Oceanul Indian

Sri Lanka Sfaturi de calatorie

Paradisul ceaiului, plajelor si nestematelor
Sfaturi de calatorie

Sri Lanka este o tara extrem de primitoare, cu oameni prietenosi dispusi sa iti ofere in permanenta ajutor. Turismul este in plina dezvoltare astfel ca nu trebuie sa te astepti la o infrastructura de transport si cazare foarte dezvoltata. Limba engleza este cunoscuta de marea majoritate a populatiei, dat fiind trecutul colonial al tarii. Evita mijloacele de transport in comun, in special autobuzele, care, desi sunt cel mai ieftin mijloc de deplasare sunt de obicei foarte aglomerate si nu respecta un orar regulat.

Viza, conditii de intrare si de sedere:

 • Se obtine online
 • Valoarea taxei de viza: 40 EUR

Pentru mai multe informatii despre calatoriile in Sri Lanka in contextul COVID-19 accesati website-ul MAE aici.

Documente necesare pentru obtinerea vizei de intrare:
 • Pasaport permanent valabil cel putin 6 luni de la data intrarii in tara 

Limba oficiala

 • Limba oficiala a tarii este: Sinhaleza si tamil

Limba oficiala si nationala este sinhala vorbita de 74 % din populatie; tamil este limba nationala, vorbita de 18 % din populatia tarii; ale limbi vorbite se regasesc in procentaj de 8 %.

Salut! = ācāraya!!
Bună dimineața! = Subha udǣsanak!
Bună ziua! =Helō!
Bună seara! = Subha sandyāvak!
Noapte bună! = Subha rātriyak!
La revedere! = āyubōvan!
Mulțumesc! = Stutiyi!
Cu plăcere! = Satuṭin!
Te rog = Karuṇākara
Da = Ov
Nu = Næhæ
Ce mai faci? = O baṭa kesēda?
Bine, mulțumesc! = Hon̆dayi, stūtiyi!
Nu înțeleg! = Maṭa tērennē nǣ!
Nu știu! = Mama dannē næhæ!
Scuză-mă! = Maṭa samāvenna!
Apă plată = Sarala jalaya
O bere, te rog! = Karuṇākara biyar ekak!

Reguli de conduita

Nuditatea și topless-ul în public (plaje, piscine) este inacceptabilă și ilegală; există doar câteva hoteluri ce permit acest lucru; este recomandat să întrebi la recepția hotelului despre politica lor referitoare acest lucru.
Vizitarea unui templu impune întotdeauna o anume ținută: se intră fără încălțăminte, genunchii și umerii trebuie să fie acoperiți. În cele mai multe temple, donațiile sunt apreciate.
În ceea ce privește comportamentul într-un safari, trebuie mereu să fii atent la indicațiile ghidului, deoarece animalele sălbatice sunt imprevizibile.
Evita contactul direct cu animalele sălbatice: nu tulbura animalele cu zgomote neobișnuite, nu arunca lucruri înspre ele pentru a le atrage atenția, nu striga, nu le hrăni. Nu purta haine albe/în culori tari și nu folosi parfumuri, întrucat elefantți te pot simți de la o distanță considerabilă.

Sfaturi financiare

Pentru o masa de pranz puteti plati intre 7-10 USD, pentru o bere locala in jur de 1.3 USD, iar o calatorie cu taxi-ul costa 0.4 USD/km

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia