Vietnam, o tara plina de istorie si culoare, oameni primitori si multe amintiri de nepretuit Octavian Buzdugan

Octavian Buzdugan
Vietnam, o tara plina de istorie si culoare, oameni primitori si multe amintiri de nepretuit

De mult timp imi doream sa ajung in aceasta tara intrucat citisem doar lucruri pozitive despre ea, iar toate feedback-urile anterioare din partea turistilor ce vizitasera deja destinatia au fost excelente.

Circuitul nostru a inceput in Hanoi, unde am avut ocazia sa facem o plimbare cu cyclo, am vizitat complexului Ho Chi Minh, cartierul frantuzesc, Templul Literaturii, dar si Muzeul Etnografiei. 

Peste tot pe unde ne-am plimbat am incercat si gastronomia locului. Astfel incat pot afirma ca Vietnam iti ofera o experienta culinara completa. De la chioscurile stradele, unde ai ocazia sa incerci produse gatite in fata ta, pana la restaurantele high-end, toate acestea iti ofera ocazia sa testezi specialitatile locale.

In Vietnam trebuie sa ajungi obligatoriu si in Ha Long Bay, aceasta fiind si urmatoarea noastra oprire de pe traseu. Aici am petrecut doua zile intr-o croaziera prin golf. Experienta a fost inedita intrucat am luat parte pe vas la un curs de gatit, invatand sa facem pachetele de primavara, dar am avut si ocazia sa inotam, sa ne plimbam cu caiacul sau sa participam la o clasa de Tai Chi.

Urmatoarea oprire a fost in Hue unde am vizitat Pagoda Thien Mu, Citadela Regala, Mormantul lui Khai Dinh, precum si Mausoleul Imparatului Minh Mang.

Cu deschidere la ocean sa afle alte doua orase importante, Da Nang si Hoi An. In Da Nang am admirat piata si zona centrala, iar in Hoi An podul japonez, centrul cultural chinezesc si casele vechi ale comerciantilor.

Ba Na Hills a fost punctul forte al acestui circuit, toti turistii ramanand impresionati de acesta. Situat la 1500 m altitudine, complexul este grandios, surprinzand prin maretie si natura luxurianta. De asemenea, aici se afla celebrul pod sustinut de doua palme, simbol arhicunoscut deja de toti pasionatii de calatorii.

Ultima parte a circuitului a presupus vizitarea orasului Saigon, denumit si Ho Chi Minh. Aici am vizitat cele mai importante atractii turistice ale metropolei vietnameze: vechea cladire a Postei construita in stil imperial, Catedrala Notre-Dame realizata din caramida rosie, Strada Dong Khoi (fosta Rue Catinat), precum si fostul Palat Prezidential - o cladire cu un rol important in istoria tarii intrucat pe 30 aprilie 1975, cand Saigonul a capitulat, catre aceasta impozanta cladire si-au indreptat tancurile luptatorii nord vietnamezi.

Croaziera pe canalele Fluviului Mekong a fost o alta experienta ce nu va putea fi uitata prea usor. Aici am avut ocazia sa descoperim peisaje minunate si sa observam traiul localnicilor din delta.

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia