Asia

Mongolia Descopera

Desertul nomazilor transformat intr-un imperiu
Descopera Mongolia - Desertul nomazilor transformat intr-un imperiu
Circuite
Circuite
1

Despre Mongolia se spune ca este Tara Cerului Albastru, un cer de o nuanta incredibila, atat de albastru, incat ar merita un nume propriu. In secolul al XIII-lea, Mongolia a fost centrul unuia dintre cele mai mari imperii - Imperiul Mongol, condus de catre Ginghis Han si urmasii lui, iar astazi este, fara indoiala, unul dintre putinele locuri inca salbatice ale Asiei. Intinderile de stepa spectaculoase, unde galopeaza caii salbatici takhi, intalnesc munti inzapeziti si chei spectaculoase, in timp ce, in sudul tarii, Marele Desert Gobi se intinde pana la linia orizontului - fiind una dintre regiunile cele mai putin populate ale planetei. In desert, te simti coplesit de relieful aproape magic, Gobi fiind unul dintre acele locuri binecuvantate in care mai poti intalni obiceiuri stravechi. Peisajul marelui desert variaza de la colosalele dune de nisip Khongor la intinderi domoale in care din cand in cand iurtele, caii si cate un palc de camile invioreaza privelistea. In mare parte a acestui vast tinut, stilul de viata nomad a ramas neschimbat inca din zilele lui Ginghis Han. Chiar daca in zilele noastre stilul modern de viata incepe castige teren, aproximativ jumatate din populatia Mongoliei traieste in continuare in mod traditional, in iurta (ger) - un cort rotund, mare si alb - care poate fi transportata cu usurinta si care are intotdeauna aceeasi pozitie in raport cu punctele cardinale, usa fiind mereu orientata catre sud. Practicanti ai budismului tibetan, mongolii cred ca s-au intrupat din Desertul Gobi, de la care au imprumutat asprimea trasaturilor si aramiul tenului.

Centrul puterii imperiale: Karakorum & Erdene Zuu

Urmasii lui Ginghis Han: Nomazii si cazarile in iurta

Frumusetea peisajelor desertice: Gobi

Capitala a unei natiuni de nomazi: Ulan Bator

Taste of Mongolia

Incepand de la:

2590 € / pers.
Vezi Detalii

Recomandarile Noastre

Noi iti aratam ca locul pe care l-ai visat, exista, si te ducem acolo… Vom elabora impreuna itinerarul care sa se potriveasca perfect dorintelor tale unice, tinand cont de destinatia dorita, de durata si de bugetul in care doresti sa te incadrezi.

Iti impartasim experienta Eturia si ne asiguram ca experienta ta este exact ceea ti-ai dorit sa fie.

1 / 1
Taste of Mongolia
Recomandat Eturia

Taste of Mongolia

Circuit privat
Circuit

Incepand de la:

2590 € / pers.
Exploreaza

Mongolia Vacante

Taste of Mongolia
Vacante individuale

Taste of Mongolia

Circuit privat
Circuit

Incepand de la:

2590 € / pers.
Exploreaza

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!