India - tara contrastelor Carmen

Carmen
India - tara contrastelor

Nu o sa uit cat de fascinata am fost in prima mea zi in Delhi. Cum m-am plimbat cu ricsa prin orasul vechi incercand sa cuprind cu privirea toti oamenii care isi asezau marfurile in piata, se rugau la moschee, stateau cuminti in trafic pe tuk-tuk-urile colorate, uitandu-se si ei mirati la mine, citindu-mi probabil curiozitatea nemarginita din priviri. Sa traversezi strada in capitala acestei tari care numara peste un miliard de locuitori te transforma rapid in eroul principal din povestile pe care le vei povesti la intoarcere. 

Dar, odata ajuns in India, ar fi bine sa incepi sa tii un jurnal de calatorie pentru ca vei intalni multe locuri senzationale, oameni care te vor inspira, vei incerca trairi noi si toate experientele te vor coplesi. Taj Mahalul, Amber Fort, Hawa Mahal, Akshardam Temple sau Fatehpursikri sunt cateva dintre minunile arhitecturale care te vor surprinde in cel mai placut mod. Aloca-ti timp sa le observi, dar si sa le intelegi povestirile sau legendele. India este mai intai de toate o destinatie cautata pentru gastrononia sa inedita. Mancarea picanta se regaseste peste tot in Asia, dar India este recunoscuta pentru cea mai condimentata mancare, cele mai diversificate retete care iti trezesc gusturi si senzatii nestiute. Imi pare o tara unica in lume din acest punct de vedere. 

India este tara contrastelor. Opulenta si luxul merg mana-in-mana cu saracia. Incearca sa nu judeci sau sa intelegi totul. Mergi cu dorinta de a descoperi, fara a avea idei preconcepute si incearca sa privesti totul in jur cu ochi mai putin critici. O sa vezi ca in India chiar si oamenii nevoiasi sunt caracterizati de o blandete debordanta, de un calm sau o stare de bine pe care nu o poti explica. Respectul nemarginit pentru oaspeti sau turisti, practicarea meditatiei, rugaciunii sau yoga, bucataria specifica cu o explozie de gusturi, bazarul, pietele aglomerate, tatuajele cu henna, filmele in stil Bolywood si sari-urile multicolore sunt cateva motive care iti pot fi raspuns la intrebarea „Merita sa vizitez India?” Categoric, da!

Inedita. Necunoscuta. Diversificata. Impresionanta. Autentica. 

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!