un centru de colectarea a blanurilor. Numele actualului oras a fost dat in onoarea lui William H. Seward, fost secretar de stat al SUA care a negociat cumpararea Alaskai. Comunitatile invecinate sunt Bear Creek si Lowell Point. Portul din Seward cu iesire la Golful Alaska este loc de acostare al navelor de croaziera si se afla pe locul 7 in industria pes... [ Citeste tot ] Istoria orasului Seward din Peninsula Kenai incepe cu anul 1793 cand in zona a fost infiintat un centru de colectarea a blanurilor. Numele actualului oras a fost dat in onoarea lui William H. Seward, fost secretar de stat al SUA care a negociat cumpararea Alaskai. Comunitatile invecinate sunt Bear Creek si Lowell Point. Portul din Seward cu iesire la Golful Alaska este loc de acostare al navelor de croaziera si se afla pe locul 7 in industria pescuitului din SUA. Seward este poarta de acces catre Parcul National Kenai Fjords si a devenit un centru de referinta a turismului in Alaska.  [ Ascunde ]

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!