Despre Iran

Eturia - Agentie de turism

Despre Iran

Cunoscut pana in 1935 ca Persia (urmasa a fostului Regat Elam), Iran (Republica Islamica Iran) este situat intre tarmul nord - estic al Golfului Persic si pana la tarmul sudic al Marii Caspice.


Iranul, teritoriu al unora dintre cele mai vechi civilizatii ale lumii - protoelamita si elamita a fost in antichitate unul dintre polii politici, culturali si comerciali ai lumii. Perioada sa de glorie cand imperiul se intindea din zona Balcanilor si pana in Valea Indusului a cazut in urma razboaielor de cucerire ale lui Alexandru cel Mare. Iranul a avut o noua perioada de glorie in Epoca de Aur Islamica cand a dat lumii numerosi ganditori, artisti si oameni de stiinta. Revolutia Constitutionala din 1906 a dus la aparitia primului parlament ce a functionat intr-o monarhie constitutionala. Dupa lovitura de stat din 1953, Iran a devenit treptat un stat autocratic. Disidenta impotriva influentelor externe a culminat cu Revolutia iraniana, care a dus la aparitia Republicii Islamice la 1 aprilie 1979.
Am fost acolo....
STEFANIA
Specialist Iran STEFANIA
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Stefania

031.9998

office@eturia.ro

Oferte de vacanta Iran Kashan
 
Oferte de vacanta Iran Teheran
 
Viza

Conditii de intrare si regim de sedere

In Republica Islamica Iran se poate intra numai pe baza de viza.
Intrarea in Iran este permisa cu pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul acestui stat si viza aferenta.
Toate tipurile de viza se obtin de la Ambasada Republicii Islamice Iran in Romania.

Detalii privind obtinerea vizei pentru Iran
Pentru obtinerea vizei sunt necesare:
-invitatie (vizata de Ministerul de Externe din Teheran); in invitatie trebuie sa se specifice perioada calatoriei si scopul;
-2 fotografii tip pasaport (fara ochelari, palarie, etc.);
-pasaport (valabil 6 luni de la data aplicarii si care sa contina cel putin doua pagini libere);
-cazier judiciar;
-asigurare medicala de calatorie;
-adeverinta medicala in care sa se specific CLINIC SANATOS;
-formular tip completat in doua exemplare (nu trebuie expediat pe mail, se poate prezenta la ambasada direct);
-taxa (230 lei / in cazul neacordarii vizei taxa nu se restituie);
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Eliberarea vizei dureaza aproximativ 2 saptamani; documentele se depun doar in zilele de vineri, intre 09:00-12:00;
*Documentele se depun personal la Sectia Consulara a Ambasadei Republicii Iran la Bucuresti;
*Nu este indicat sa achizitionati bilete de calatorie inainte de eliberarea vizei;
*Pentru informatii suplimentare : tel : 021-3120494/95 sau email : iranconsulate.ro@gmail.com;
*Sectia Consulara a Ambasadei Republicii Iran la Bucuresti isi rezerva dreptul de (ne)acordare a vizei / solicitarea de alte documente inafara de cele mentionate mai sus.

Alte detalii (in limba engleza) se pot obtine la adesa:
http://www.iranembassy.ro/en/masterpages/Consular/Tourist.htm#

Adresa:
Bucuresti, Str. Lascar Catargiu, Nr. 39, Ambasada Republicii Islamice Iran
Tel: +(40) 21 312 04 93 - 5
Fax: +(40) 21 312 04 96

Recomandari M.A.E.
Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care intentioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul acestui stat sa se adreseze Ambasadei Romaniei in Republica Islamica Iran si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.
Cetatenii romani care sunt titulari de pasapoarte turistice sau detinatori de permise de sedere temporara sunt obligati sa solicite viza de iesire la fiecare deplasare in exteriorul Iranului. Eliberarea vizei dureaza maxim 7 zile, iar perioada de valabilitate este de 90 de zile.

Atentie ! Turistii nu sunt exceptati de la aplicarea legilor islamice in privinta vestimentatiei, in special persoanele de sex feminin (corpul si capul trebuie sa fie in permanenta acoperite). In cazul barbatilor nu este permis portul pantalonilor scurti in public.

Ministerul Afacerilor Externe face urmatoarele recomandari:
 • Va recomandam cu insistenta sa va incheiati asigurare de calatorie, medicala si de viata in cazul unei calatorii in Iran.
 • Va recomandam sa respectati traditiile si obiceiurile locale;
 • Va recomandam sa evitati zonele in care se desfasoara mitinguri, manifestatii politice sau zonele in care exista concentrari masive de forte de politie;
 • Nu stationati in zonele din apropierea unor institutii guvernamentale;
 • Evitati orice deplasare pe timpul noptii, indiferent de regiunea in care va aflati;
 • Nu fotografiati/nu filmati obiective de valoare strategica (ex: cladiri oficiale, etc…) Este indicat sa cereti permisiunea localnicilor inainte de a-i fotografia sau filma !
 • Pastrati in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit si nu le expuneti in mod vizibil asupra dumneavoastra sau in masini;
 • Pentru informatii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, va recomandam sa va adresati Institutului National de Sanatate Publica – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.
 • Fast Facts

  Nume: Republica Islamica Iran
  Capitala: Tehran
  Asezare: Situata in Orientul Mijlociu, se invecineaza cu Golful Oman, Golful Persic si Marea Caspica, intre Irak si Pakistan
  Moneda: rial - IRR
  Fus orar: UTC+3:30/UTC+4:30

  When to go Iran

  Temperatura medie
  Ianuarie   5 oC
  Februarie   8 oC
  Martie   14 oC
  Aprilie   20 oC
  Mai   26 oC
  Iunie   32 oC
  Iulie   35 oC
  August   34 oC
  Septembrie   30 oC
  Octombrie   22 oC
  Noiembrie   15 oC
  Decembrie   8 oC
  In general, primavara si toamna sunt cel mai bune perioade pentru a vizita Iranul, chiar daca vremea poate fi un pic nesigura. Primavara dureaza de la jumatatea lunii aprilie si pana la inceputul lunii iunie, iar toamna de la sfarsitul lunii septembrie si pana la inceputul lunii noiembrie.
  Datorita pozitionarii sale geografice, Iranul are un climat divers. In general vremea poate fi structurata in patru anotimpuri. Partea de nord se caracterizeaza prin veri foarte calde si ierni reci, cu perioade cu ploi in sezoanele de primvara si toamna. In partea de sud in apropiere de Golful Persic, vremea este calduroasa cu zile calde si in lunile decembrie si ianuarie, cu veri extrem de calduroase. In munti vremea este imprevizibila, cu variatii mari de temperatura.

  Vacante in Iran

  Descopera recomandarile Eturia pentru vacanta ta in Iran . Ofertele noastre includ toate costurile si comisioanele asociate pachetelor turistice - cazari, bilete de avion, mese specificate in program, transferuri si tururi stabilite in itinerar, taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe de aeroport si serviciu, TVA.

  Impresii de calatorie Iran

  Experienta

  • 10 ani de turism
  • 1.718.350 zile de vacanta vandute
  • 237.819.882 km parcursi de clientii Eturia
  • 106 de destinatii inspectate

  Vacante linistite

  • Fara costuri ascunse!
  • Telefon de urgenta 24/7
  • Ghiduri si sfaturi de calatorie
  • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

  Tarife competitive

  • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
  • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

  Club Eturia Traveller

  • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
  • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
  • 100% tailor made pentru membrii clubului

  Statistici Eturia

  SC Eturia SRL
  Residence: Bucuresti, Romania