Despre Suedia

Eturia - Agentie de turism

Despre Suedia

Una din marile puteri ale secolului al XVII-lea - Suedia sau Regatul Suediei (Konungariket Sverige) este actualmente una dintre tarile cu un inalt grad de civilizatie.


Una dintre cele mai bogate si mai fericite natiuni din lume, Suedia este un regat puternic, cu o societate la fel de puternica, o tara a progresismului, a modernismului si a tolerantei, un adevarat model european si mondial. Stramosi ai vikingilor, suedezii sunt renumiti in primul rand pentru cultura si civilizatia lor, design-ul suedez, muzica, arta, literatura dar si stiinta foarte avansata au avut si au in continuare un impact puternic la nivel global. Asociata adesea cu branduri de renume precum Ikea, Volvo, H&M, ABBA sau cu personalitati ca Alfred Nobel, Suedia este mai mult decat atat, oferind vizitatorilor sai peisaje salbatice, zone de coasta cu sate pitoresti in Regiunea Dalarna, una dintre cele mai frumoase capitale ale nordului - Stockholm, impresionante arii urbane precum Gothenburg sau Malmo dar si
zone din Regiunea Lapland, caracterizate printr-un mediu arctic unde parcurile nationale Sarek si Abisko impresioneaza prin varfurile semete, pajistile alpine, ghetarii si raurile repezi. Cu toate acestea cel mai important export al Suediei ramane, probabil, cultura si modernitatea sa.

Motive pentru a vizita Suedia

1 Capitala Stockholm

2 Aurora boreala

3 Hotelul de gheata

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Florin

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Suedia Stockholm
 
Oferte de vacanta Suedia Stockholm
 
La ce sa te astepti in Suedia
Suedia este una dintre cele mai liberale si tolerante tari astfel incat nu impune restrictii de conduita turistilor;
Suedezii sunt in general foarte organizati si punctuali, astfel incat este bine sa nu intarziati atunci cand aveti programata o intalnire;
Atunci cand se intalnesc, suedezii se imbratiseaza, numai in situatii formale se saluta doar prin strangerea mainii;
Datorita liberalismului accentuat, nuditatea este larg acceptata, astfel ca este comuna practica de a inota fara haine sau de a nu fi acoperit de un prosop la vestiarele din salile de sport / piscine.
Viza

Conditii de intrare si regim de sedere

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Suedia.

Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare prevazute de legislatia nationala recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile suedeze:

Ministerul Afacerilor Externe al Suediei (http://www.ud.se/)
Ambasada Regatului Suediei la Bucuresti (www.swedenabroad.com/bukarest)


Sistemul medical

Asigurarea medicala este obligatorie in Suedia.

Va recomandam cu insistenta sa incheiati o asigurare medicala de sanatate sau sa obtineti Cardul European de Sanatate inainte de a pleca intr-o calatorie.

Va recomandam sa va incheiati, inainte de plecare, o asigurare de calatorie. Aceasta are valabilitate in toate tarile si poate sa acopere de la riscurile de baza (imbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau in caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii in strainatate, falimentul companiei aeriene etc.

Asigurarea de viata s-a dovedit benefica pentru familiile celor decedati in urma unor accidente sau din motive de boala.

Regimul medicamentelor

Puteti sa aveti asupra dumneavoastra medicamente uzuale, pentru care nu aveti nevoie de reteta.

Atentie! Nu luati cu dumneavoastra decat cantitatile de medicamente strict necesare!

Va recomandam sa aveti la dumneavoastra reteta medicului pentru medicamentele care depasesc sfera celor uzuale.

Antibioticele nu se elibereaza decat pe baza de reteta.

 

Fast Facts

Nume: Regatul Suediei
Capitala: Stockholm
Asezare: tara nordica situata in Peninsula Scandinava in nordul Europei
Moneda: coroana suedeza - SEK
Fus orar: UTC +1/UTC +2

When to go Suedia

Temperatura medie
Ianuarie   0 oC
Februarie   -1 oC
Martie   3 oC
Aprilie   8 oC
Mai   15 oC
Iunie   20 oC
Iulie   22 oC
August   20 oC
Septembrie   15 oC
Octombrie   10 oC
Noiembrie   5 oC
Decembrie   1 oC
In ciuda pozitiei sale nordice, Suedia nu este atat de geroasa pe cat ne asteptam. In sud este un climat temperat tot timpul anului, iar in nord vara poate fi destul de calduroasa. Suedia merita vazuta in timpul verii si toamna (de la sfarsitul lunii mai si pana in septembrie), dar excursionistii ar fi de preferat sa evite sezonul tantarilor, adical unile iunie si iulie.
Iarna, calatoriile sunt oarecum restrictionate si necesita o planificare amanuntita, precum si haine groase de iarna; insa, in aceasta perioada sunt oportunitati mari pentru a practica sporturile de iarna.

Stockholm

Stockholm este asezat in zona central - estica a tarii si beneficiaza de un climat temperat continental umed. Datorita latitudinii la care este situat orasul, lumina zilei dureaza mai mult de 18 ore la sfarsitul lunii iunie si doar in jur de 6 ore la sfarsitul lunii decembrie. Vara temperaturile medii anuale din timpul zilei variaza intre 20-25°C, iar minimele in jurul temperaturii de 13°C. Iarna nu se inregistreaza ninsori abundente, iar temperaturile medii oscileza intre -5 si -1°C. Primavara si toamna sunt in general mai racoroase. In Stockholm aurora boreala poate fi observata ocazional.

Hotelul de gheata

In special in perioada de iarna dupa ce raul ingheata si faciliteaza construirea hotelului.

Vacante in Suedia

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Suedia . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Impresii de calatorie Suedia

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.696 zile de vacanta vandute
 • 257.982.484 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia