Europa

Slovacia Atractii

Castele, palate si lanturi nesfarsite de munti
Ce ai de vizitat in Slovacia

Bratislava

Capitala si cel mai mare oras al Slovaciei, Bratislava este situat pe malurile Dunarii ce strabate orasul de la vest spre sud est, in apropierea granitelor Slovaciei cu Austria, Ungaria si Cehia, la doar 60 km distanta de Viena. Prima atestare documentara a orasului dateaza din anul 907 cand se nume... [ Citeste tot ] Capitala si cel mai mare oras al Slovaciei, Bratislava este situat pe malurile Dunarii ce strabate orasul de la vest spre sud est, in apropierea granitelor Slovaciei cu Austria, Ungaria si Cehia, la doar 60 km distanta de Viena. Prima atestare documentara a orasului dateaza din anul 907 cand se numea Brezlauspurc. In perioada dominatiei Imperiul Austro Ungar, orasul se numea Pressburg (Pozsony), actuala denumire datand din 1837 dar fiind oficializata in 1919. Majoritatea cladirilor istorice sunt concentrate in Orasul Vechi iar centrul istoric este reprezentativ prin numeroasele palate majoritatea in stil baroc, nelipsind si catedralele si bisericile in stil gotic, acestora adaugandu-li-se noile structuri moderne ale secolelor XIX si XX. Orasul abunda in monumente si cladiri istorice, reprezentative fiind castelele Bratislava, Devin, Conacul Rusovce, Palatul Grassalkovich, Palatul Arhiepiscopal, Cladirea Bibliotecii Universitatii, Catedrala Sfantul Martin, Biserica Franciscana, dar si constructiile moderne ca Podul Novy Most, Turnul Kamzik, noua cladire a Teatrului Slovac. Bratislava abunda in spatii verzi, parcuri si lacuri cele mai mari fiind Parcul Horsky, Parcul Forestal, Parcul Kral, Gradina Zoologica, Gradina Botaanica Comenius, lacurile Strkovec, Kuchajda, Vajnory si Rusovice. Bratislava este inima culturala a Slovaciei. Una din structurile cele mai impresionante ale orasului este Castelul Bratislava, care de-a lungul timpului a fost regandit si reconstruit. Daca timpul va permite poti vizita si Castelului Devin care se afla pe un deal stancos, unde Raul Morava, care formeaza granita intre Austria si Slovacia, se varsa in Dunare. Este unul din cele mai importante situri arheologice slovace ce include un muzeu dedicat istoriei sale. Datorita structurii si caracterului ei istoric multicultural, cultura locala a fost influentata de componenta etnica, avand ca rezultanta prezenta a numeroase teatre, muzee, galerii, sali de concert, cinematografe, cluburi, institutii culturale ale altor etnii si popoare.  [ Ascunde ]

Tatranska Lomnica

Tatranska Lomnica este cea mai importanta statiune de schi din regiunea muntilor Tatra Inalti, situata la poalele piscului Lomnicky (2.632 m) din perimetrul Parcului National Tatra Inalti. In vestul statiunii se afla centrul de schi Jamy, recomandat pentru schiori incepatori si intermediari. Al doil... [ Citeste tot ] Tatranska Lomnica este cea mai importanta statiune de schi din regiunea muntilor Tatra Inalti, situata la poalele piscului Lomnicky (2.632 m) din perimetrul Parcului National Tatra Inalti. In vestul statiunii se afla centrul de schi Jamy, recomandat pentru schiori incepatori si intermediari. Al doilea centru de schi, Skalnate Pleso-Lomnicke Sedlo, este destinat schiorilor avansati. Aflat la 2200 m altitudine, are accesul facilitatat de 2 telecabine pornind din apropierea hotelurilor. Tot de aici porneste telegondola spre piscul Lomnicky de unde se deschide o panorama superba spre varfurile invecinate. Cei interesati pot vizita si Observatorul aflat pe varful Lomnicky. Oaspetii statiunii Tatranska Lomnica pot petrece clipe placute vizitand muzeul Parcului National Tatra, pestera Belianska sau rustica asezare Zdiar.  [ Ascunde ]

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!