Despre Libia

Eturia - Agentie de turism

Despre Libia

Soare cald, inimi calde sunt cuvintele prin care se descriu libienii ca popor. O tara mare cu o istorie bogata si peisaje deosebite: inalte lanturi muntoase ce vin in completarea campurilor verzi si a plajelor insorite de pe coastele Mediteranei si nu in ultimul rand desertul ce se intinde departe in inima Africii, punctat de oaze magnifice.


Lunga istorie a Libiei este caracterizata prin numeroase suisuri si coborasuri, marturie a acestui fapt stand multele sale monumente istorice: de la gravurile din muntii Akakus la picturile rupestre din Pesterile Matchandoush, de la orasele: Jarma, Zakakra si Sabha in sud, la cele din centrul tarii precum Ghirza Ghirza.
De-a lungul secolelor, Libia a fost camin pentru numeroase popoare ce au lasat in urma lor un tezaur cultural, pe aici perindandu-se fenicienii, vechii greci, romanii si bizantinii in antichitate, urmati de soldatii lui Uqba ibn Nafi si cei ai Imperiului Otoman.
Prima destinatie a Libiei si cea mai vizitata de turisti este Tripoli, cel mai mare oras si Regina Marilor. Acesta este un sit istoric, un oras specific civilizatiei islamice, artei arabe si artizanatului local, unde fiecare cladire, fiecare monument spune o poveste.
Romanii au ridicat orasele Oea, Sabratha si Leptis Magna, iar intreaga regiune a fost numita Tripolis (trei orase). Dintre acestea, Oea, fosta asezare pe a carei vatra se ridica actualul oras, a fost distrusa si reconstruita de nenumarati cuceritori pastrand din vechea glorie romana doar numele: Tripoli. In acelasi timp, ingropat sub nisip a dormit, Leptis Magna fiind astazi mai bine conservat oras antic din lume si totodata cel mai mare.
Vechiul oras Tripoli s-a schimbat foarte putin in ultimele 2000 de ani, fiind un labirint de stradute nepavate atat de inguste incat pe unele nu incape nici o masina dar si o gradina luxurianta plina de maslini, palmieri, portocali si vita de vie. In vreme ce aici timpul pare incremenit, la cativa kilometri in lungul coastei s-a ridicat zona noua a orasului ce gazduieste poduri suspendate, bulevarde largi, parcuri si cladiri inalte, blocuri de birouri, intr-un cuvant, un cu totul alt oras, unul modern si occidental.
Calatorului fascinat de desert si de lumea magica a oazelor, pe masura ce inainteaza in marea de nisip, val dupa val, i se vor arata oaze racoritoare iar intre ele, Bijuteria Desertului, Ghadames, un ameste de frumusete naturala, monumente istorice si un stil arhitectonic specific.
Daca sunteti pasionati de artizanat si cumparaturi, in Libia va veti putea satisface aceasta placere, mai ales in pietele populare unde veti descoperi multe produse traditionale de artizanat de la imbracaminte, covoare la bijuterii din aur si argint, de la articole din piele la vase si decoratiuni din ceramica.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Florin

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Libia
 
Viza

Conform unei reglementari a autoritatilor libiene, din decembrie 2007, datele de pe pasaport trebuie traduse in limba araba de catre un traducator autorizat, in caz contrar existand riscul de a nu fi admis pe teritoriul libian. De asemenea, existenta in pasaport a unei vize pentru Israel conduce automat la refuzul acordarii vizei pentru Libia.
Vizele pentru aceasta tara se obtin de la Biroul Popular al Marii Jamahirii Arabe Libiene Populare Socialiste.

Fast Facts

Nume: Libia
Capitala: Tripoli
Asezare: Situata in nordul Africii la Marea Mediterana intre Egipt si Tunisia
Moneda: Dinarul libian - LYD
Fus orar: UTC+2

When to go Libia

Temperatura medie

Cea mai potrivita perioada de a vizita Libia este in luna noiembrie si  in intervalul februarie - aprilie.
In lunile de vara, din iunie in septembrie, este in general foarte cald, cu temperaturi medii pe coasta de aproximativ 30 ° C, adesea insotite de umiditate ridicata. De asemenea, nu recomandam o calatorie in desert in intervalul mijlocul lunii mai - octombrie, cand temperatura poate ajunge pana la o sufocanta valoare de 55 ° C iar noaptea poate scadea sub punctul de inghet.

Vacante in Libia

Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Libia . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.287 zile de vacanta vandute
 • 257.796.566 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia