Despre Tunisia

Eturia - Agentie de turism

Despre Tunisia

Lista de atractii a Tunisiei, o tara cu un trecut exotic, punctat de luxul zonelor moderne, ar face cinste si unei tari de doua ori mai mari ca intindere.


Platoul arid format de Muntii Atlas din nordul tarii, campiile manoase de-a lungul coastei mediteraneene, dunele si oazele Saharei, izvoarele termale de la Hamman Mellegue, coasta dantelata de golfuri primitoare, plajele cu nisip alb si ape albastre, vestigiile romane, Cartagina - primul oras care a infruntat Roma, moschei, hoteluri subterane in stil berber, livezi nesfarsite de maslini, citrice si curmali, faimoasele covoare si alamuri berbere, statiuni de golf in  mijlocul desertului, oaze luxuriante, porturi stravechi – toate acestea atrag in Tunisia milioane de turisti din toate colturile lumii anual.
Plajele mediteraneene cu nisip alb, ce atrag iubitorii de soare, dar si pe cei de scufundari, navigatie sau pescuit, se intind pe mai bine de 1.200 km, in nordul si estul tarii. Printre cele mai celebre statiuni de plaja se numara Tabarka, Hammamet, Sousse si Insula Jerba, aflata in partea de sud a coastei Tunisiei. El-Kantaoui, cu terenul sau de golf si portul in stil andaluz este un complex turistic ce ofera servicii integrate.
Pitorescul sat Sidi Bou Said, amplasat pe coastele abrupte ale marii ofera o panorama unica, dominata de domuri, bolti si balcoane gratioase in albastru si alb, orientate spre albastrul marii.
Siturile arheologice punice si romane atrag turistii in Cartagina si in celelalte zone istorice ale Tunisiei: templul roman de la Dougga, portul fenician de la Utica, templele romane de la Sbeitla, vilele romane de la Bulla Regia si Coloseumul de la El Jem’s, al doilea ca marime dupa cel de la Roma. Muzeul Bardo, de langa Tunis, gazduieste cea mai mare colectie de mozaicuri romane din lume.
Arhitectura islamica este reprezentanta prin cateva capodopere: Marea Moschee de la Kairouan, Mausoleul celui de-al patrulea oras sfant al lumii si Moscheea Ez-Zitouna, din centrul capitalei Tunis.
Sudul Tunisiei este dominat de desertul saharian: dune nesfarsite si oaze luxuriante. Una dintre cele mai importante atractii de aici este Matmata, un sat berber din mijlocul desertului, facut celebru de casele sale subterane, in care s-a filmat Razboiul stelelor. Hotelul Sidi Driss este localizat intr-o astfel de casa, iar serviciile si dotarile sunt specific berbere.
Desertul sarat Chott El Jerisd, cu cei 3000 km² ai sai ofera activitati precum safari in desert si yachting pe nisip. Jocul de golf intr-un peisaj desertic a fost transformat in realitate prin lansarea terenului international Tozeur, in 2006.
Festivalurile de film, Festivalul Cartaginei si Hammamet-ului, Festivalul de Muzica Andaluza din Testour, Festivalul Saharei din Douz sunt alte motive unice pentru a vizita Tunisia.
Arta populara si mestesugurile sunt bine reprezentate in Tunis (costume traditionale, marochinarie, obiecte din cupru si covoare), Jerba si Nabeul (ceramica), Sfax si Kebili (marochinarie), Kairouan (obiecte din cupru si bijuterii), Kelibia (mobilier si insrtumente muzicale).
Am fost acolo....
ALINA
Specialist Tunisia ALINA
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Raluca

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Tunisia
 
Viza

Conditii de intrare si regim de sedere

Cetatenii romani nu au nevoie de vize pentru calatorii turistice (durata maxima de sedere este90 de zile). Inainte de plecare va recomandam sa contactati Ambasada Tunisiei la Bucuresti, situata in Str. Mihai Eminescu 50-54, etaj 4, ap. 10, sector 1, Telefon: 210.11.97;  211.06.86; Fax: 210.11.14

Dreptul de sedere pentru angajare in munca este relativ dificil de obtinut datorita somajului ridicat. Sunt acceptati cei care vor sa lucreze in domenii pentru care exista deficit de forta de munca autohtona specializata, mai ales daca au studii superioare. Este nevoie de aprobarea organelor de politie si a Directiilor regionale de munca, in functie de calificarea solicitantilor. In general, pentru protejarea fortei de munca autohtone, angajarea strainilor in majoritatea sectoarelor de activitate este descurajata. Dreptul de sedere pentru studii se poate obtine pentru perioada studiilor si cu acordul ministerului local al invatamantului.

Se recomanda incheierea unor polite de asigurare acoperitoare, inclusiv pentru situatii de accidente, spitalizari, decese, repatriere.
Pentru evitarea unor situatii neplacute se recomanda respectarea cu strictete a obiceiurilor si traditiilor locale.

Este obligatorie completarea la intrarea in tara a unui formular, in care se precizeaza scopul, durata, natura vizitei si domiciliul. Orice schimbare de domiciliu se anunta la organele de politie sau ale garzii nationale, in termen de trei zile.

Pentru informatii suplimentare despre conditiile de intrare si regimul de sedere in Tunisia, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile tunisiene:

Ambasada Republicii Tunisia din Bucuresti

Sistemul medical

Se recomanda tuturor cetatenilor romani care calatoresc in Tunisia sa incheie polite de asigurare medicala si de calatorie, pentru intreaga durata a calatoriei. Sunt recunoscute asigurarile internationale, fara a se solicita la intrare proba asigurarii. In cazul inexistentei asigurarii, apar probleme in ceea ce priveste efectuarea serviciilor medicale. Fiecare spital departamental sau clinica privata mare practica si servicii de urgenta, dispunand de ambulante proprii. Pentru straini nu exista tratamente medicale gratuite.


Conditii privind traficul auto

Starea infrastructurii rutiere este in general buna. Circulatia se efectueaza pe partea dreapta a drumului.Limitele de viteza sunt asemanatoare celor din Europa, atat in localitati, cat si pe autostrazi (50, 60 km/ora in localitate, 90 km/h in afara localitatii, 120 km/h pe autostrazi). Sunt instalate, fara indicatoare, radare, atat in localitati, cat si in afara acestora. Utilizarea centurii de siguranta este obligatorie. Parcarea se poate face numai in locurile special amenajate, in caz contrar, autoturismele pot fi ridicate de politie. Nu este permisa conducerea sub influenta alcoolului.


Permisul de conducere

Permisul de conducere romanesc este valabil doar pentru turisti. Cei care obtin drept de sedere pe termen lung trebuie sa-l preschimbe cu un permis similar tunisian.


Informatii pentru cazuri de accidente rutiere

In cazul accidentelor usoare exista o procedura de „constat à amiable”, respectiv completarea unui formular, de regula purtat in autoturism, fara prezenta politiei, intre cei implicati in accident. Daca in urma accidentului sunt raniti, chemati politia locala dupa ce ati acordat primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii romane de asigurari din tara respectiva care figureaza pe Cartea verde. Fiecare polita de asigurare medicala emisa de o societate de asigurare autorizata din Romania are inscris pe ea un numar de telefon la care se raspunde in regim de permanenta. Apelati numarul de telefon inscris pe polita si urmati toate indrumarile ce va sunt adresate. Pastrati documentele de plata pana la inapoierea in tara pentru a le prezenta societatii de asigurare.

In caz de deces, apar probleme doar pentru cei care nu au avut asigurare de viata corespunzatoare. Pentru cei cu asigurare, agentia funerara ROBLET, cu reprezentante pe intreg cuprinsul tarii, asigura toate serviciile necesare. Actele trebuie emise de misiunea diplomatica a Romaniei.


Reglementari vamale

Nu se aplica scutiri de taxe pentru bunurile introduse in Tunisia. Bunurile interzise la introducere sunt drogurile (sanctiunile sunt foarte aspre), armele, munitiile, precum si bauturile alcoolice si tigarile, in cantitati ce depasesc nevoile proprii de consum. Pentru unele produse (sisteme video, camere de luat vederi, aparate TV, laptop etc., altele decat cele de uz turistic) se elibereaza un document de introducere in tara, pentru a putea fi acceptate la iesire. Altfel, ele pot fi confiscate. Sume maxime de bani permise la intrare si la iesire: echivalentul a 5000 dinari tunisieni (cca. 3000 Euro) fara declaratie. Peste aceasta suma este obligatorie, la intrare, declararea sumei, iar la iesire, prezentarea fie a declaratiei de la intrare, fie a unui document bancar justificativ. Bunurile deosebite trebuie declarate la intrare, pentru a putea fi scoase din tara fara probleme.


Regimul medicamentelor

Sunt excluse atat la intrare cat si la iesire drogurile de orice tip si substantele dopante. Turistii pot avea asupra lor medicamentele uzuale, pentru stricta necesitate personala.

 

Fast Facts

Nume: Republica Tunisia
Capitala: Tunis
Asezare: in nordul Africii, la Marea Mediterana, intre Algeria si Libia
Moneda: dinarul tunisian - TND
Fus orar: UTC+1

When to go Tunisia

Temperatura medie
Tunisia este o destinatie ce poate fi vizitata in orice perioada a anului. Mai si iunie sunt cele mai placute luni: desi florile infloresc tot timpul anului, in aceste luni culorile si abundenta lor sunt incantatoare. Cele mai potrivite perioade pentru a calatori in Tunisia sunt aprilie - mai, septembrie - octombrie. Pentru vacantele de tip plaja perioada recomandata este aprilie - octombrie.
Clima in Tunisia este precum tara in sine un adevarat mozaic, in zona de Nord intalnim o clima tipic mediteraneana, in centrul tarii o clima subtropicala uscata iar in sud datorita vecinatatii cu Desertul Sahara, o clima tropical uscata. Din acest motiv cei care viziteaza Tunisia in timpul iernii (noiembrie - februarie) pot intalni situatia ca intr-o singura zi sa treaca de la temperaturi de 15°C in Nord la 28°C in Sud. Pe Insula Djerba, situata in partea de sud a tarii se poate face baie in mare chiar si de Revelion. Bagajele trebuie facute in consecinta, in functie de perioada si zona in care se calatoreste.

Vacante in Tunisia

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Tunisia . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Impresii de calatorie Tunisia

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.741.853 zile de vacanta vandute
 • 262.397.795 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia