Tarile Baltice - un taram de poveste Roberta Cristea

Roberta Cristea
Tarile Baltice - un taram de poveste

Padurile dese si incantatoare, dealurile inalte, lacurile cu intinderi spectaculoase si ruinele castelelor te fac sa simti ca traiesti intr-un basm din care nu ai mai vrea sa iesi, iar peisajul nealterat al coastei Marii Baltice, traditiile vii si mostenirea lasata in urma de fostele mari puteri fac aceste tari cu adevarat incantatoare.  

Cele trei tari de pe malul Marii Baltice - Lituania, Letonia si Estonia - desi sunt surprinzator de diferite in ceea ce priveste cultura, limba si traditiile, sunt unite de o istorie care incepe cu multe secole in urma si de lupta comuna pentru independenta. Pentru a te bucura din plin de aceasta amestec de cultural, geografic si istoric, este recomandat sa le vizitezi impreuna. 

Fiecare dintre capitalele baltice are un farmec aparte de care te vei indragosti. 

Capitala Letoniei, Riga, este considerata metropola europeana Art Nouveau, datorita multiplelor sale cladiri extraordinar de frumoase construite in acest stil. Riga reflecta o varietate de stiluri arhitecturale cu strazi intortocheate, biserici impresionante si piete si monumente celebre. Centrul istoric al orasulului este o atractie majora pentru vizitatori si face parte din patrimoniul UNESCO. Aici se afla o multime de hoteluri ce iti ofera posibilitatea de a explora la pas imprejurimile si de a te bucura de o varietate de restaurante si pub-uri, unde poti incerca mancaruri si bauturi tipic letone. Explorarea centrului istoric este, fara indoiala, unul dintre cele mai bune motive pentru a vizita Riga. 

Barocul, cel mai proeminent stil arhitectural din Lituania, se afla pretutindeni in capitala Vilnius. Avand cel mai mare oras vechi medieval din Europa Centrala si de Est, Vilnius este din ce in ce mai popular pentru prezenta inca vie a istoriei, mostenirea arhitecturala captivanta si cafenele pline de viata. Preparatele locale, monumentele istorice si preturile foarte accesibile sunt doar cateva dintre motivele pentru a vizita Vilnius. 

Inchei cu Estonia, tara care permite vizitatorilor sai sa experimenteze spiritul epocii medievale, omniprezent pe strazile pietruite si cladirile din Tallinn. Muzeele remarcabile si siturile istorice, toate intr-o zona pe care o poti explora la pas, o gama excelenta de restaurante bune, cazarile grozave si oamenii prietenosi iti vor oferi cu siguranta o experienta memorabila daca alegi sa vizitezi aceasta “perla baltica”. Nu in ultimul rand, Tallinn ofera ceva foarte deosebit: unul dintre cele mai bune moduri de a te distra in acest oras este sa te bucuri de o plimbare cu feribotul. Portul Tallinn este unul dintre cele mai mari porturi de pasageri din regiunea Marii Baltice si poti profita de ocazie pentru a face o excursie de o zi in Helsinki, capitala Finlandei. 

Daca Lituania, Letonia si Estonia sunt pe lista ta, pune-ti pantofii comozi si bucura-te de aceste minunatii baltice. 

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 01.08.2022 - 31.10.2022, ora 17:00.

Regulamentul Campaniei

Promotii si Oferte speciale