Orientul Mijlociu

Qatar Despre destinatie

Incursiunea într-un paradis oriental modern
Despre Qatar

Incursiunea într-un paradis oriental modern

Cunoscut pana in 1940 doar pentru pescuitul de perle, Qatar este unul dintre statele cu un nivel de trai dintre cele mai ridicate - printre altele, locuitorii neplatind taxe pentru apa, electricitate si telefonia locala. Qatar, stat ce detine in prezent a treia rezerva de gaze naturale din lume, dispune de o economie si un turism aflate in plina dezvoltare. Datorita pozitiei sale geo-economice, Qatar atrage un numar mare de companii multinational...  [ Citeste tot ]

De ce ne place noua Qatar

1. Piața Souq Waqif
Piața Souq Waqif din Doha este o adevărată călătorie în timp și în cultura tradițională. De îndată ce pășești pe aleile înguste, te simți ca și cum ai fi transportat într-o lume magică, plină de mister, culoare și arome. Atmosfera vibrantă și suvenirele colorate mi-au captat atenția imediat: tarabele pline cu textile fine, bijuterii strălucitoare și obiecte de artă tradițională m-au făcut să mă simt ca într-un paradisal shoppingului. M-am bucurat să interacționez cu comercianții locali, să aflu poveștile din spatele unor produse care mi-au plăcut mult și îți extersez abuilitățile de a negocia pentru cele mai bune oferte. Mirosul de mâncare proaspăt gătită m-au învăluit pe măsură ce am continuat să explorez. În cele din urmă, m-am așezat pe terasa unuia dintre restaurantele din piață. Am savurat mâncarea delicioasă în timp ce priveam agitația continuă. Atmosfera vie, muzica tradițională și priveliștea deosebită au făcut din această experiență una pe care nu o voi uita niciodată.
2. Marea Moschee
Odată ce am pășit în acest sanctuar sacru, am fost cuprins de o senzație de pace și stare de bine, care m-a însoțit pe tot parcursul vizitei. Arhitectura minunată a moscheii m-a lăsat fără cuvinte. Minaretele înalte și detaliile decorațiunilor m-au făcut să mă simt ca și cum aș fi intrat într-unadevărat palat. Priveliștea curții interioare, dominată de o fântână elegantă, m-a lăsat fără cuvinte. În interiorul moscheii, decorul plin de măiestrie, împreună cu lumina naturală care se strecura prin ferestrele colorate, au creat o atmosferă nemaiîntâlnită. Ghidul local mi-a împărtășit istorii și informații despre semnificația fiecărei părți a moscheii. A fost uimitor să aflu despre simbolismul cultural care a stat la baza construcției acestui loc unic.
3. Deșertul Khor Al Adaid
Prima dată când am văzut dunele impresionante, am simțit cum mi se face pielea de găină de emoție și curiozitate. Excursia cu mașina în deșert a fost o adevărată provocare a abilităților șoferului, dar și o călătorie unică printre peisaje spectaculoase. Fiecare coborâre și urcare pe dune a fost acompaniată de un val de trăiri intense. Când am ajuns la Khor Al Adaid, m-a copleșit frumusețea lacului sărat, înconjurat de dune. E o oază în mijlocul nesfârșitului de nisip, o imagine care mi-a adus aminte de povești din cărțile de călătorii. Am făcut și sandboarding pentru prima oară, o activitate care mi-a adus o porție zdravănă de adrenalină și distracție.
4. Golful Persic
Golful Persic și plajele qatareze sunt paradisiace. Am fost cucerită de nisipul fin și auriu care se întindea la nesfârșit, iar apele calde și limpezi m-au învăluit într-o stare de relaxare profundă. Dincolo de leneveala dulce de pe plajă, am ales să merg la snorkeling, unde am descoperit lumea subacvatică uimitoare, cu coralii colorați și pești exotici. Fiecare explorare m-a dus într-un alt univers fascinant. Cu diverse sporturi nautice disponibile, nu ai cum să te plictisești vreodată. Am apreciat mult plajele publice Katara, Simaisma, Sealine și Umm Bab, iar plajele hotelurilor Grand Hyatt, Hilton Salwa, Intercontinental și Ritz-Carlton sunt refugii exotice superbe.
5. Museum of Islamic Art
Vizita mea la Muzeul de Astă Islamică din Doha a fost ca o călătorie prin trecutul, frumusețea și bogăția culturii islamice. E mai mult decât un muzeu, e un templu al artei care te copleșește prin detalii: arhitectura grandioasă a muzeului creează un cadru impresionant pentru colecțiile expuse. Am remarcat minuțiozitatea detaliilor mai ales la obiecvtele din ceramică, sticlă, textil și… bijuterii - toate emană strălucirea epocilor trecute. Iar fiecare obiect e capabil să spună o poveste unică despre înțelepciunea, creativitatea și tradițiile acestor culturi antice. Bine, și tehnologia modernă cu prezentări interactive m-au ajutat să înțeleg semnificația culturală și simbolismul din spatele fiecărei opere.

Fast facts Qatar Fast facts

Suprafata
11,571 km2
Populatie
1,7 mil
Fus orar GMT
+3 ore
Prefix telefonic
974
Nume oficial
Statul Qatar
Capitala
Doha
Forma de guvernare
Monarhie constitutionala

O calatorie surprinzatoare: Doha & Malaezia

O calatorie si destinatii care de la inceput si pana la retur nu au incetat sa ma surprinda. Zborurile cu Qatar Airways la standardele ridicate deja cunoscute, o parte din colegii de grup beneficiind de upgrade la clasa business, au fost o reala sati ... Vezi testimonial

Impresii Doha - Septembrie

Doha - o noua destinatie turistica! Odata cu ridicarea vizelor pentru romani (august 2017), din una dintre cele mai bogate tari ale lumii, Qatarul, Doha devine rapid o destinatie ce nu poate fi neglijata. Acces direct din Bucuresti cu Qatar Airways, ... Vezi testimonial

Eturia De ce

  • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
  • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
  • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
  • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
  • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
  • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
  • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
  • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
  • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia