Despre Turcia

Eturia - Agentie de turism

Despre Turcia

O tara unica si variata, cu o istorie tumultoasa marcata de mister si intriga, Turcia reprezinta o imbinare armonioasa de mare, plaje, munti si orase antice scaldate in lumina unica a soarelui mediteranean.


Turcia a fost denumita leaganul civilizatiei  pentru ca in stepa intinsa din Platoul Anatoliei Centrale se afla unul dintre leaganele civilizatiei umane, cel mai vechi oras al lumii, Çatal Höyük, datat inca din anul 7.000 i.e.n. De atunci si pana in zilele noastre, Turcia a acumulat o imensa mostenire culturala, venind in contact cu unele dintre cele mai puternice civilizatii ale tuturor timpurilor: grecii, persanii, macedonenii, romanii, bizantinii, seliucii si otomanii. Urme ale trecerii acestora pe pamantul Turciei se vad si astazi sub forma de bogatii arhitectonice din toate timpurile. Tarmurile vestice ale Turciei, de la Marea Egee, au unele dintre cele mai pitoresti peisaje din tara. Coasta impunatoare, scaldata in apele Marii Egee, abunda in plaje aurii, inconjurate de livezi de maslini, piscuri stancoase si paduri de pini. Regiunea ofera vacante pe gustul tuturor: istorici, iubitori de soare, amatori de fotografie sau de sporturi nautice. Tot aici a fost localizata istoric si legendara cetate a Troiei.
In ultimele decenii, Turcia a devenit una dintre cele mai importante destinatii de vacanta din Europa, pentru ca are ceva de oferit fiecarui turist, datorita dezvoltarii rapide a statiunilor de plaja, dar si a celor pentru sporturi de iarna, din zonele montane.
 

Motive pentru a vizita Turcia

1 Izmir

2 Antalya

3 Bodrum

4 Efes

5 Cappadocia

6 Muntii Taurus & Muntii Pontici

7 Istanbul

Am fost acolo....
STEFANIA
Specialist Turcia STEFANIA
SORIN
Specialist Turcia SORIN
ALEXANDRA
Specialist Turcia ALEXANDRA
ALINA
Specialist Turcia ALINA
CLAUDIA
Specialist Turcia CLAUDIA
ANDREEA
Specialist Turcia ANDREEA
STELIAN
Specialist Turcia STELIAN

Idei pentru un itinerar in Turcia

Fa o plimbare cu balonul cu aer cald deasupra Cappadociei.

Nu rata o croaziera pe Bosfor.

Admira spectaculoasele terase de travertin de la Pamukkale.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

ANDREEA

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Turcia Oludeniz
 
Oferte de vacanta Turcia
 
Viza

Conditii de intrare si regim de sedere

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in scop turistic in Republica Turcia nu au nevoie de viza de intrare pe teritoriul acestui stat. Perioada legala de sedere fara viza este de pana la 90 de zile in decurs de 6 luni.
Aceasta se calculeaza, retroactiv, de la data iesirii din Republica Turcia si nu de la data primei intrari.
Intrarea in Turcia este permisa cu pasaportul valabil cel putin 6 luni dupa expirarea timpului de sedere pe teritoriul acestui stat.
Atentie ! Incepand cu data de 01.01.2013, cetatenilor straini care se prezinta la punctele de trecere a frontierei Turciei cu documente de calatorie care nu mai au file libere, deci carora nu li se pot aplica vize sau stampile de intrare/iesire, nu li se mai permite intrarea pe teritoriul acestei tari.
Atentie ! Intrucat au existat cazuri cand cetateni romani aflati pe teritoriul Turciei au fost retinuti de politia locala din cauza unor coincidente de nume cu cel al unor persoane care au comis infractiuni pe teritoriul acestui stat, este recomandabil sa detineti asupra dumneavoastra si cartea de identitate (care include date suplimentare de identificare).
Atentie ! In data de 24 mai 2013, Parlamentul R. Turcia a adoptat legea cu privire la restrictiile de vanzare si publicitate a bauturilor alcoolice, propusa de partidul de guvernamant AK Parti. Nu sunt scutite de interdictie nici zonele turistice !
Principalele prevederi ale legii sunt urmatoarele:
-Interzicerea vanzarii de bauturi alcoolice intre orele 22:00 si 06:00;
-Intrezicerea publicitatii de orice fel a bauturilor alcoolice: promotii, sponsorizari, festivaluri, campanii;
-Toate sticlele de bauturi alcoolice destinate vanzarii vor purta avertismente cu privire la riscurile pe care le presupune consumul de alcool;
-Interzicerea imaginilor cu privire la consumul de alcool in emisiunile TV, filme sau videoclipuri;
-Limita de alcool in sange pentru soferi a fost scazuta de la 1 g/l la 0,5 g/l. Incalcarea acestei reglementari se sanctioneaza cu amenda in cuantum de 700 TL (circa 400 USD), si cu retinerea permisului de conducere pentru o perioada de 6 luni.
Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care intentioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul acestui stat sa se adreseze misiunii diplomatice a Romaniei si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale, pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

Sistemul medical

Inainte de a pleca in Turcia, incheiati o asigurare medicala!

Va recomandam ca polita sa fie incheiata la valoarea de asigurare de cel putin 30.000 de Euro la agentiile de asigurari din Romania care colaboreaza cu societati de asigurare din Turcia sau cu unitati medicale din aceasta tara.

Va recomandam ca inainte de plecare sa va informati care sunt unitatile medicale din Turcia care recunosc polita de asigurare respectiva.

Regimul asigurarilor difera in functie de agentia de asigurari cu care cetateanul roman a contractat polita de asigurare. Spre exemplu, exista agentii de asigurare romane care au incheiate contracte de colaborare cu unitati medicale din Turcia, si care, in situatia in care sunt anuntate in termen de 48 de ore de la producerea imbolnavirii/accidentului, vor suporta cheltuielile de spitalizare (bineinteles, in conformitate cu prevederile politei de asigurare).


Conditii privind traficul auto

Circulatia auto:
Codul circulatiei rutiere si semnalizarea rutiera in Turcia sunt conforme cu reglementarile internationale.
Totusi, conducatorii auto si pietonii trebuie sa manifeste o atentie deosebita la intersectii si la trecerile de pietoni.
 
In cazul in care calatoriti in Turcia cu un autoturism / un microbuz (cu pana la 9 locuri care nu face curse regulate, ci in mod ocazional), condus de catre o alta persoana decat proprietarul acestuia, intrarea in Turcia va fi permisa de catre Autoritatile vamale numai dupa prezentarea urmatoarelor documente:
Actele masinii, inclusiv cartea verde;
O imputernicire (procura) din partea proprietarului autoturismului (persoana fizica sau juridica), pentru a putea conduce autoturismul respectiv din Romania in Turcia si retur. Atentie! Procura trebuie sa fie autentificata la notar si apostilata.
O traducere a procurii in limba turca, efectuata de un traducator autorizat, legalizata de notar si apostilata.
Pentru autoturismele inchiriate (Rent a Car), trebuie sa prezentati contractul de inchiriere si traducerea acestuia in limba turca, legalizata si apostilata.
In cazul in care conduceti un microbuz care efectueaza curse regulate in Turcia trebuie sa obtineti in prealabil, de la Ministerul roman al Transporturilor si Infrastructurii, documentele necesare pentru transport international.
  

Aparatele anti-radar si de detectare a radarului:
In Turcia, utilizarea dispozitivelor de detectare a radarelor si a aparatelor antiradar este interzisa si este considerata infractiune, pedepsita cu amenzi cuprinse intre 2700 lire turcesti, cu achitarea imediata, sau 3600 lire turcesti cu achitarea la iesirea din Turcia (echivalentul a circa 1500, respectiv 2000 Euro) si confiscarea aparatului.
 
Permisul de conducere
Permisul de conducere auto emis de autoritatile romane este valabil in Turcia pe durata dreptului de sedere mentionat pe viza.
Pentru perioade mai lungi de sedere este necesar un permis de conducere international.

Reglementari vamale

Cetatenii romani pot introduce pe teritoriul Republicii Turcia suma maxima de 10.000 USD, suma ce trebuie declarata la punctul de trecere a frontierei.

Datorita legislatiei locale, nu foarte explicita in ceea ce priveste notiunea de  “antichitati”, trebuie ca la achizitionarea de obiecte de arta sa solicitati factura si un certificat oficial care sa arate ca obiectele respective pot fi exportate legal. In cazul in care vanzatorul nu ofera acest certificat, trebuie sa mergeti la muzeu pentru a obtine un astfel de certificat inainte de iesirea din Turcia.


Transportul animalelor de companie

Pentru transportul animalelor de companie aveti nevoie de urmatoarele documente:

certificatul medical antirabic eliberat de catre o institutie medicala romana;
carnetul de sanatate a animalului de companie;
un container special pentru transportul animalelor de companie.

Ultima actualizare: 15 iunie 2009

Fast Facts

Nume: Republica Turcia
Capitala: Ankara
Asezare: sud - estul Europei si sud - vestul Asiei, situata pe doua continente: 97% in Asia si 3% in Europa
Moneda: lira turceasca - TRY
Fus orar: UTC+2 / UTC+3

When to go Turcia

Temperatura medie
Clima este temperata, in regiunea Marii Negre, continentala in centru si mediteraneeana in sud si sud-vest. Primavara (aprilie - mai) si toamna (septembrie-octombrie) sunt cele mai bune perioade pentru a vizita Turcia, avand in vedere ca vremea este perfecta pentru a face un tur de oras in Istambul sau pentru a descoperi frumusetile tarmurilor (Marilor Egee si Mediterana) si racoroasa in Anatolia Centrala. Coasta Marii Negre merita vazuta intre aprilie si septembrie.
Cu exceptia Istambul-ului, Turcia nu are un turism dezvoltat in perioada de iarna. Majoritatea unitatilor de cazare de-a lungul Marii Egee, Marii Mediterane si Marii Negre, dar si in unele parti din Cappadocia sunt inchise de la jumatatea lunii octombrie pana la sfarsitul lunii aprilie. Fluxul maxim de turisti se inregistreaza din iulie pana la sfarsitul lunii septembrie.

Istanbul

Pentru a vizita Istanbulul cel mai bine este sa mergeti din septembrie pana in noiembrie, sau din martie pana in mai. Vremea este placuta, evitati aglomeratia, preturile sunt diminuate. Vara temperaturile sunt destul de ridicate, este aglomerat iar preturile sunt ridicate.

Vacante in Turcia

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Turcia . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Impresii de calatorie Turcia

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.696 zile de vacanta vandute
 • 258.093.577 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia