Oceanul Indian

Mauritius Sfaturi de calatorie

Inspiratie pentru Paradis
Sfaturi de calatorie

Delictele marunte sunt comune si este recomandabil sa iti protejezi lucrurile personale cu precadere in zonele frecventate de turisti (Port Louis, Grand Baie si Flic en Flac).

Viza, conditii de intrare si de sedere:

 • Nu este necesara

Pentru mai multe informatii despre calatoriile in Mauritius in contextul COVID-19 accesati website-ul MAE aici.

Limba oficiala

 • Limba oficiala a tarii este: Engleza

Constitutia din Mauritius nu stipuleaza o anume limba ca limba oficiala. Engleza si franceza sunt considerate de facto limbi nationale si sunt folosite in administratia publica, mediile profesionale si educationale, instante si firme. Limba folosita in Parlament este engleza insa fara a fi ingradita folosirea limbii franceze, Constitutia este scrisa in limba engleza, iar Codul Civil este scris in limba franceza.
In mass-media si literatura limba folosita este franceza, limbile asiatice sunt folosite in activitatile religioase si culturale. Creola mauritiana este vorbita de majoritatea populatiei, in comunitati, acasa, in comert. Alte limbi vorbite sunt chineza, hindi, tamil, bhojpuri, telugu. In mediul scolar sunt folosite engeza, franceza, creola mauritiana si in functie de scoala o limba asiatica.

Salut! = Hello!
Bună dimineața! = Good morning!
Bună ziua! = Good afternoon!
Bună seara! = Good evening!
Noapte bună! = Good night!
La revedere! = Good bye! See you soon!
Mulțumesc! = Thank you!
Cu plăcere! = You’re welcome!
Te rog = Please!
Da = Yes
Nu = No
Ce mai faci? = How are you?
Bine, mulțumesc! = Fine, thank you!
Nu înțeleg! = I don’t understand!
Nu știu! = I don’t Know!
Scuză-mă! = Sorry!
Apă plată = Still water
O bere, te rog! = A beer, please!

Vestimentatie

In lacasurile de cult si in restaurante localnicii abordeaza o tinuta sobra. Cand vizitezi un lacas de cult este recomandat sa ai o tinuta decenta. Daca se merge in vizita la o familie musulmana sau lacas de cult musulman este recomandat ca femeile sa respecte cateva reguli in alegerea garderobei: hainele trebuie sa acopere bratele si picioarele, iar lenjeria intima sa nu fie vizibila. Nici barbatii nu ar trebui sa poarte imbracaminte prea lejera.
Pantalonii scurti sunt acceptati in oras, dar nu atunci cand se viziteaza un obiectiv religios.

Reguli de conduita

Acolo unde vei interactiona cu comunitatile locale este recomandat sa arati respect fata de religia si obiceiurile zonei.
Gesturile obscene sau nepoliticoase sunt considerate ofensatoare.
Pentru a da/lua un obiect si in special mancare, foloseste intodeauna mana dreapta.

Sfaturi financiare

Conversie: 1 USD= 29 MUR; 1 euro= 39 MUR

In Mauritius oferirea de bacsis nu este o practica des intalnita, fiind chiar descurajata de autoritati. Cu toate acestea mici sume oferite in plus vor fi binevenite intrucat salariile populatiei sunt in general mici.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Uplifting Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia