Impresii Singapore, Indonezia & Malaezia - septembrie Eturia

Dragos Florin
Impresii Singapore, Indonezia & Malaezia - septembrie

In momentul in care ne-am intrebat ce destinatie sa alegem pentru luna de miere, ideea de "Asia" a aparut atat datorita noutatii (prima calatorie pe continentul asiatic), dar si pentru ca speram sa ne asigure experiente noi, momente de liniste si relaxare. Si pot spune ca nu am fost dezamagiti! 

Sejurul nostru de 16 zile a inceput cu Singapore - metropola asiatica multi-culturala, care a reprezentat un adevarat soc pentru noi - nu doar din cauza temperaturii si umiditatii cu care nu eram obisnuiti, ci mai ales prin prisma diversitatii de culori locale - cultural, artistic si nu in ultimul rand culinar. Am participat la cateva tururi organizate prin partenerul local, care ne-au dus in inima cartierului chinezesc - Chinatown, indian - Little India, in zona cu arhitectura futurista a golfului (inclusiv nelipsita poza cu Merlion, simbolul orasului), insula distractiei - Sentosa, respectiv la Gradina Botanica Nationala, cu minunata sa Gradina de Orhidee, unde sunt create soiuri noi de flori deosebite. Serile au fost luminate de spectacolele de muzica si culoare de la Supertrees, respectiv proiectiile de imagini pe apa din golf.

Indonezia a reprezentat o alta surpriza deosebita - dupa curatenia si tehnologia din Singapore, ne puneam problema daca ne-ar mai putea impresiona ceva in urmatoarea destinatie. Si intr-adevar, Indonezia este impresionanta. Cu un patrimoniu cultural extraordinar - incepand cu sit-urile incluse in patrimoniul UNESCO - Borobudur si Prambanan - pana la templele hinduse din Bali, la care se adauga o frumusete naturala surprinzatoare - munti, rauri si terase de orez, Indonezia a fost destinatia perfecta pentru luna de miere. Fara a mai vorbi despre mancarea indoneziana - potrivit de picanta, dupa gustul nostru, despre nuca de cocos "cea de toate zilele", de shopping-ul de la Piata de Arta din Ubud (pastrati-va loc in valize, noi ne-am intors cu o gramada de suveniruri), de vegetatia tropicala si vremea minunata. Plus o padure cu maimute (langa Ubud) parca desprinsa din Cartea Junglei, precum si de o experienta de rafting pe Telaga Waja pe care n-o vom uita curand. A, si sa nu uitati sa incercati cafeaua caracteristica - Kopi Luwak! Pe scurt, nu ai cum sa te plictisesti in Indonezia. Au fost atatea ocazii de activitati noi incat aproape ca nu am avut timp sa stam la plaja.

Ultima tara vizitata a fost Malaezia, de fapt doar capitala - Kuala Lumpur. Din nou aceeasi intrebare - daca ne va putea impresiona, dupa Singapore si Indonezia, si din nou raspuns afirmativ - de la Turnurile Petronas - cele mai inalte turnuri gemene din lume in prezent, pana la zgarie-norii legati prin km de pasarele supraterane. Singurul regret legat de aceasta vacanta este ca a fost prea scurta. Ar mai fi incaput cateva zile si experiente interesante...

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!