Despre Turks & Caicos

Eturia - Agentie de turism

Despre Turks & Caicos

Insulele Turks & Caicos, cunoscute pana nu demult doar de pasionatii de diving si snorkeling care vin aici pentru a explora recifele de corali si peisajul dramatic oferit de bucatile de stanca desprinse din peretele continental si prabusite in apele marii, nu mai sunt astazi o comoara ascunsa in apele turcoaz ale Marii Caraibelor, deoarece resorturile si restaurantele rasarite aici peste noapte atrag din ce in ce mai multi turisti pe acest arhipelag sarutat de soare.


Arhipelagul reprezinta un teritoriu britanic format din doua grupuri de insule din Marea Caraibelor. Situate la sud-est de Bahamas, la numai o ora de Miami, Insulele Turks & Caicos sunt salbatice si primitoare in acelasi timp si ascund plaje virgine, aproape necalcate de piciorul omului, locatii foarte bune pentru scufundari.
Desi nu sunt suficient de cunoscute, aceste insule tropicale minunate reprezinta un vis tropical, destinatia caraiba la care ai visat. Iar avantajul suprem este dat de localizarea geografica ce face acest crampei de paradis usor accesibil. Motivele pentru care turistii se intorc in aceste locuri divine sunt date de plajele cu nisip alb, apele cristaline de un turcoaz pur si climatul foarte placut.
Golfuri izolate si insule, orase si sate incarcate de un aer istoric, toate acestea iti vor creea impresia ca te afli intr-un film cu pirati, atmosfera care iti va da niste fiori placuti. Pentru a va introduce mai adanc in aceasta lume, inchiriati o barca pana la o insula invecinata, Grand Turk si veti simti mangaierea linistii atat de placute de aici unde timpul parca are alte dimensiuni. Cladirile foarte vechi, cu un grad ridicat de deterioare, iazurile sarate, aleile inguste de aici, toate contrasteaza cu modernismul ce caracterizeaza Insulelor Caicos.
Grand Turk, cu metropola Cockburn Town, este sediul guvernamental si comercial al insulelor, precum si un centru cultural si istoric. Atractiile sale includ Muzeul National, Front Street cu cladiri coloniale, Farul, iar sporturile nautice sunt printre activitatile recent incercate de turisti.
Insula Providenciales este centrul principalelor facilitati turistice ale tarii. Aici te asteapta plaje albe frumoase, recife de corali si o viata marina abundenta. Principalul centru turistic este Turtle Cove, iar Grace Bay are o plaja de 20 de km si un parc marin unde va puteti relaxa departe de vibratiile urbane cotidiene. Puteti explora Blight si Blue Hills, cele mai vechi asezari de pe insula, sau Chalk Sound care este un mare lac turcoaz aflat in sud. O data pe luna, apele lacului incep sa straluceasca, datorita viermilor luminosi.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Florin

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Turks & Caicos
 
Viza

Fast Facts

Nume: Turks & Caicos
Capitala: Cockburn Town
Asezare: In Marea Caraibelor, grup de insule in nordul Oceanului Atlantic la nord de Haiti
Moneda: dolar SUA - USD
Fus orar: UTC -4/UTC -5

When to go Turks & Caicos

Temperatura medie
Insulele Turks & Caicos au un climat tropical musonic moderat de vanturile din est, cu temperaturi relativ constante pe tot parcursul anului; in sezonul de vara (aprilie-septembrie) temperaturile medii oscileaza intre 24° - 31° C iar in sezonul de iarna (octombrie-martie) temperaturile medii sunt cuprinse intre 17° - 25° C.
Ploile isi fac prezenta in lunile octombrie si noiembrie, ploi de scurta durata fiind prezente si in alte perioade ale anului.
Insulele Turks & Caicos sunt o destinatie ce poate fi vizitata tot timpul anului exceptand sezonul furtunilor care incepe in iunie si tine pana in octombrie; aceasta perioada nu trebuie exclusa cu totul din planurile de vacanta, turistii putandu-se informa din timp asupra prognozei.
Sezonul turistic de varf in Turks & Caicos incepe in decembrie si dureaza pana la mijlocul lunii aprilie.
Perioadele cele mai aglomerate sunt cele care coincid cu sarbatorile din insule: Noul An, Ziua Commonwealth-ului in martie, Pastele in aprilie, Ziua Reginei in iunie, comemorarea lui Columb in octombrie, Craciunul in decembrie.

Vacante in Turks & Caicos

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Turks & Caicos . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.355 zile de vacanta vandute
 • 257.796.566 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia