Despre Muntenegru

Eturia - Agentie de turism

Despre Muntenegru

Fosta membra a federatiei iugoslave, Muntenegru este renumita prin frumusetea peisajelor, deschiderea la Marea Adriatica si nu in ultimul rand prin ospitalitatea proverbiala a locuitorilor sai. Numita Monte Negro de navigatorii venetieni, datorita padurilor de pin de pe Muntele Lovcen, Muntenegru are mai mult de jumatate din suprafata tarii la altitudini de peste 1.000 de metri, iar Marea Adriatica patrunde ca un pinten in tarmul abrupt in care falezele alterneaza cu plajele acoperite de nisip sau pietris.


Muntenegru stat situat in Europa de Sud - Est, avand iesire la Marea Adriatica, se invecineaza cu Croatia la vest, cu Bosnia si Hertegovina la Nord - Vest, cu Serbia si Kosovo la nord - est si Albania la Sud - Est. Capitala si cel mai mare oras este Podgorita.
In anul 2006, in urma unui referendum ce a avut loc la data de 21 mai, fostul principat atestat documentar la 1852 si intrat intr-o uniune statala in 1918, isi declara independenta. La scurt timp dupa declararea independentei, Muntenegru si-a manifestat dorinta de a face parte din Uniunea Europeana si NATO. Muntenegru este clasificat de Banca Mondiala, ca stat cu venituri medii, fiind membru al ONU, al Organizatiei Mondiale a Comertului, Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa, al Consiliului European, participant al Acordului Central European al Comertului Liber si membru fondator al Uniunii Mediteraneene.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Raluca

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Muntenegru
 
Viza

Fast Facts

Nume: Muntenegru
Capitala: Podgorita
Asezare: Stat in sudul - estul Europei, intre Marea Adriatica si Serbia
Moneda: Euro - EUR
Fus orar: UTC +1

When to go Muntenegru

Temperatura medie
Clima in Muntenegru este de tip temperat continental, iar in zonele de tarm in sezonul de vara, clima este de tip mediteranean. Verile sunt calde si iernile umede, dar nu foarte reci. Litoralul muntenegrean este cald si insorit din mai si pana in septembrie. Cea mai calda perioada este in lunile iulie si august cand temperaturile oscileaza intre 19° C si 29° C. Cea mai rece perioada este in lunile ianuarie si februarie cand temperaturile oscileaza intre -7° C si 2° C. In zona Budva numarul de ore insorite este de circa 2.300 pe an, clasand-o pe primul loc intre localitatile riverane Marii Mediterane; temperatura apei marii oscileaza intre 11° C in februarie si 24° C in august. In perioada mai - octombrie temperatura apei marii este de aproximativ 18° C, sezonul de baie durand 6 luni.

Vacante in Muntenegru

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Muntenegru . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Impresii de calatorie Muntenegru

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.854 zile de vacanta vandute
 • 258.721.431 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia